General tag – Tag pentru bloggeri

bloggeri

Adriana de la Tot despre a venit cu ideea unui tag general, pentru bloggeri și m-a invitat să răspund și eu la întrebări. Cred că știți deja că îmi place să răspund la tag-uri, așa că am acceptat cu drag provocarea ei. La rândul meu, vreau să provoc următorii bloggeri să răspundă la acest tag: Oana de la Crâmpeie de suflet și Marius Andrei de la Analogii Antologii.

Cum alegi subiectul unui articol? Cauți ideile sau vin ele la tine?

În ultima vreme, nu prea mai am timp să scriu și despre altceva, în afara recenziilor de carte și a articolelor pentru diversele colaborări. Însă, în afară de acestea, uneori îmi vin ideile pur și simplu, alteori mă gândesc despre ce aș avea chef să scriu.

Ai zile în care pur și simplu nu ai chef să scrii? Dacă da, ce faci? Ignori sentimentul și scrii oricum sau iei o pauză?

Având în vedere că lucrez și ca și content writer, mi-este foarte greu să am zile în care nu scriu. Dar, recunosc, se mai întâmplă să nu am chef să scriu, iar atunci știu că am nevoie să iau o pauză de o zi… sau măcar câteva ore, după caz. Consider că scrisul trebuie făcut din și cu pasiune, dincolo de orice obligație.

Care este subiectul preferat despre care îți place să scrii? Fashion, beauty, cărți, travel, rețete, filme, parenting

Îmi place să scriu despre absolut orice. Poate este și datorită experienței mele în content writing, dar am fost adeseori chiar surprinsă să descopăr că am scris cu drag despre subiecte cu totul neașteptate sau necunoscute pentru mine.

Cum îți împarți timpul între blog și familie?

Dacă ar fi vorba doar despre blog, e foarte simplu. Mă ocup de familie din toate punctele de vedere și mă străduiesc să petrec cât mai mult timp cu cei dragi – dovadă faptul că mă văd aproape zilnic și cu familia extinsă (mama, sora, bunicii). Desigur, datorită lucrului, am zile în care stau exclusiv la laptop, dar în astfel de cazuri, neglijez și blogul.

Dacă nu ai avea colaborări, ai scrie despre diferite produse?

Categoric, da! Atunci când am început blogul nici măcar nu a fost vorba despre colaborări, ci doar de dorința de a avea un loc al meu, unde să îmi scriu orice idee sau părere.

Care e produsul pe care l-ai recomanda oricând?

Săpunurile de la Apidava. Toți trei le adorăm!

Care e cartea pe care o recomanzi fără rețineri?

Cărțile autorului Marius Albert Neguț, fără să stau pe gânduri, sunt primele care îmi vin în minte la orice oră din zi sau noapte: Îngeri rătăciți, Inocența păcatului și Din altă viață: Jurnal de copil.

Ai în jurul tău prieteni bloggeri?

Exact ca și în viață, nici în blogging nu poți trăi fără prieteni. Pot să spun că am câteva prietene bloggerițe care îmi sunt tare dragi și cu care pot vorbi orice, atât ce ține de blog, cât și din viața personală. Mă înțeleg bine și cu câțiva băieți bloggeri, iar prieten îl consider pe Marius Andrei.

Cât de important este aspectul blogului pentru tine?

Extrem de important. Petrec uneori zile întregi să schimb aspectul blogului – tema. Ultima dată am stat, pentru blogul Evatopia, aproape o săptămână. Prima dată am pierdut o zi întreagă schimbând teme, apoi în fiecare zi am revenit asupra acesteia, am modificat câte ceva și am schimbat teme până am găsit una pe placul meu. Recunosc, când vine vorba despre blogurile mele, sunt o perfecționistă, lucru care nu este valabil și în viața reală.

Consider că aspectul blogului este la fel de important ca și conținutul acestuia, deoarece trebuie să fie ușor de citit, plăcut la vedere și cât mai atrăgător din punct de vedere vizual. Sunt foarte, foarte greu de mulțumit când vine vorba despre aspectul blogului. Pot încerca sute de teme și să nu-mi placă nici măcar una cu adevărat.

Un gând pentru bloggerii începători!

Acordați mare atenție conținutului și aspectului blogului dar, mai presus de toate, scrieți cu pasiune! Nu faceți din blogging doar o metodă de a obține colaborări, ci scrieți pe blog pentru că vă place să faceți asta. Iar ca bonus, vă ofer un sfat: susțineți-vă între voi, bloggerii se dezvoltă și cresc împreună.

10 thoughts on “General tag – Tag pentru bloggeri

  1. Bravo ție,felicitări pentru tot ceea ce faci și mult succes îți doresc pe viitor !😘🤗❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d