Cum alegi scaunul auto pentru copilul tău?

scaunul auto

Scaunul auto nu este nici moft, nici opțiune personală, ci este esențial. De existența acestuia depinde siguranța copilului tău, atunci când este în mașină. Sunt sigură că, așa ca și mine, îți dorești tot ce este mai bun pentru copilul tău și pui siguranța sa pe primul plan. Iar când vine vorba despre siguranța copilului, parcă ți se pare că niciodată nu este suficient cât ai făcut pentru a te asigura că totul va fi bine. Și tocmai de aceasta, trebuie să folosești un scaun auto. În continuare, îți voi spune cum să alegi scaunul auto pentru copilul tău.

Alege scaunul auto în funcție de vârsta, greutatea și înălțimea copilului tău

Vârsta, greutatea și înălțimea copilului sunt cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont atunci când alegi scaunul auto. În acest sens, vei avea de ales dintre următoarele categorii de scaune auto:

  • Grupa 0 – pentru bebeluși de la 0 la 9 luni și cu greutate între 0-10 kg.
  • Grupa 0+ – grupa 0 extinsă cu 3 luni și 3 kg, corespunzătoare pentru bebeluși de la 0 la 12 luni și cu greutatea de 0-13 kg.
  • Grupa 1 – pentru copii cu vârsta între 9 luni și 3-4 ani și greutatea între 9 și 18 kg.
  • Grupa 2 – pentru copii cu vârsta de peste 3 ani și până la aproximativ 8 ani, cu o greutate cuprinsă între 15 și 25 kg.
  • Grupa 3 – pentru copii cu vârsta 6-12 ani și o greutate de 22-36 kg.

Alege scaunul auto în funcție de sistemul de prindere

Este esențial să te asiguri că scaunul auto ales are un sistem de prindere care se potrivește cu mașina ta. Unele modele de scaune auto se fixează cu ajutorul centurii de siguranță a mașinii, în timp ce alte modele se fixează prin sistemul ISOFIX.

Asigură-te că este omologat

Pentru siguranța copilului tău, este esențial să te asiguri că scaunul auto ales întrunește toate normele în vigoare.

Ai grijă la centura de siguranță

Centura de siguranță a scaunul auto trebuie să fie cu prindere în cinci puncte, precum și reglabilă în funcție de înălțimea copilului. De asemenea, este recomandat ca aceasta să aibă protecții moi în dreptul umerilor, pentru a te asigura că micuțul tău nu va suferi leziuni în dreptul umerilor, în cazul unui incident precum o frână bruscă, de exemplu.

Scaunul auto pentru copil – o alegere esențială, nu o opțiune

Soțul meu tocmai a obținut permisul, astfel că zilele trecute am realizat că, în foarte scurt timp, vom avea nevoie de un scaun auto pentru fetița noastră. Ea împlinește luna aceasta 8 ani și are în jur de 30 kg. Așadar, se încadrează la grupa 3 de scaune auto, mai exact, are nevoie de un înălțător auto.

După ce m-am documentat și am căutat, am ales site-ul nichiduta.ro pentru scaunul auto. Am găsit aici o mulțime de modele, prețuri bune, după părerea mea, dar și informații detaliate cu privire la fiecare scaun auto. Astfel, am reușit foarte ușor să alegem scaunul auto potrivit pentru fetița noastră.

8 thoughts on “Cum alegi scaunul auto pentru copilul tău?

  1. Trebuie avută multă grijă, pentru că la copii sunt multe statistici care arată că acest scaun ajută la supraviețuire în caz de accident și am văzut caz în care scaunul prost ales a dus la pierderea vieții copilului, în cazul unei colege de facultate. 🙁 Te felicit pentru articolul minunat și extrem de util! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.