Mistletoe Magic. Lacrima Stejarului – Simona Tănăsescu – Pre-recenzie

Mistletoe Magic

Unele cărți sunt încărcate cu magie, sunt capabile să îl vrăjească pe cititor și să îl țină captiv, să îl facă să trăiască alături de personaje, să fie curios de finalul spre care se îndreaptă povestea. O astfel de carte este și „Mistletoe Magic. Lacrima Stejarului” de Simona Tănăsescu, un fantasy cu accente oculte și religioase deopotrivă. Încă de la titlu, cartea îl cucerește pe cititor. Mistletoe Magic – cât de frumos sună, cât de magic și de armonios! La fel este și cartea, iar povestea este cu adevărat sublimă.

„În Mistletoe Magic, am trăit și mi-am descoperit sentimente și emoții fără de nume. Au fost momente în care aveam inima cât un purice, am râs, am plâns, a trebuit să iau Istoria Lumii de la cap la coadă, să înțeleg importanța Cuvântului, și poate cel mai important lucru a fost să descopăr iubirea supremă.

Am intrat în Mistletoe Magic alunecând pe Lacrima stejarului și am ieșit cu sufletul binecuvântat!

Am ales să fiu prima care să vă povestească despre acest loc unic, pentru că încă mai cred că oamenii au nevoie în viața lor și de poveste.” – Simona Tănăsescu, în Cuvântul autorului

Cărți, traduceri și întâmplări ciudate

Povestea debutează cu Kaya, o fată liniștită, care lucrează la editura Life Tree. Acolo, se ocupă în special de traducerea cărților unui autor care a devenit extrem de faimos și de apreciat în Mistletoe Magic – Ernesto Cavalera. Autorul Ernesto Cavalera este un ocultist care scrie cărți fantasy foarte apreciate de publicul cititor.

Kaya mai are de tradus doar câteva pagini, când prietenele ei, Maya, Emma și Rebecca, insistă să lase lucrul pentru a doua zi și să se întâlnească în oraș. Este punctul care declanșează întreaga poveste. Kaya se lasă cu greu convinsă de prietenele ei dar, într-un final, iese cu ele. În oraș are surpriza de a întâlni pe nimeni altul, decât însuși Ernesto Cavalera, ceea ce este de-a dreptul ciudat.

„Kaya și prietenele ei erau fane împătimite ale lui Ernesto Calavera. Cărțile acestuia erau așezate la loc de cinste în casele lor, îngrijite, șterse de praf, dar pline de amprente ce dădeau certitudinea că fiecare roman fusese citit de nenumărate ori. Subiectele mexicanului erau atrăgătoare, poveștile surprinzătoare, iar personajele cărora el le dădea viață reușeau să transmită cititorului emoții și energii extraordinare. În Mistletoe Magic, și nu numai, cărțile lui Calavera se vindeau înainte de a fi publicate. Erau întocmite liste lungi de așteptare până ca acestea să poată ajunge în mâinile cititorilor. Mai mult, comparativ cu marea majoritate, romanele lui erau cerute de public pe hârtie, mai puțin în variante digitale. Însăși atingerea cărților, spuneau fetele, era ca o îndeplinire a profețiilor…”

La finalul serii, fetele decid să facă una dintre vrăjile din manuscrisul lui Cavalera. Deși neîncrezătoare în magia din carte, toate renunță când sunt pe punctul de a înfăptui ritualul, mai puțin Kaya. Ea reușește să ducă magia iubirii la final și urmează să aștepte să își cunoască sufletul pereche, dacă magia va funcționa cu adevărat.

În următoarea zi, Kaya este sunată de către șeful ei, care o acuză că manuscrisul pe care ea îl traducea a fost pierdut. Cu toate că îl avea în seara de dinainte, manuscrisul nu mai este de găsit, astfel că ea este concediată.

Ciudățenii în Mistletoe Magic

O serie de lucruri ciudate urmează să i se întâmple Kayei. Își găsește vecinul decedat iar, la scurt timp, un bărbat cumpără apartamentul acestuia și se mută, astfel, fix lângă Kaya. Acesta, James Sinclair, îi provoacă fetei stări extrem de stranii. Kaya se simte atrasă de el într-un stil aparte.

