Aventuri în lumea lui Brâncuși – Patricia Lidia

Aventuri în lumea lui Brâncuși

Pe Patricia Lidia o urmăresc de mult timp în online și o admir pentru tot ceea ce face. Dacă și voi o urmăriți, sunt sigură că știți despre ce vorbesc. Însă, printre multele sale proiecte și ocupații se numără și scrisul. Patricia scrie cărți pentru copii. Anul acesta am mai citit împreună cu Denisa o carte scrisă de Patricia – „Albinuța Uța-Uța”. De data aceasta, am avut ocazia să mă întâlnesc personal cu Patricia, care ne-a oferit cea mai nouă carte a sa – „Aventuri în lumea lui Brâncuși”.

Cartea „Aventuri în lumea lui Brâncuși” este o carte pentru copii, dar poate fi savurată și de adulți. De exemplu, nefiind o cunoscătoare a operelor lui Brâncuși, trebuie să recunosc că m-a fascinat și pe mine cartea. Patricia a construit o poveste, a cărei personaj este o fetiță pe nume Maria, extrem de pasionată de opera lui Brâncuși. Povestea este presărată cu imagini care înfățișează operele de artă ale marelui sculptor. Fiecare imagine vine însoțită de informațiile despre sculptura respectivă. Totul este scris frumos și clar, astfel încât să fie înțeles de către cei mici.

Aventuri în lumea lui Brâncuși

Într-o zi, Maria descoperă că statuia lui Brâncuși lipsește. Disperată, începe să caute statuia. Însă un bilet, semnat Vrăjitoarea, în care i se spune că Brâncuși a fost răpit, iar pentru a-l salva, trebuie să urmărească indiciile și să rezolve provocările la care va fi supusă.

Astfel, Maria pornește în aventură. Pe parcursul acesteia, are de recunoscut diversele sculpturi realizate de către Brâncuși. Unele dintre operele sculptorului o însoțesc pe parcursul aventurii sale și o îndrumă, pentru a-l putea salva pe Brâncuși. Micuța își pune în aplicare cunoștințele sale despre opera celui pentru care poartă o admirație fără limite, dar învață și lucruri noi în timpul provocării pe care o are de înfruntat.

Alături de ea, cei mici au ocazia să descopere atât informații generale despre cele mai renumite lucrări ale sculptorului român, cât și informații legate de viața acestuia.

O carte perfectă pentru cei mici

Aventuri în lumea lui Brâncuși este o carte extrem de simpatică, pe care fiecare copil ar trebui să o citească. Este împărțită în patru capitole – primele trei capitole ale poveștii și un capitol dedicat activităților practice.

Maria pornește în căutarea lui Constantin Brâncuși reprezintă capitolul introductiv, în care fetița descoperă lipsa statuii și primește primele informații legate de căutarea pe care urmează să o facă.

În capitolul intitulat Maria învață despre viața și opera lui Constantin Brâncuși, fetița îl întâlnește pe însuși sculptorul său preferat, de la care are ocazia să afle informații prețioase. Acesta îi ascultă cu răbdare întrebările și îi oferă răspunsuri. Apoi, este rândul lui Brâncuși să îi adreseze fetiței întrebări, pentru a-i testa cunoștințele despre el și opera lui.

În cel de-al treilea capitol, intitulat Maria merge pe urmele lui Constantin Brâncuși, Maria îl găsește pe Brâncuși și are ocazia să îi fie prezentate sculpturile din atelierul său, chiar de către sculptorul însuși.

Ultimul capitol conține activități practice și este intitulat „Povestea am lecturat, să purcedem la jucat!”. Acest capitol conține 16 fișe de lucru, pe care copiii le pot realiza după ce au terminat de lecturat cartea. Aici, cei mici vor avea de desenat, de unit punctele pentru a obține o imagine, de identificat materialele din care Brâncuși și-a realizat operele, de asociat statuia cu materialul din care a fost confecționată, de identificat sculpturile din imagine și de răspuns la întrebări.

Aventuri în lumea lui Brâncuși – o carte perfectă pentru cei mici

Cartea „Aventuri în lumea lui Brâncuși” este una extrem de drăguță și informativă. Este perfectă pentru cei mici, în special pentru cei care au o afinitate pentru această ramură a artei. Eu o recomand tuturor, deoarece informațiile pe care le conține sunt neprețuite, iar jocurile de la final vor fi, cu siguranță, pe placul celor mici. Cât despre povestea în sine, este tare simpatică și îi va menține atenți pe cei mici.

Cartea „Aventuri în lumea lui Brâncuși” de Patricia Lidia poate fi achiziționată direct de la autoare.

9 thoughts on “Aventuri în lumea lui Brâncuși – Patricia Lidia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.