Legături predestinate – Carolina Hills

legături predestinate

Iubirea mi-a salvat viața. Volumul 1 – Legături predestinate – Carolina Hills

Uneori, simt nevoia de o pauză sau, măcar, de o carte relaxantă, lejeră, care să îmi ofere o lectură cât mai facilă și mai plăcută. Într-un astfel de moment, în care simțeam nevoia de o lectură relaxantă, a sosit și propunerea autoarei Carolina Hills de a-i citi primele două volume ale seriei „Iubirea mi-a salvat viața”. Volumele, „Legături predestinate” și „Jurământ de sânge” sunt încadrate în categoria 18+. Deși nu citisem niciun fragment al autoarei, am acceptat cu drag să citesc aceste cărți, simțind că îmi vor oferi relaxarea la care visam.

Și așa a și fost. Citind primul volum, nu l-aș mai fi lăsat din mână. Chiar am ajuns să îndrăgesc personajele foarte repede, iar povestea în sine m-a captivat din prima. Este adevărat că se regăsesc anumite clișee în carte, iar povestea nu e 100% credibilă, dar, dacă mă urmăriți deja de ceva timp, știți că pe mine nu mă interesează astfel de lucruri. Atunci când citesc o carte, nu acord atenție detaliilor de acest gen, ci personajelor și poveștii în sine. Iar cartea „Legături predestinate” a reușit să mă destindă, să mă fascineze prin povestea frumoasă.

În plus, unele scene sunt descrise atât de bine, încât m-au făcut să le simt. Au fost scene dure, la care mi-a venit pur și simplu să plâng, la care mi s-a strâns stomacul de parcă eu aș fi fost în pielea personajelor. Au fost și scene care mi-au adus zâmbete și momente în care îmi venea să iau personajele la bătaie.

Christina – un destin trist

Christina Hera provine dintr-o familie în care scandalurile sunt la ordinea zilei. Cu un tată bețiv și abuziv, tânăra nu are nicio șansă la o viață normală sau liniștită. Tatăl ei le bate constant atât pe ea, cât și pe mama ei. În plus, îi interzice fetei să iasă din casă și o cronometrează atunci când pleacă sau când trebuie să vină de la școală.

„Ei bine… cam așa e viața mea. Încă de când m-am născut, se pare că viața nu și-a dorit, nici măcar o clipă, ca eu să fiu fericită, aruncându-mă de la o vârstă fragedă în ghearele morții.”

Coșmarul devine și mai crunt în momentul în care mama ei îi părăsește. Salvarea Christinei vine de la Emma, singura ei prietenă. Emma și-a dorit să fie prietene, iar momentul în care Christina a salvat-o pe Emma din mâinile unui coleg a fost decisiv pentru prietenia celor două.

Așadar, Christina se mută la Emma. Acolo are parte de o surpriză, întrucât Emma are un frate mai mare, Augustin, care nu pare deloc încântat de decizia surorii sale de a o aduce pe Christina să locuiască la ei. Augustin este „tipul rău”, un fustangiu incurabil, frumos, dar lipsit de sentimente.

Împotriva voinței ei, Christina începe să se îndrăgostească de Augustin. Iar comportamentul lui contradictoriu o nedumirește complet, întrucât odată pare atras de ea, odată pare total indiferent.

Augustin – bad boy-ul nelipsit

Augustin are un trecut întunecat și o ocupație la fel de întunecată. Conduce o echipă de „nebuni”, care își fac propria lege, deturnează transporturi de droguri și alte produse ilegale, omoară oameni atunci când este „necesar”. Problemele nu încetează să apară pe plan „profesional”, astfel că echipa pe care o conduce este amenințată de Katherine, inamica lor numărul unu.

A iubit o singură femeie, dar aceasta l-a trădat și, implicit, l-a dezamăgit. De atunci, și-a promis să nu mai aibă sentimente pentru nimeni, iar fetele reprezintă pentru el doar o distracție de-o noapte. Însă „micuța” Christina îl cam pune pe jar. Deși nu vrea să recunoască, Augustin pare schimbat în preajma Christinei, chiar și prietenii săi observând că acesta pare să dezvolte sentimente pentru fată. Însă comportamentul lui față de Christina este când cald, când rece.

Inițial, Augustin o bănuiește pe Christina că ar fi la fel ca toate celelalte fete pe care el și sora lui le-au cunoscut: interesate doar de bani, faimă și putere. Totuși, atunci când „micuța lui” este în pericol, nu se dă în lături de la nimic pentru a o salva. Și sunt câteva astfel de situații pe parcursul volumului „Legături predestinate”.