„Întreaga poveste o derutase enorm pe Kaya. Pe de o parte, pielea îi ardea, semn al unor sentimente ascunse, iar pe de alta… parcă nu îi venea să creadă că dincolo de aroganța lui James, pe care ea o sesizase și simțise pe pielea ei, putea să existe și o anume sensibilitate, poate chiar tandrețe.”

În scurt timp, cei doi se apropie și își recunosc că sunt îndrăgostiți unul de altul, într-un fel impresionant și diferit. Este însă, și mai interesant motivul pentru care cei doi reușesc să se apropie atât de rapid, și anume, apariția lui Niam Brody – un puternic vrăjitor, și a femeii vampir Akanta.

Treptat, James este nevoit să îi spună Kayei adevărul despre el. Eu nu o să vă spun despre ce este vorba, deoarece trebuie să descoperiți singuri. Începând cu povestea pe care James i-o spune Kayei, mai multe secrete sunt spulberate și adevărul iese, încet-încet, la suprafață.

Mistletoe Magic: magie, vrăjitori, vampiri și Sângele Sfânt

Mă voi opri din a vă da alte detalii despre personaje și ce se întâmplă cu ele, lăsându-vă vouă plăcerea de a descoperi magia acestei povești. În schimb, voi vorbi acum despre subiectul general al cărții Mistletoe Magic. Lacrima Stejarului.

În carte apar personaje cât se poate de diverse și de interesante: vrăjitori, vampiri, druizi, fiice ale mamei Gaia și un păzitor al Sângelui Sfânt. De fapt, întreaga acțiune este conturată tocmai în jurul acestui element: Sângele Sfânt al Mântuitorului, motiv pentru care am și spus la început că romanul are accente religioase.

„Expresia de pe fața lui se schimbase dintr-odată. Privirea nu-i mai era senină, ci brăzdată de „cicatricele” anilor prin care răzbise. Aerul de remușcare, de regret intens, avea să se ridice, căci lacăte grele, până acum, ținuseră bine păzite secretele fiolei cu Sângele Sfânt, pe parcursul miilor de ani, de la prima ei atestare istorică.”

Totuși, modul în care autoarea a dezvoltat subiectul este unul cât se poate de fascinant. Chiar am rămas surprinsă de multitudinea de informații – care denotă, categoric, o documentare temeinică – dar și de modul în care a „prelucrat” informațiile pentru a le transforma într-o poveste fantasy extraordinară. Ideea din spatele poveștii mi s-a părut genială și la fel mi s-a părut și povestea.

Fiola cu Sângele Sfânt este mutată de mii de ani și protejată pentru a nu ajunge pe mâinile celor care o doresc pentru binele lor și răul omenirii. Așa cum în basme se dă o luptă între bine și rău, și în romanul Mistletoe Magic. Lacrima Stejarului, lupta se dă între cei care au menirea de a proteja Sângele Sfânt și cei care își doresc fiola pentru propria bunăstare.

Însă, pentru a descoperi despre ce este vorba, care este legătura Kayei și a lui James cu Sângele Sfânt și pentru a afla cum se încheie această poveste, va trebui să citiți această carte. Ba chiar mai mult, vă recomand din tot sufletul să o citiți, deoarece veți descoperi un fantasy unic, original, impresionant.

Cartea „Mistletoe Magic. Lacrima Stejarului” de Simona Tănăsescu va fi lansată la Gaudeamus 2019.

Mai multe informații despre lansarea cărții găsiți pe site-ul Literatura pe tocuri.

12 thoughts on “Mistletoe Magic. Lacrima Stejarului – Simona Tănăsescu – Pre-recenzie

  1. Deci… innebunesc. trebuie sa citesc aceasta carte. Atat de mult se vorbeste despre ea, incat mi-am zis ca o vreau neaparat 😀 Multumesc pentru recomandare, Eva!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d