Ephialte. Recviem pentru Alisia. Coșmarul lui Maximilian Novac – Cristinne C.C.

ephialte

Deși mi-au plăcut volumul 1 și volumul 2 al seriei Ephialte, și deși aveam această carte de mult timp în bibliotecă, nu am reușit să o citesc până acum. Veșnic apar alte „urgențe”, survin schimbări de planuri în lista de citit și așa se face că, deși este o carte scurtă, a tot așteptat cuminte să-i vină rândul.

Volumul de față conține două povești distincte, ambele povestite din perspectiva câte unui personaj. În realitate, ambele povești sunt în legătură directă cu seria în sine, întrucât vin să completeze cadrul final al seriei și să aducă lămuriri privind anumite aspecte ale poveștii.

Așa cum ne-a obișnuit, autoarea își începe fiecare capitol cu câteva versuri din diverse poezii ale lui Mihai Eminescu. Acestea dau un cadru fermecător poveștii și sunt alese astfel încât să se potrivească și chiar să completeze subiectul fiecărui capitol în parte.

Recviem pentru Alisia

Prima poveste din volum îi este dedicată Alisiei, fetei Ephialt care este și protagonista seriei. Recviem pentru Alisia ne introduce în povestea fetei-Ephialt, în trecutul ei, de dinainte de primul volum al acestei serii. Aflăm despre prima dragoste a Alisiei și avem ocazia să fim părtași la transformarea ei în Ephialt, denumită „Inițiere”.

„De mai bine de o săptămână, de când începuse idila mea cu Tanis și întâlnirile noastre în acea debara de la etajul întâi al școlii, aveam impresia că plutesc undeva printre nori. Mă trezeam cu chef de viață și plină de energie.”

Trebuie să vă spun că această poveste este cea mai scurtă dintre cele două. Mi-a plăcut tare mult povestea Alisiei și chiar mi-aș fi dorit să fie mai lungă. Dar, per total, este menită să ne contureze imaginea Alisiei pe care am cunoscut-o prin intermediul celor două volume apărute anterior.

Coșmarul lui Maximilian Novac

De data aceasta, avem ocazia să aflăm povestea din perspectiva lui Maximilian Novac. Bunicul său, Theon Novac, împreună cu Victor, care este o Umbră, conduc studii pe Ephialte (și pe oameni) într-un centru situat pe o insulă. Citind această poveste, am regăsit acțiunea din volumele seriei, doar că, de data aceasta, văzută prin ochii lui Maximilian. Coșmarul lui Maximilian Novac este o povestire menită să aducă anumite completări imaginii de ansamblu și reușește cu succes să facă acest lucru.

Acesta, deși îndeplinește ordinele bunicului său, este total străin de tot ce se întâmplă în centrul de cercetare. Îl are alături doar pe prietenul său, Kay, care îi este alături atunci când începe să iasă la iveală adevărul despre „afacerile” lui Theon Novac și ale lui Victor.

„Ce legătură aveau Ephialtele cu experimentele ce urmau, în final, să ducă la descoperirea unui remediu pentru DMD era o întrebare pe care, deși nu o recunoșteam cu voce tare, mi-o adresam din ce în ce mai frecvent. Theon însuși devenea evaziv și tranșant ori de câte ori aduceam subiectul în discuție.”

Ephialte – o serie fantasy pe care trebuie să o citiți

Dacă ați citit primele două volume ale seriei „Ephialte”, trebuie neapărat să citiți și această carte. Este scrisă frumos și ne dă ocazia să cunoaștem mai bine cele două personaje pe care am ajuns să le îndrăgim prin intermediul primelor două volume apărute până acum. Iar dacă nu ați citit încă seria, nu mai amânați. Ephialte este o serie fantasy foarte drăguță, care merită citită.

Cartea „Ephialte. Recviem pentru Alisia. Coșmarul lui Maximilian Novac” de Cristinne C.C. poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Quantum Publishers.

De asemenea, o găsești și pe .

9 thoughts on “Ephialte. Recviem pentru Alisia. Coșmarul lui Maximilian Novac – Cristinne C.C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.