BookTag Halloween: Monștrii literari

BookTag

Oana de la Crâmpeie de suflet și Adriana Ivan m-au provocat să preiau acest BookTag. Mi-a durat cam mult până să onorez provocarea, dar mă încadrez în perioada de dinainte de Halloween. Menționez, însă, că nu citesc horror, deci voi încerca să adaptez tagul la cărțile citite de mine.

Dracula: Cartea pe care nu ai putut să o lași din mână până nu ai terminat-o de citit.

Bird Box. Orbește de Josh Malerman. Mi-a plăcut cartea asta neașteptat de mult, deși este una dintre cărțile controversate.

Bruja de blair: Cartea pe care ai luat-o, ai lăsat-o și te-ai întors din nou la ea, în mod repetat, până când ai terminat-o în cele din urmă.

Deși nu am lăsat-o de mai multe ori, am luat o pauză de la Alienistul lui Caleb Carr și am citit o altă carte, ca apoi să revin la ea, să o termin. Mi s-a părut plictisitoare și greu de digerat. Mă așteptam la ceva mai intens, la mai multă acțiune.

Edward Cullen: Cartea care a promis că te va speria. O carte la care ai crezut că o să mori de frică și la care, în cele din urmă, ai murit de râs.

Casa bântuită de Shirley Jackson. Mă așteptam să mă sperie, să mă îngrozească, să îmi fie teamă să o citesc noaptea. Nu chiar am murit de râs, ci mai degrabă am fost încercată de un sentiment de incertitudine, chiar nu am înțeles ce era de speriat la cartea asta.

Frakenstein: O carte grea și rigidă. O carte cu un complot sau o narațiune atât de lentă, încât ți-a trebuit mult timp să o citeșți.

Pot să spun tot Alienistul? Am zis deja că mă așteptam la o acțiune mai intensă, dar mi s-a părut foarte tărăgănată.

Hombre Lobo: Carte sălbatică. Cartea care a scos la iveală partea ta mai sălbatică.

Lanțul” de Adrian McKinty cred că se potrivește aici. M-a îngrozit ideea răpirilor, dar, în același timp, am savurat povestea. Cred că asta nu sună chiar bine, având în vedere subiectul cărții, nu?

Casper: Carte ușoară. O carte atât de ușoară, încât abia ai observat-o. Poate fi și acea carte pe care nu ți-o vei aminti niciodată.

Chiar nu-mi amintesc. 😀

Cthulhu: Cartea aceea de groază atât de antică, încât nu poți trăi, cât timp nu se află în biblioteca ta.

Încă nu am o astfel de carte în bibliotecă, dar voi remedia cât de curând cu un roman de Stephen King.

Pennywise: Traume din copilărie. Prima carte care ți-a luat somnul (din orice motiv).

Nu țin minte să fi citit în copilărie ceva care să-mi ia somnul.

King Kong: Carte mare și grea. Cartea aceea care ți-a rupt spatele oriunde ai luat-o.

Ultimele două volume ale lui Bogdan Ispas, din seria „Fiicele lunii”, dar doar în sensul că sunt voluminoase. Ca poveste, sunt superbe!

Zombie: Cartea despre care ai crezut că va mirosi urât și a sfârșit prin a te impresiona.

Zona Zero de Lavinia Călina. O distopie despre care nu aveam idee dacă îmi va plăcea, dar m-a fascinat complet.

Alien: Cartea respectivă căreia, în ciuda faptului că i-ai acordat atenție, nu i-ai găsit nici picioare, nici cap, și bănuiești că nu este de pe această planetă.

I.R.En de Sandra Coroian și Choice de Livia Furia, chiar nu pot alege între cele două.

Cerbero: O carte intimidantă. Acea carte de care nici nu vrei să te apropii. Nu care cumva să te muște.

Seria Outlander de Diana Gabaldon. Știu că este o serie super apreciată și recomandată de toată lumea, dar pe mine nu m-a atras. În plus, mă îngrozește ideea atâtor volume, după care trebuie să aștept până se traduc la noi.

Acestea au fost cerințele BookTag-ului. Mulțumesc, fetelor, pentru provocare! Mi-a făcut plăcere să răspund la acest BookTag și sper că vă plac răspunsurile mele. Sper să îl preluați și voi (măcar 5 dintre voi, să îndeplinesc și cerința aceasta).

Sursa booktag-ului: La Biblioteca de Ailuz.

Sursa foto: Pixabay

7 thoughts on “BookTag Halloween: Monștrii literari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.