Rețete de stil – Albert Izabella

rețete de stil

Pe Izabella am cunoscut-o în mediul online, prin intermediul grupului Viața de blogger, unul dintre grupurile mele preferate de pe Facebook. Am citit la un moment-dat despre ea că este consultant vestimentar iar apoi am descoperit că a scris recent și o carte. Este vorba despre cartea „Rețete de stil”, pe care am citit-o cu mare interes. Cartea este disponibilă în varianta e-book și conține text, însoțit de poze, pentru exemplificare.

Cartea „Rețete de stil” pornește de la veșnica noastră problemă: „nu am cu ce să mă îmbrac”. Cunoașteți zicala? Sunt sigură că fiecare dintre noi am avut, cel puțin o dată în viață, acest impuls de a spune că nu avem cu ce ne îmbrăca, deși dulapul dă pe dinafară de haine.

Tocmai din acest motiv, Izabella ne vine în ajutor, cu o carte deosebită, în care ne explică foarte bine despre cum a ajuns ea să creeze rețetele de stil, dar și cum putem să ne asortăm diversele piese vestimentare, pentru a crea cât mai multe ținute cu tot ceea ce avem în garderobă.

Rețete de stil – o carte bine construită și structurată

Cartea este foarte bine construită și structurată, astfel că poți găsi ușor ceea ce te interesează, la o viitoare recitire. Alături de introducere, cartea „Rețete de stil” conține nouă capitole distincte. Fiecare dintre capitole ne învață un anume aspect al tehnicii asortării hainelor și accesoriilor.     

Izabella ne vorbește despre piesele de bază, care nu trebuie să lipsească din nicio garderobă. Cu ajutorul acestor piese, ne spune cum putem crea ținute fascinante, care să îi impresioneze pe cei din jur. De asemenea, ne vorbește și despre accesorii și importanța pe care acestea le au pentru obținerea unei ținute deosebite.

Urmează apoi câteva trucuri de stil, urmate de rețetele propriu-zise de ținute stilate. Ne explică exact cum să folosim hainele neutre și cum să le asortăm pe cele colorate, dar și cum să purtăm și să asortăm hainele cu imprimeuri.

Capitolele sunt însoțite de imagini colorate, care ne ajută să înțelegem foarte simplu fiecare sfat și rețetă din această carte. Iar textul care însoțește imaginile completează perfect „rețetele”.

O carte pentru toată lumea

„Rețete de stil” este o carte pe care ar trebui să o citească toată lumea. În special noi, femeile, ne confruntăm constant cu dilema alegerii vestimentației de zi cu zi sau pentru diverse ocazii. Se citește super repede dar, părerea mea este că nu este suficientă o simplă lectură. Personal, voi reveni la această carte de câte ori voi simți nevoia și voi încerca să pun în practică rețetele oferite de Izabella.

Cartea este scrisă într-un stil lejer, foarte ușor de urmărit și de înțeles. Iar imaginile sunt superbe, alese perfect pentru a exemplifica în mod eficient fiecare rețetă în parte. Se simte simțul estetic al autoarei în această carte, precum și experiența ei în domeniul vestimentației.

Mă bucur că am citit cartea și că o am la îndemână de acum încolo. Abia aștept să pun în practică sfaturile Izabellei! Iar vouă vă recomand să nu stați pe gânduri, ci să luați și voi cartea, mai ales dacă vreți să găsiți mereu mai ușor hainele pe care să le purtați.

Cartea „Rețete de stil” de Albert Izabella poate fi achiziționată de aici.

6 thoughts on “Rețete de stil – Albert Izabella

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.