Micuțele mincinoase. Perfecționistele – Sara Shepard

perfecționistele

Deși am citit descrierea cărții, nu am realizat că această carte este primul volum al unei serii. „Perfecționistele” se promitea a fi un roman cu o intrigă profundă, o carte pe care nu o poți lăsa din mână. Este adevărat că are o intrigă interesantă, doar că mie mi-a adus foarte mult aminte de un roman citit cu ceva vreme în urmă, mai exact, „Unul dintre noi minte” de Karen M. McManus.

Faptul că acțiunea mi-a adus aminte de acel roman m-a împiedicat să fiu complet prinsă de poveste. În general, nu vânez clișee în cărți și nu mă deranjează să citesc despre același subiect sau despre teme asemănătoare, atât timp cât cartea este scrisă bine. Totuși, de data aceasta, asemănarea dintre povești mi-a îngreunat puțin lectura, mai ales că, din punct de vedere al intrigii, „Unul dintre doi minte” mi s-a părut un roman mai alert, mai intens, spre deosebire de „Perfecționistele”.

Perfecționistele – este perfecțiunea reală?

La liceul Beacon Heights, toată lumea tinde spre perfecțiune și orice abatere de la aceasta este sancționată prin stigmatizarea persoanei în cauză. Tocmai de aceea, chiar și persoanele care în realitate suferă și au o viață banală sau tristă, în aparență par să provină din familii perfecte, cu vieți perfecte.

Nolan Hotchkiss este unul dintre băieții bogați și încrezuți de la liceul Beacon Heights. Este genul de „bully”, care își permite să trateze pe toată lumea cu superioritate și să agreseze pe oricine. Chiar dacă mulți dintre colegii săi nu îl suportă, nimeni nu îndrăznește să verbalizeze gândurile pe care le are despre Nolan, din cauza influenței pe care acesta o are. Nolan este renumit pentru petrecerile pe care le dă și la care participă colegii săi.

„Pentru că, dacă-l vorbeai de rău pe Nolan – dacă îndrăzneai măcar să comentezi ceva legat de petrecerea lui fițoasă –, erai șters de pe lista celor mai importante persoane din liceul Beacon Heights.”

La finalul uneia dintre aceste petreceri, are loc o tragedie: Nolan este găsit fără viață. Începe o anchetă, deși la o primă vedere, s-ar părea că a murit din cauza unei supradoze de OxyContin.

La petrecere au participat și cinci fete, care aparent nu au nicio legătură una cu cealaltă: Caitlin, Ava, Mackenzie, Julie și Parker. Însă vestea morții lui Nolan trezește panică în rândul celor cinci, deoarece ele sunt ultimele care au fost văzute în preajma colegului lor. În plus, fiecare dintre ele are câte un motiv să îi fi dorit moartea lui Nolan.

Fetele nu tocmai perfecte

Din acest punct, începem să luăm parte la desfășurarea acțiunii. Începem să le cunoaștem pe cele cinci fete, să le descoperim secretele și să aflăm cum au ajuns să comploteze împotriva lui Nolan. Totul a pornit în cadrul unei ore de studiu cinematografic, când fetele au discutat despre cum l-ar ucide pe Nolan, dacă ar avea șansa. Pornind de la această discuție, au pus la cale o farsă pe care să i-o joace în seara petrecerii. Însă vestea morții lui le dă viețile peste cap, simțindu-se amenințate de pericolul de a fi ele cele acuzate de moartea lui Nolan.

Intriga este interesantă și captivantă, chiar dacă, așa cum am zis la început, subiectul mi-a amintit oarecum de o altă carte și acest lucru m-a împiedicat să mă bucur pe deplin de poveste. Totuși, am citit cuprinsă de curiozitatea de a afla ce se întâmplă, cine l-a ucis pe Nolan și, mai ales, cum vor scăpa cele cinci fete din această pânză de păianjen în care par a fi prinse.

Iar dacă pe parcursul cărții lectura a mers puțin mai greu pentru mine, spre final am prins cu adevărat gustul acestui roman și aș fi vrut să aflu continuarea. Acum, voi aștepta cu nerăbdare să apară și volumul următor, pentru a descoperi ce se va mai întâmpla cu fetele. Asta cu atât mai mult cu cât finalul primului volum este unul grozav, care prezintă o totală răsturnare de situație.  

Cartea „Micuțele mincinoase. Perfecționistele” de Sara Shepard poate fi cumpărată de pe site-ul Grupului Editorial Corint.

16 thoughts on “Micuțele mincinoase. Perfecționistele – Sara Shepard

    1. Atunci clar ii poti da o sansa. Cartea e buna, mi-a placut, doar ca in mare parte am avut tendinta sa o compar si asta a stricat putin placerea lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d