Ceea ce nu poate fi ascuns – Agnes Martin-Lugand

ceea ce nu poate fi ascuns

Am toate cărțile autoarei Agnes Martin-Lugand dar, recunosc, nu am citit decât trei dintre ele. Totuși, stilul autoarei m-a captivat din prima și continuă să mă fascineze cu fiecare nouă carte a ei. Prima carte pe care am citit-o a fost „Fericirea îmi scapă printre degete”, carte care, deși mi-a plăcut, nu m-a convins cu finalul. A urmat cartea „Lumina unui nou început”, iar acum am citit și cea mai recentă apariție, „Ceea ce nu poate fi ascuns”. M-am bucurat când am găsit cartea pe Libris și am profitat de ocazie să o citesc cât mai repede.

Mă declar pe deplin încântată de noul roman al autoarei, iar ca dovadă stă faptul că am citit această carte în mai puțin de trei zile. Stilul autoarei este unul care îmi merge direct la suflet. Reușește să mă prindă în mrejele poveștii încă de la prima pagină și nu mă lasă să mă desprind de ea până la ultima. Personajele sale pare desprinse din realitate, iar poveștile sunt pe cât de imposibile, pe atât de frumoase.

Ceea ce nu poate fi ascuns – un titlu inspirat pentru o poveste minunată

Reine este o femeie care și-a crescut singură fiul. L-a cunoscut pe Paul când era însărcinată în 7 luni, atunci când el a angajat-o ca asistentă de fotograf. Cu timpul, relația lor de prietenie a devenit tot mai puternică, astfel că, atunci când Paul și-a deschis o agenție de comunicare, a făcut-o pe Reine partenera sa de afaceri. Împreună, cei doi au cunoscut succesul.

Protagonista a lăsat trecutul în urmă, acoperindu-l cu minciuni menite să îi păstreze fiul alături. Iubitul ei din tinerețe a părăsit-o înainte de a afla că ea este însărcinată, astfel că ea a povestit tuturor o variantă convenabilă pentru ea. Și-a mințit fiul, Noé, timp de 17 ani. Dar poate fi un secret păstrat pentru totdeauna?

Ei bine, nu, iar Reine ajunge să afle asta pe pielea ei, atunci când Paul o trimite să se ocupe de un dosar în Saint-Malo. Acolo, îl cunoaște pe Pacôme, unul dintre cei doi asociați ai companiei Din Cele Patru Colțuri Ale Lumii. Atracția dintre ei este imediată și extrem de puternică. Însă, după o noapte pasională petrecută alături de Pacôme, Reine are parte de șocul vieții ei, atunci când vine momentul să îl cunoască pe asociatul acestuia.

Viața lui Reine este dată complet peste cap în momentul în care îl cunoaște pe asociatul lui Pacôme. Din acel moment, știe că va trebui să îi spună fiului său adevărul, dar îi este teamă de reacția acestuia.

O poveste complicată de dragoste

Cartea prezintă atât povestea unei mame puse la grea încercare de momentul în care trecutul o prinde din urmă, cât și a femeii care trebuie să decidă pe cine iubește și alături de cine își dorește să își petreacă viața. Reine este prezentată ca o femeie căreia nu i-a păsat niciodată prea mult de ea, după ce și-a pierdut iubirea din tinerețe. Cât despre fiul ei, Noé, deși la început a respins ideea de a avea un copil, cu timpul a ajuns să îl iubească necondiționat și să devină dependentă de timpul petrecut cu el.

Însă vine o vârstă când copilul devine adult, iar ea are din nou timp să cunoască iubirea. Dar pentru cine va simți acest sentiment neprețuit? Pe cine va alege să îi fie alături mereu?

Povestea este una extraordinară, care are capacitatea de a aduce și zâmbete și emoție în sufletul cititorului. Este interesant de urmărit parcursul pe care Reine îl face de la începutul cărții și până la final, toate încercările pe care le are de depășit și relațiile de tot soiul pe care trebuie să le „menajeze”, într-un fel sau altul.

Mie mi-a plăcut enorm această carte și, odată cu lecturarea ei, m-am convins că Agnes Martin-Lugand este una dintre autorii mei preferați. Vă recomand să citiți și voi cartea „Ceea ce nu poate fi ascuns”, în special dacă vă plac poveștile de dragoste.

Cartea „Ceea ce nu poate fi ascuns” de Agnes Martin-Lugand poate fi achiziționată de pe Libris.

10 thoughts on “Ceea ce nu poate fi ascuns – Agnes Martin-Lugand

    1. Multumesc! Mie mi-a placut tare mult. E drept ca am toate cartile autoarei si am citit doar trei, dar ultimele doua mi s-au parut tare frumoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.