Cu o noapte înainte – Wendy Walker

cu o noapte înainte

Navigând recent pe site-ul Grupului Editorial Corint, mi-a atras atenția cartea „Cu o noapte înainte”. De la copertă și până la descriere, totul promitea un thriller fascinant, iar așteptările nu mi-au fost înșelate de această dată. Acest thriller chiar a reușit să mă facă din ce în ce mai curioasă de final, pe măsură ce dădeam paginile. Mi-am făcut „n” scenarii în minte, mi-am închipuit nenumărate posibilități dar, chiar și așa, deznodământul m-a luat prin surprindere.

Laura Lochner – un destin lipsit de iubire

Laura Lochner a suferit încă din copilărie, de când a observat că tatăl ei o iubea doar pe Rosie, sora ei mai mare, și de când și-a auzit mama spunând că Laura este imposibil de iubit. Pe măsură ce a crescut, a avut doar ghinion la bărbați, iar psihologul i-a spus că îi caută pe cei „defecți” pentru a-i repara și a-i face să o iubească.

În urmă cu 11 ani de când începe povestea din carte, băiatul de care era îndrăgostită Laura a fost găsit ucis. Ea a fost găsită în picioare, lângă cadavrul lui Mitch, cu o bâtă însângerată în mână. Deși vinovat de moartea băiatului a fost găsit un bărbat care locuia în pădure, suspiciunile nu au încetat vreodată cu adevărat să planeze asupra Laurei. Astfel, trecutul a urmărit-o întreaga viață. Totuși, se întoarce în orașul în care a copilărit, la sora ei și la Joe, soțul acesteia. Cei trei și Gabe au fost prieteni din copilărie și păstrează și acum relația apropiată.

La un moment-dat, Laura decide să își caute perechea, iar pentru asta își creează un cont pe un site de matrimoniale. Acolo îl cunoaște pe Jonathan Fields. După câteva conversații cu acesta, Laura decide să îi mai acorde o șansă iubirii și acceptă să iasă la o întâlnire cu el.

Ce s-a întâmplat cu o noapte înainte?

Așadar, Laura pleacă la întâlnire, deși Rosie are un presentiment rău. Rosie se trezește în timpul nopții, dar observă că mașina ei, cea pe care o luase Laura când a plecat la întâlnire, nu este acasă. Așteaptă până dimineața, însă Laura este de negăsit. Nu ajunge acasă, iar telefonul îi este descărcat.

Rosie este cuprinsă de griji, mai ales cunoscând trecutul surorii sale. Împreună cu Joe și Gabe, încep propria lor investigație, din dorința de a o găsi pe Laura cât mai repede. În scurt timp găsesc mașina ei, însă Laura nu este nicăieri. Ce este și mai rău este faptul că niciunul dintre ei nu știe cine este bărbatul cu care a mers Laura la întâlnire și nu au acces la conturile ei de email și cel de pe site-ul de matrimoniale. Totuși, reușesc să dea de urma unui bărbat, posibilul lor „suspect”.

Întrebarea care îi macină cel mai tare, alături de dorința de a o găsi pe Laura, este dacă să implice și poliția sau nu. Rosie se teme că, dacă polițiștii vor afla despre trecutul Laurei, se vor concentra mai mult asupra acestuia, decât asupra găsirii ei.

Lucrurile se complică din ce în ce mai mult, însă tot nu reușesc să dea de urma Laurei. Într-un final, decid să anunțe și poliția, pentru a-i ajuta să descopere ce s-a întâmplat cu o noapte înainte și unde este Laura.

Cu o noapte înainte – un thriller captivant

Dacă o vor găsi pe Laura și vor descoperi ce s-a întâmplat în noaptea în care aceasta a dispărut vă las pe voi să descoperiți. Pentru mine, acest roman a fost un thriller deosebit de captivant. Vă recomand să citiți cartea „Cu o noapte înainte” dacă vă plac thriller-ele. Poate nu are o acțiune atât de palpitantă precum alte thriller-e, dar cu siguranță merită citită.

Cartea „Cu o noapte înainte” de Wendy Walker poate fi cumpărată de pe site-ul Grupului Editorial Corint.

10 thoughts on “Cu o noapte înainte – Wendy Walker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.