Taina marchizului – Aurelia Chircu (partea a doua)

taina marchizului

Taina marchizului – Aurelia Chircu (Himerele Contesei, vol. 2, partea a doua)

În urmă cu o jumătate de an, v-am povestit despre prima parte a volumului 2 din seria Himerele Contesei de Aurelia Chircu. Volumul doi poartă titlul de Taina Marchizului. Fiecare dintre cele două părți sunt scurte însă, dacă prima parte am citit-o repede și ușor, lucrurile nu au stat la fel și de această dată. Sunt deja familiarizată cu stilul diferit al autoarei dar, chiar și așa, partea a doua din Taina marchizului mi-a luat mult mai mult timp să o citesc decât mă așteptam.

Nu este vorba că nu mi-a plăcut, dar au fost pasaje asupra cărora a trebuit să revin, pentru a înțelege despre ce personaje era vorba. În plus, acțiunea nu este una antrenantă, ci mai degrabă se pune accentul pe psihic și sentiment, decât pe acțiune. Prima parte din Taina marchizului a reușit să mă țină prinsă în poveste și să înțeleg rolul pe care îl joacă anumite personaje. Însă, de această dată, nu am mai reușit să urmăresc firul în ceea ce privește personajele.

Cum am zis, deși cartea aceasta se întinde pe doar 86 de pagini, mi-a luat mult să o citesc. La acest lucru a contribuit, probabil, și formatul cărții – format mare, tip revistă și pagini ușor lucioase.

Taina marchizului sau când secretele ies la iveală

Știm deja din prima parte a volumului Taina marchizului că marchizul Enrico are un secret rușinos. Însă se pare că nu este singurul care ascunde un secret. În a doua parte a volumului Taina marchizului, ies la iveală tot soiul de secrete, despre diverse personaje.

Enrico a ajuns să țină la Vallo peste măsură dar, în același timp, soția sa ține la Stefano. Însă atât Vallo, cât și Stefano au un secret – sau, mai bine zis, o identitate secretă. Nici Lucio Varesi nu este mai prejos, întrucât și el ascunde câteva lucruri extrem de importante, care îi permit să se joace cu viețile și sentimentele celor din jurul său. Iar mai presus de aceste secrete, se află un secret din sânul familiei Rosanverno: un secret care îi vizează pe cei doi frați – Enrico și Ricardo.

Toate aceste secrete se desfășoară în fața ochilor cititorului, care este prins în mijlocul poveștilor de viață a personajelor. Însă, cu toate că ni se oferă câte puțin din adevărul care îi privește pe cei implicați, lucrurile nu se clarifică de tot nici în această parte a seriei. Sunt convinsă că urmează să descoperim mult mai multe detalii în volumele care vor urma.

Historical romance pentru iubitorii genului

Recunosc că prima parte a volumului Taina marchizului mi-a plăcut mai mult decât această a doua parte. Totuși, pentru iubitorii genului historical romance, seria Himerele contesei este una care ar putea fi pe gustul lor. Așadar, dacă vă plac astfel de povești, vă recomand să îi dați o șansă acestei serii.

Volumul al doilea, partea a doua din Taina marchizului de Aurelia Chircu poate fi achiziționată luând legătura cu autoarea.

7 thoughts on “Taina marchizului – Aurelia Chircu (partea a doua)

  1. Din ce am citit, pare ca e genul meu de carte, imi plac cele pe care le pot citi rapid si totusi au ceva mister, si daca genul e historical romance, deci da, sigur trebuie sa trec pe lista.

    Din punctul meu de vedere avand in vedere ca sunt carti usurele si nu sunt foarte profunde, pot da cu usurinta „rateuri” dezamagind, dar nah, pana la urma ne asumam riscuri.

    Multumesc de recenzie.

    ^^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.