Cum să știi întotdeauna unde este coletul tău

coletul

Sunt sigură că și tu ai făcut măcar o dată cumpărături online. Eu fac periodic și, îți spun sincer, și mama mea a devenit expertă în cumpărăturile online și iubește să comande diverse produse de pe internet. Adevărul este că internetul și magazinele online sunt la îndemâna oricui și prezintă un confort net superior magazinelor fizice. În plus, varietatea de produse și prețurile sunt extrem de atractive. Totul este simplu când vine vorba despre cumpărături online. Dai comanda și aștepți să primești coletul.

Desigur, dacă ai un curier bun, îți primești coletul. Cum spuneam, mama obișnuiește să dea comenzi diverse pe internet. A pățit să aștepte coletul și să nu mai ajungă. Iar când, în sfârșit, a venit, curierul i-a dat doar o parte din comandă, spunând că restul nu a avut chef să pună în mașină, așa că nu are decât să meargă ea la depozit după el… depozit situat în Oradea, în condițiile în care mama locuiește în Salonta, deci la o distanță de aproximativ 40 de kilometri.

Dar chiar și dacă ai curieri buni, uneori preferi să comanzi cu livrare prin Poșta Română. Sau poate îți comanzi produse din străinătate. Eu obișnuiesc să îmi comand periodic haine din străinătate, fie din Marea Britanie, fie din China. Ei bine, în cazul unor astfel de comenzi, singura variantă de livrare a coletului este prin Poșta Română. Iar aici intervine întrebarea: cum știi unde e coletul tău?

Urmărește-ți coletul de la plecare până la livrare

În cazul în care comanzi de pe site-uri din străinătate, sigur știi că livrarea durează ceva mai mult decât de pe site-urile din țară. Însă, indiferent că plătești cu cardul sau ramburs la livrare, sunt sigură că îți place să fii la curent cu parcursul coletului tău. Îți dorești să știi când va ajunge și să te asiguri că primești coletul, chiar dacă durează puțin mai mult până ajunge la tine.

Este bine de știut că îți poți urmări coletul prin Order Tracking. Pe acest site, atât vânzătorii, cât și cumpărătorii își pot urmări comenzile. Este un serviciu în care poți verifica mai multe numere de urmărire a coletului deodată. Așadar, dacă aștepți trei colete, de exemplu, nu trebuie să le verifici pe toate separat. Pur și simplu, introduci toate cele trei numere de urmărire a coletului, unul sub altul, iar sistemul ți le va arăta pe toate trei.

Dacă aștepți un singur colet, poți folosi, în schimb, Tracktry, un serviciu de urmărire a coletelor pentru uz personal, care îți permite verificarea unui singur număr de urmărire a coletului per căutare.

De ce să folosești platformele pentru urmărirea coletului?

Ambele platforme despre care ți-am zis identifică automat curierul prin care îți este livrat coletul. Astfel, nu trebuie să mai cauți tu pe diverse site-uri și să verifici după numărul coletului până îl găsești, ci îl introduci în căsuța de căutare, iar Order Tracking sau Tracktry îți afișează rezultatul căutării tale. Cu ajutorul acestor două platforme, poți urmări unde este coletul tău, astfel încât să știi cam pe când să îl aștepți sau să descoperi în timp util dacă acesta rămâne blocat undeva. Pentru că, din nefericire, uneori se pot întâmpla și astfel de situații, în care coletul rămâne blocat pe drum și fie întârzie, fie nu mai ajunge la destinație.

Însă cu ajutorul platformelor pentru urmărirea coletului, poți fi în permanență la curent cu parcursul coletului tău. Eu folosesc aceste platforme de urmărire a coletului și sunt chiar mulțumită de cum funcționează ele. Sunt ușor de utilizat și dau detalii exacte despre colet. Tu le-ai încercat?

10 thoughts on “Cum să știi întotdeauna unde este coletul tău

 1. Sincer să fiu, e prima dată când aud de așa ceva. Să înțeleg că sunt universale? Adică pot comanda prin orice curier că îmi va găsi coletul?
  Că dacă e așa, atunci serviciul este extrem de util. Cu atât mai mult mie care comand prin cam toate firmele de curierat, după care tre să caut site după site până ce devine un dezastru.
  Nu știam de aceste servicii. Sunt binevenite!
  Mulțam mult, Eva pentru conștientizare.
  Felicitări pentru articol!

  1. Mulțumesc! Sincer, chiar nu am verificat dacă merg și cu firmele de cutreierat de la noi, pentru că eu am majoritatea comenzilor prin Cargus și acolo e super simplu de verificat. Platformele acestea sunt în special utile pentru comenzile din străinătate, acolo chiar sunt universale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.