Trandafir criogenat – ce este, avantaje, de unde îl cumperi?

trandafir criogenat

Trandafirii au fost întotdeauna printre florile preferate ale femeilor și au fost oferiți cu diversele ocazii sau, pur și simplu, pentru a arăta dragostea și aprecierea față de femeia iubită. În ultimii ani, însă, trandafirii proaspeți au fost adeseori înlocuiți cu varianta lor menită să reziste timpului. Mai exact, au prins tot mai multă popularitate trandafirii criogenați. Un trandafir criogenat are numeroase avantaje, spre deosebire de un trandafir proaspăt.

Ce este un trandafir criogenat?

Sunt sigură oricare dintre noi și-a dorit să păstreze o floare, poate chiar un trandafir, pentru totdeauna. Desigur, metoda clasică de a păstra o floare pentru cât mai mult timp era să o păstrăm într-o carte, unde se usca și rămânea o amintire frumoasă. Însă aspectul se modifica prin uscare și floarea își pierdea strălucirea și culoarea.

Cu trecerea timpului și dezvoltarea tehnologiei, s-au descoperit metode avansate pentru conservarea florilor. Una dintre aceste metode este procedeul cunoscut sub denumirea de criogenare. Acest procedeu se numește liofilizare sau uscare prin congelare și, prin această metodă, floarea poate rezista până la 25 de ani.

Așadar, un trandafir criogenat este un trandafir care a fost supus unui proces de înghețare. Procesul de criogenare presupune înghețarea trandafirului la o temperatură între -30 și -55 de grade Celsius, timp de 24 de ore. Apoi este îndepărtată apa din petale și trandafirul se plasează sub vid, temperatura mărindu-i-se treptat timp de 3-4 săptămâni. Pentru a fi protejat de umiditate și praf, trandafirul criogenat este amplasat sub o cupolă de sticlă.

trandafir criogenat

De ce să alegi un trandafir criogenat?

Trandafirul criogenat are numeroase avantaje, fapt pentru care a devenit extrem de popular în ultima perioadă. Iată câteva dintre motivele pentru care merită să alegi un trandafir criogenat pentru a i-l oferi persoanei iubite:

  1. Trandafirul criogenat nu necesită întreținere.
  2. Dacă se respectă câteva reguli simple, poate ține până la 25 de ani. Aceste reguli sunt: să nu atingi trandafirul criogenat, să nu îl uzi și să nu îl ții expus la soare.
  3. Trandafirii criogenați se găsesc într-o foarte mare varietate de culori, cum ar fi: roșu, roz, albastru, turcoaz, mov, galben, alb, verde, auriu, gri, negru, multicolor, curcubeu și multe altele.
  4. Nu își modifică aspectul timp de ani de zile.
  5. Este ideal ca decor în orice locuință sau birou.

De unde poți să cumperi trandafiri criogenați?

Recomandarea mea este să cumperi trandafirul criogenat pe care îl dorești de la Bloomeria, o florărie online București. Aici găsești o varietate de trandafiri criogenați în diverse culori și în cupole de sticlă de diverse dimensiuni. Poți alege un trandafir criogenat sub cupolă mică, medie, mare sau mare XXL, în funcție de preferințe.

Avantajul florăriei online Bloomeria este că livrează în București în cel mai scurt timp posibil, oferind posibilitatea de a livra chiar în 3 ore de la plasarea comenzii. În plus, livrarea în București este gratuită. Pentru livrări în afara municipiului București, poți plasa o comandă direct pe site-ul Bloomeria.ro.

Pe lângă minunații trandafiri criogenați, mai găsești la florăria online o mulțime de alte flori și buchete, flori în cutie, aranjamente florale și plante în ghiveci. Astfel, poți găsi cadoul floral ideal pentru orice ocazie.

8 thoughts on “Trandafir criogenat – ce este, avantaje, de unde îl cumperi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d