Cum să folosești paleta contur pentru față?

paleta contur

Specialiștii în make-up utilizează de ani de zile conturarea feței pentru a obține machiaje fabuloase. Însă, cu accesul nelimitat la produse de machiaj din ce în ce mai diverse și profesionale, oricine poate realiza acum un machiaj profi, fără prea mult efort. Sau, greșesc, efortul încă există, însă accesul la produse de make-up și la informație, la tutoriale despre realizarea unui machiaj, ne oferă posibilitatea de a realiza cele mai frumoase machiaje, chiar nefiind experte. Unul dintre produsele de care avem nevoie pentru a obține un machiaj profi este paleta contur față.

Conturarea feței este unul dintre principalii pași pentru realizarea unui machiaj profesionist. Conturarea îți oferă șansa de a scoate în evidență anumite trăsături ale feței și de a le ascunde pe altele. Cu o conturare a feței bine realizată, poți să îți scoți în evidență cele mai frumoase trăsături ale feței. O paletă contur îți oferă posibilitatea de a adăuga lumini și umbre, de a remodela nasul și de a scoate în evidență pomeții.

Practic, conturarea feței este o tehnică prin care sculptezi fața astfel încât să redai umbrele naturale și să creezi lumină. Însă, pentru a realiza o conturare a feței corectă și cu efecte pozitive, este necesar să urmezi câțiva pași.

Ce conține paleta contur pentru față?

În principiu, paleta contur pentru față conține: culoarea pentru contouring, un highlighter și un blush. Totuși, există și diverse palete de contur pentru față care conțin mai multe nuanțe. Un astfel de exemplu este paleta contur NYX Professional Makeup Highlight & Contour Cream PRO.

Dar, să vedem ce presupune fiecare dintre termenii de care am spus și cum ajută aceste produse pentru obținerea unui machiaj frumos.

Contouring este o tehnică prin care se creează umbre în anumite zone ale feței. Pentru conturarea feței, se folosește un produs cu două nuanțe mai închis decât nuanța tenului.

Highlighting este o tehnică prin care se iluminează o anumită zonă a feței, folosind un produs cu două nuanțe mai deschis decât tenul.

Blushul este utilizat pentru a accentua pomeții.

Cum se utilizează corect paleta?

Înainte de utilizarea paletei de contur, este important să îți pregătești fața pentru acest pas. Urmează pașii obișnuiți într-un machiaj: curățarea feței, hidratarea și aplicarea fondului de ten. Dacă îți dorești să obții un machiaj profesionist, este recomandat să aplici o pudră compactă translucidă, care va facilita aplicarea produselor din paleta contur. Apoi, iată ce ai de făcut:

Pentru a contura fața, aplică produsul de contouring pe exteriorul tâmplelor, partea inferioară a pomeților, conturul nasului și linia maxilarului.

Pentru a ilumina anumite zone ale feței, aplică highlighterul pe triunghiul din jurul ochilor, podul nasului, mijlocul frunții și bărbie.

Este important să ții cont de blending, prin intermediul căruia vei evita apariția dungilor nedorite. Blendingul te va ajuta să evidențiezi corect și natural zonele de iluminare și umbrele. Așadar, după ce ai aplicat produsele de contouring și highlighting, uniformizează-le.

Ultimul pas este aplicarea blushului pe pomeți, pentru a obține aspectul de roșeață în obraji.

Așadar, din doar câțiva pași simpli, cu ajutorul unei palete pentru conturul feței, poți obține un machiaj excepțional, demn de o profesionistă.

6 thoughts on “Cum să folosești paleta contur pentru față?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.