Vei fi nașă? Află ce articole de botez trebuie să cumperi!

articole de botez

Ai fost aleasă nașă pentru botezul unui nou-născut? Sunt sigură că te bucuri, deoarece este extraordinar să devii părintele spiritual al unui copil. Însă, odată cu bucuria de a boteza un copil, vine și datoria ta de a-i cumpăra nou-născutului diverse articole de botez care sunt absolut necesare pentru acest eveniment important. Dacă nu ai mai fost până acum nașă, cu siguranță te întrebi ce lucruri sunt absolut necesare pentru botez. De aceea, îți vin în ajutor, cu o listă care cuprinde toate articolele de botez pe care trebuie să i le asiguri tu copilașului pe care îl vei boteza.

În plus, nici nu mai trebuie să bați magazinele în lung și-n lat în căutarea articolelor de botez necesare, ci le găsești pe toate într-un singur loc, la CasaCuBroderii.ro. Doar intri pe site, cauți produsele preferate în categoriile care te interesează și aștepți să primești coletul.

Ce articole de botez trebuie să cumperi?

Există o mulțime de articole de botez în magazine, însă, în timp ce unele dintre ele sunt obligatorii, altele sunt opționale, așadar le cumperi doar dacă îți dorești asta. Voi începe cu articolele obligatorii, pe care orice nașă trebuie să le cumpere.

Hăinuțe de botez

În general, se cumpără două seturi de hăinuțe de botez, unul dintre ele fiind cumpărat de către părinții copilului care urmează să fie botezat, iar celălalt, de către nași. Pe CasaCuBroderii.ro găsești trei categorii de hăinuțe pentru botez: rochițe, costumașe și hăinuțe tradiționale.

Lumânări

Și lumânările sunt cumpărate tot de către nași. Există o foarte mare varietate de lumânări potrivite pentru botez, de la cele mai simple modele, până la lumânări sculptate, cu tull, cu panglici sau decorate cu personaje din desene animate.

articole de botez

Trusou de botez

Nașii îi oferă micuțului în dar un trusou de botez, care conține tot ce are nevoie un copil la botez, adică: prosopul de bebe, prosopul pentru preot, pânza de mir, sticluța de mir, fașa și săpunul. Desigur că poți cumpăra toate aceste produse și separat, pentru a realiza chiar tu un trusou, însă dacă îl cumperi gata făcut, toate produsele din trusou vor fi asortate, pe aceeași culoare și tematică. Pe site găsești trusouri pentru fetițe, pentru băieți și trusouri tradiționale. În plus, poți găsi trusouri de botez complete, care conțin și hăinuțele. În cazul în care optezi pentru un astfel de trusou, nu mai este necesar să cumperi și hăinuțe separat.

articole de botez

Set de mir

Vei avea nevoie și de un set de mir, format din pânza de mir și sticluța de mir. Pânza de mir este o bucată de pânză în care se înfășoară bebelușul imediat după ce este scos din cristelniță. Înainte de a fi pus în cristelniță, bebelușul este uns cu mir. Mirul se ia acasă și este păstrat într-o sticluță specială, până a doua zi, când acesta se folosește la ceremonia de îmbăiere a copilului – ceremonie efectuată tot de către nașă.

Care sunt articolele opționale?

Spuneam la început că, alături de articolele obligatorii, există și diverse articole de botez opționale, pe care le cumperi doar dacă tu îți dorești asta. Iată care sunt acestea:

 • Cutia de trusou – un accesoriu în care este păstrat trusoul de botez înainte de ceremonie.
 • Prosop-halat de baie.
 • Pernă personalizată
 • Batistă personalizată
 • Body personalizat
 • Cadou de bun-venit pentru bebeluș

Toate aceste lucruri le găsești pe CasaCuBroderii.ro, astfel încât să îi asiguri o zi magică și de neuitat copilului pe care îl vei boteza.

12 thoughts on “Vei fi nașă? Află ce articole de botez trebuie să cumperi!

  1. Costumasele traditionale sunt cele mai frumoase! Totusi este important sa te asiguri ca e facut din material de calitate, prietenos cu pielea bebelusului.. pentru ca bebeii au pielea foarte sensibila. Sunt multe costumase care nu tin cont de calitate, cu toate ca arata bine.

 1. Uh, frumoase cele tradiționale. Pftiu, am fost naș, dar habar nu am avut că există îmbrăcăminte obligatorie.
  Cred că ăsta e și motivul pentru care te-ai adresat femeilor, huh?
  Util articol!
  De Casa cu Broderii am mai auzit și din câte știu, produsele lor sunt excepționale.
  Îmi plac mult costumașele tradiționale. Adică dacă tot faci asta o dată în viață pentru un copil, de ce să nu faci din eveniment unul memorabil dându-i o notă aparte, una românească.
  Bun, frumos articol și după cum spuneam, foarte util!
  Mi-a plăcut mult!
  Felicitări, Eva!

  1. Iti multumesc! Si mie imi plac tare mult hainutele traditionale si chiar mi se pare ca transforma evenimentul in ceva unic si memorabil.
   Da, m-am adresat femeilor ca ele sunt, de obicei, responsabile cu astfel de pregatiri si cumparaturi.

 2. Nu știam de casa cu broderii, de cele trebuitoare pentru botez da ( am fost nasa, de doua ori). Dar nu am luat hăinuțe de genul asta deoarece am făcut pe placul mamelor.
  Și cum sunt in frumoasa așteptare de a fi mămica, am găsit magazinul unde sa o trimit pe nasa 😂
  Multumesc frumos Eva, sunt splendide hăinuțele. Iubesc folclorul românesc iar bebele meu cu siguranța va fi îmbrăcat in român la botez!
  Un articol de mare ajutor și frumusețe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.