Însă, indiferent de cum este Christina, Augustin nu se poate opri din a-și dori să o bage în patul lui. Totuși, în ciuda dorinței sale arzătoare, o așteaptă pe Christina să decidă când este momentul – sau dacă va fi vreodată. Nu se abține chiar de tot, astfel că între ei doi sunt câteva scene pasionale, dar majoritatea se încheie cu refuzul categoric al Christinei.

„Nu știu ce mi-a făcut fata asta, dar cred că s-a înfipt bine pe sub pielea mea de-am ajuns să urlu la prietenii mei din cauza ei.”

Legături predestinate – o poveste despre destin și iubire

Așa cum ziceam, Christina se adăpostește acasă la Emma și Augustin, pentru a scăpa de furia tatălui său. Acesta este capabil să o ucidă și, așa cum aflăm pe parcursul poveștii, cam acesta pare și scopul lui. Dar de ce are o astfel de atitudine față de fiica lui, căreia i-a dat viață?

Sunt convinsă că aflăm acest lucru în volumele următoare. De fapt, autoarea a introdus câteva indicii pe parcursul acestui volum, lucru ce mi-a dat de înțeles că titlul „Legături predestinate” nu a fost ales întâmplător. Dar va trebui să descoperiți singuri despre ce este vorba, pentru că eu nu vă ofer spoilere.

Dincolo de relația dintre Christina și Augustin, povestea are în plan principal destinul Christinei. Încă de la început, avem ocazia să descoperim viața pe care o duce, greutățile și coșmarurile la care este supusă constant în sânul propriei familii. Cu toate acestea, își păstrează inocența și sufletul curat și reușește să îl transforme și pe Augustin.

Mie cele două personaje mi-au ajuns la suflet, chiar dacă Augustin m-a enervat adeseori cu atitudinea lui. Îmi plac și individual, dar și ca și cuplu, iar relația dintre ei este cât se poate de frumoasă și de amuzantă. Acum sunt extrem de curioasă prin ce încercări vor mai avea de trecut cei doi, așa că am decis să nu mai amân lecturarea volumului 2.

Până citesc eu volumul al doilea, vă recomand să citiți „Legături predestinate” dacă vă doriți o lectură plăcută, relaxantă.

Cartea „Legături predestinate” de Carolina Hills poate fi achiziționată de pe site-ul Stylished Books și Libris.

25 thoughts on “Legături predestinate – Carolina Hills

  1. Multumesc pentru cuvintele tale sincere, Eva. Si ma bucur ca ti-a placut volumul. Asa cum ai spus si tu, titlul nu e ales la intamplare, dar am sa te las sa afli 🙂
    Te cuprind!

  2. O poveste superba !!! Am citit amandoua volumele … si ma asteptam la final …😁 dar scrie va urma …. cand va urma ???? 😊😍🤗

        1. Buna! Vol.3 trebuie sa apara in curand, iar unltimul volum, vol.4 al seriei e inca in scriere. Va aparea putin mai tarziu.
          Ma bucur ca ti-a placut! 💋

    1. Bună ziua! Autoarea a zis că mai durează, probabil spre finalul anului, deoarece reeditează primele trei volume și seria va apărea la Editura Vesper. Până atunci însă va apărea o nouă poveste scrisă de autoare.

    1. Buna!
      Imi cer scuze ca va tin atat in suspans cu finalul seriei, insa povestea a intrat in totala rescriere si reeditare. Lucrez la ea atat cat imi permite timpul pe langa munca si copii si sper ca pana la sfarsitul anului sa aduc intreaga serie, cap-coada, cu tot cu final si toate modificarile aduse intregii serii (aici intrat si cele 3 volume cunoscute deja). Povestea va fi publicata in intregime la editura Vesper Books si va vea un titlu nou pentru intreaga serie, dar si coperti noi-noute. Seria nu se va mai gasi in alta parte doar la Vesper Books.
      Am sa anunt cand voi avea o data de lansare.
      O zi frumoasa va doresc!

      1. Bună, Carolina! Mulțumim pentru răspuns! Știam că este în reeditare și abia aștept să văd cum arată noua variantă. Să ai spor și multă inspirație! O zi minunată!

  3. Buna, cand apare vol. 4 ? Il aștept cu nerăbdare, nu l-am gasit ca sa il cumpar si asta ma duce cu gandul ca inca nu a apărut .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.