Ghid pas cu pas pentru un machiaj japonez

machiaj japonez

Am descoperit recent un ghid de make-up extrem de interesant. Ghidul, realizat de Jelaine Chua, ne arată pas cu pas cum să realizăm un machiaj japonez. Am decis să încerc și eu machiajul prezentat și să vă arăt și vouă cum a ieșit, poate vă inspir.

Femeile japoneze sunt admirate și renumite pentru frumusețea lor, pentru înfățișarea cu un aspect veșnic tânăr. Pielea lor fină și machiajul deosebit le fac faimoase pe femeile japoneze. Un machiaj japonez de zi cu zi evidențiază o înfățișare tânără, ceea ce în Japonia este cunoscut sub denumirea de kawaii, care se traduce prin drăguț.

În machiajul japonez, accentul este pus pe ochi, care devin punctul central al machiajului. Cu cât sunt mai mari ochii, cu atât mai bine, întrucât este considerat că dau un aspect mai drăguț și permit o mai bună expresivitate a feței. Din acest motiv, un machiaj japonez se folosește mai ales de produse precum benzi pentru dubla pleoapelor, lipici, gene false, eyeliner și mascara. Ca o paranteză, trebuie să vă spun că eu nu am folosit toate aceste produse, deoarece ochii mei sunt mari de la natură. Totuși, pentru a vedea exact pașii exacți care sunt necesari pentru a da impresia de ochi mari, vă recomand să consultați și ghidul pentru machiaj japonez al lui Jelaine Chua.

Un alt aspect important în machiajul japonez este blush-ul. Este necesară aplicarea unui blush în nuanță deschisă în apropiere de zona de sub ochi, pentru a da un aspect mai drăguț și mai tânăr.

Acum, haideți să vă arăt cum am realizat eu acest machiaj japonez, inspirat din ghidul lui Jelaine Chua.

Pasul 1: Pregătirea și îngrijirea tenului

machiaj japonez

Pentru un aspect cât mai plăcut, este întotdeauna necesară îngrijirea corespunzătoare a tenului. Chiar și înainte de machiaj, tenul trebuie curățat și pregătit pentru machiaj. Este un lucru știut faptul că un machiaj frumos începe cu un ten frumos. Iată ce am făcut eu:

 1. Înainte de toate, mi-am prins părul în coc, cu ajutorul unui elastic. Astfel, m-am asigurat că voi putea realiza machiajul fără ca vreun fir de păr să ajungă pe față.
 2. Am curățat tenul cu apă micelară Bioderma.
 3. Am aplicat loțiune tonică purifiantă de la Apidava pentru ten. Întrucât am tenul normal cu tendințe de îngrășare, evit să folosesc cremă sau mască înainte de machiaj, pentru a nu-l distruge. În schimb, loțiunea tonică purifiantă mi se pare perfectă.

Pasul 2: Baza

Baza machiajului japonez constă într-un ten perfect. Din acest motiv, fondul de ten este întotdeauna deschis, cu un finisaj ușor mat. Iată ce am folosit:

 1. Am pus puțin primer iluminator pe burețelul de machiaj și am aplicat pe față, preponderent pe obraji și frunte. Am folosit make-up primer iluminator Go Glow de la Delia Cosmetics.
 2. Am aplicat fondul de ten Catrice Cosmetics pe toată fața. Îmi place că acoperă bine întreaga față și nu lasă urme inestetice.
 3. Pentru a finisa fondul de ten, am aplicat peste el pudră Makeup Revolution London. Este o pudră mată, perfectă pentru acest tip de machiaj.

Pasul 3: Contur și iluminare

Următorul pas presupune definirea și forma feței, ceea ce se realizează prin contur și iluminare. Acest procedeu este mai degrabă specific vestului, însă Jelaine Chua spune că frumoasele japoneze încep să preia acest procedeu în machiajul lor. Pentru acest pas am folosit paleta Golden Sands de la Rimmel.

 1. Am folosit pudra pentru iluminare pe vârful nasului, centrul frunții, zona de sub colțul exterior al sprâncenelor și zona de sub ochi.
 2. Am utilizat apoi pulberea blush pentru definire și contur pe părțile exterioare ale nasului, părțile de lateral sus ale frunții, bărbie și partea de sub obraji.

Pasul 4: Sprâncene

Până de curând, nu foloseam niciun produs de makeup pentru sprâncene, întrucât nu îi vedeam rolul. Însă am câștigat la un concurs paleta pentru sprâncene PRO HD Brow Palette de la Freedom Professional London și, de atunci, am început să folosesc și aceste produse.

Pentru machiajul japonez, conturarea și colorarea sprâncenelor reprezintă un pas esențial. Am folosit paleta pentru sprâncene, din care am ales culoarea cea mai deschisă și mai apropiată de culoarea naturală a sprâncenelor mele, pentru a le scoate în evidență atât cât este nevoie.

