Mansardă luminoasă și aerisită cu ferestrele Velux

mansardă

Anul acesta am împlinit zece ani de când sunt cu soțul meu, iar luna aceasta vom împlini opt ani de cununie. De când suntem împreună, ne-am mutat de foarte multe ori. Cred că știți și voi cum este cu tinerii în ziua de azi: ba chirie, ba schimbarea locului de muncă și relocare în alt oraș și câte și mai câte, care îi determină pe tineri să fie nestatornici. Când în sfârșit am reușit să ne cumpărăm primul nostru apartament, ne-am zis „Gata, de acum nu ne mai mutăm!”. Nu ne-a ținut decât trei ani, până am decis că avem nevoie de mai mult spațiu. Așa se face că am renunțat la apartament și am cumpărat, în schimb, o casă.

Dacă aveți impresia că de data aceasta ne-am domolit avântul pentru schimbări, vă înșelați. Chiar dacă nu avem de gând să ne mutăm – nu în următorii câțiva ani, cel puțin – tot visăm la diverse schimbări pe care le putem face la actuala noastră casă. Iar una dintre aceste schimbări presupune construirea unei mansarde. Soțul meu deja vizualizează cum va arăta viitoarea noastră mansardă.

Iar cum eu stau tot timpul online și îmi place să citesc și să mă documentez despre orice și despre de toate, m-am interesat deja cu privire la ferestrele pe care le-aș pune la mansardă. Îmi doresc să construim o mansardă cât mai luminoasă și mai bine aerisită, iar pentru asta, este nevoie să acordăm o atenție deosebită alegerii ferestrelor.

Ferestrele Velux sunt ideale pentru mansarda visurilor noastre

După o documentare temeinică și ținând cont de așteptările pe care le avem, am decis că ferestrele Velux sunt exact ceea ce avem nevoie pentru a construi o mansardă luminoasă și bine aerisită.

Există diverse tipuri de ferestre VELUX, astfel că putem alege acel model care se potrivește cerințelor noastre. În primul rând, avem de ales dintre ferestre standard, standard plus și premium. În fiecare dintre aceste categorii, există diverse modele, încadrate în funcție de criterii. Astfel, putem alege dintre ferestre cu operare de sus, ferestre cu operare de jos, ferestre cu operare de jos fără întreținere și ferestre cu acționare electrică.

Fiecare dintre modele vine cu propriile sale caracteristici și beneficii. Unul dintre aspectele pe care le-am remarcat în cazul ferestrelor Velux este faptul că acestea asigură aerul proaspăt în încăpere, chiar și atunci când fereastra este închisă.

Vom alege ferestre VELUX cu acționare electrică

Totuși, după ce am analizat puțin modelele disponibile și caracteristicile fiecăruia, am decis că este cel mai potrivit să alegem ferestre VELUX cu acționare electrică. Acestea sunt extrem de ușor de operat și pot fi accesate chiar și dacă sunt amplasate la o înălțime la care nu poți ajunge. Având în vedere că mie nu îmi plac înălțimile, aceste ferestre sunt ideale pentru mine.

Ferestrele Velux cu acționare electrică sunt extrem de confortabile, întrucât permit controlul chiar și de la distanță. Acest lucru este posibil datorită întrerupătorului wireless de pe perete. În plus, există două posibilități pentru operare: electrică sau solară.

Aceste ferestre asigură un climat interior sănătos și automat, prin montarea ulterioară a kitului de control climatic Velux Active with NETATMO. De asemenea, elimină riscul ca ploaia să pătrundă în interiorul mansardei, întrucât sunt prevăzute cu un senzor de ploaie care închide automat ferestrele. Așadar, putem spune „adio” grijilor care apar atunci când plecăm de acasă și nu mai știm dacă am închis sau nu ferestrele.

Aceste ferestre au un design elegant și o operare silențioasă. Sunt disponibile în trei variante de material pentru finisajul interior: finisaj din lemn vopsit alb, finisaj din lemn de pin lăcuit și aspect alb, care nu necesită întreținere. În ceea ce privește finisajul exterior, acesta poate fi din: aluminiu, cupru, zinc sau titan. De asemenea, finisajul exterior oferă posibilitatea de a alege culoarea dorită. În plus, există diverse modele care diferă și în funcție de performanța ferestrei.

Mansardă cu ferestre Velux

Așadar, deși suntem încă doar în stadiul de visare în ceea ce privește o viitoare mansardă construită pe casa noastră, deja știm ce ferestre vom alege. După ce am analizat caracteristicile ferestrelor Velux, sunt convinsă că acestea ne pot ajuta să obținem o mansardă luminoasă și bine aerisită, exact așa cum ne dorim.

Sursa foto: Velux.ro

8 thoughts on “Mansardă luminoasă și aerisită cu ferestrele Velux

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.