Pasul 5: Fard

Machiajul japonez se axează, în general, pe ochii rotunzi, în stilul „ochi de cățelul”. Fardul de pleoape este întotdeauna strălucitor, iar nuanțele sunt din sfera celor de purpuriu, roz, corai și piersică.

Pentru acest machiaj, am folosit patru culori dar, alături de fardul de pleoape, am mai folosit și un creion-fard. Iată cum am procedat:

 1. Am aplicat primer pe pleoape, astfel încât fardul să stea cât mai bine.
 2. Am luat nuanța roz deschis (A) și am aplicat-o pe întreaga pleoapă.
 3. Pentru a scoate ochii în evidență, am aplicat nuanța mai închisă (B) pe pleoapă, cât mai aproape de linia genelor.
 4. Cu ajutorul unei perii pentru fard, am amestecat cele două culori pe pleoapă, astfel încât tranziția de la o culoare la alta să nu se observe.
 5. Pentru a da impresia de ochi mari și rotunzi, este necesară evidențierea zonei de sub ochi. Așadar, următorul pas este aplicarea unui fard cremos, sub formă de creion, într-o nuanță deschisă pe această zonă. Acest creion-fard este baza pentru fardul pudră care va urma și asigură rezistența fardului pe parcursul zilei.
 6. Am aplicat fardul în nuanța cea mai deschisă (D) pe colțul interior al ochilor, pentru a-i scoate și mai tare în evidență.
 7. Am aplicat nuanța medie (C) pe zona de sub ochi, pentru a evidenția și sigila fardul cremos.

Pasul 6: Gene

În ghidul original, din care m-am inspirat, sunt utilizate benzi pentru dubla pleoapelor și gene false. Eu nu am folosit, mai ales că ochii mei sunt oricum mari, astfel că nu am considerat necesar să dau un efect de și mai mari. Așadar, iată cum am procedat eu la acest pas:

 1. Am folosit eyeliner, care este menit să definească ochii și să îi mărească, plus să îi facă să pară mai rotunzi. Am folosit creionul Eye Max Precision de la Eveline Cosmetics. Am încercat să rămân cu eyeliner-ul cât mai aproape de linia genelor. Pentru a crea un efect de „ochi de cățeluș”, am mers cu eyeliner-ul în jos, făcând la colțul ochiului o „codiță” îndreptată în jos. De asemenea, am aplicat eyeliner pe linia de jos a ochiului, până la colțul interior, pentru a da aspectul de ochi rotund și cu efectul dorit.
 2. Am aplicat mascara Waterproof de la Melkior, care mărește foarte bine genele.

Pasul 7: Blush, iluminare și buze

machiaj japonez

Pentru machiajul japonez, se utilizează un blush deschis, care se aplică aproape de ochi. Acesta oferă un aspect ca de bebeluș, ceea ce este extrem de popular în rândul japonezelor. Iar în ceea ce privește buzele, se utilizează în general nuanțe doar puțin mai închise decât buzele și cu un aspect umed.

Iată cum am procedat eu la acest pas:

 1. Am folosit blush-ul pudră pentru definire și culoare din paleta Golden Sands de la Rimmel. Am aplicat culoarea chiar deasupra obrajilor, sub ochi. Am avut grijă să aplic din abundență, pentru a obține aspectul dorit.
 2. Pentru a adăuga strălucire, am mai adăugat pudră pe obraji.
 3. Pentru buze, început cu baza pentru netezire și intensificare a culorii de la Bourjois. Apoi, am folosit rujul în nuanța Noir Watching de la Freedom Professional London. Pentru a-i da strălucirea necesară și aspectul umed, am aplicat deasupra un gloss transparent.
machiaj japonez

Și iată că, în doar șapte pași, am reușit să realizez un machiaj japonez. Mi-a plăcut tare mult să îl fac și am fost extrem de încântată de rezultat. Cu siguranță îl voi utiliza destul de des. Voi ați încercat vreodată să faceți un astfel de machiaj? Îl veți încerca pe acesta? Dacă da, sunt curioasă de părerile voastre după.

16 thoughts on “Ghid pas cu pas pentru un machiaj japonez

 1. Ok, răspunsurile la întrebările de la final sunt „NU și NU.
  Acum, mă bucur mult pentru tine, îți pot da cel mult 15 ani cu acest machiaj aplicat. Nu știu care a fost ținta ta în ceea ce privește întinerirea, dar ești FRUMOASĂ (perfect naturală). Și nu știu cât se datorează machiajului, dar după părerea mea ochii tăi sunt superbi.
  Ghidul e surprinzător de amănunțit pentru cât de simplu este de realizat.
  Frumos, sunt sigur că multe fete îl vor găsi foarte util.
  Felicitări pentru articol și mulțam de ghid, Eva.

  1. Îți mulțumesc din suflet pentru complimente! 😊 Sper și eu să le placă fetelor. Machiajul japonez are menirea de a întineri, deci, după cum spui, se pare că mi-a reușit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.