Blestemul mării – Shea Ernshaw

blestemul mării

Genul fantasy este printre preferatele mele, iar când vine vorba despre vrăjitoare, cu siguranță îmi doresc să citesc și eu cartea. Tocmai acesta a și fost principalul motiv pentru care mi-am dorit să citesc „Blestemul mării” DE Shea Ernshaw. Este un roman încadrat la fantasy și young adult, dar cu siguranță merge încadrat și la romance. Însă, dincolo de aceste aspecte, este un roman frumos, pe care nu l-am putut lăsa din mână.

Nu a fost chiar genul de carte intensă, care să-mi trezească emoții puternice sau să mă facă să plâng, dar a fost suficient de captivantă încât să nu vreau să fac nimic altceva, decât să citesc.

Care este blestemul mării din orașul Sparrow?

Orașul Sparrow este un oraș aparent liniștit și monoton. Însă, la începutul verii, lucrurile se schimbă complet. Asta din cauză că acela este momentul când se activează blestemul mării, an de an. Timp de trei săptămâni, cât ține sezonul Swan, băieții din oraș sau turiștii veniți tocmai pentru această perioadă a anului sunt atrași în apele mării și înecați.

Asta se întâmplă de două sute de ani, de când trei surori, considerate a fi vrăjitoare, au fost condamnate și ucise prin înec. Marguerite, Aurora și Hazel Swan erau trei surori cu adevărat fermecătoare. Când au venit în oraș, au deschis o parfumerie, însă dincolo de această ocupație, ele atrăgeau bărbații – fie ei căsătoriți sau celibatari. Locuitorii orașului erau siguri că surorile sunt vrăjitoare și asta le ajută să farmece toți bărbații. Când au reușit să demonstreze acest lucru, le-au legat cu pietre la glezne și le-au aruncat în apă.

De atunci, sufletele celor trei se întorc an de an, punând stăpânire pe trupurile a trei fete tinere din oraș, care intră în apă în noaptea de început a sezonului Swan și rămân în trupurile acestora timp de trei săptămâni, până în noaptea solstițiului de vară. În cele trei săptămâni, trei băieți – uneori, chiar mai mulți – își găsesc sfârșitul în apă, atrași de farmecele celor trei surori.

„- Surorile Swan sunt colecționare de băieți, spun eu, apăsându-mi scurt un deget pe tâmpla dreaptă. Seducătoare. Odată ce posedă fiecare în parte un trup de fată… se petrece înecul.”

Penny Talbot

Penny Talbot este o tânără care locuiește împreună cu mama ei pe o insulă din apropierea orașului Sparrow. Tatăl ei a dispărut în urmă cu trei ani și, de atunci, nimeni nu mai știe nimic de el. Mama ei obișnuia să citească în frunzele de ceai și era renumită în oraș pentru asta. Însă, de când i-a dispărut soțul, aceasta s-a închis în lumea ei. Penny este îngrozită de începerea sezonului Swan dar, cu toate acestea, participă la petrecerea care dă startul sezonului.

În noaptea petrecerii, un străin o salvează din mâinile unui coleg care încearcă să o determine să intre în apă, în ciuda voinței sale. Tânărul, Bo, este venit de doar câteva ore în oraș și nu are unde locui. După ce Bo o ajută să scape din mâinile lui Lon, Penny îi oferă lui Bo un loc unde să doarmă, într-una dintre căsuțele de pe insulă.

Încet-încet, între cei doi se creează o legătură, iar Penny își dorește să îl protejeze, pentru a nu cădea pradă farmecelor celor trei surori. Totuși, chiar dacă cei doi sunt apropiați, ambii au secrete pe care nu vor să le dezvăluie de față cu celălalt.

Blestemul mării – secrete, vrăjitoare și un blestem

Mai multe despre ce se întâmplă în legătură cu blestemul mării va trebui să descoperiți singuri, citind cartea. Este o carte perfectă pentru vară, pentru relaxare. Cum spuneam, dincolo de cadrul fantasy al poveștii, avem parte și de o poveste romantică.

Subiectul este extrem de interesant și la fel sunt și personajele, dar și motivele care le ghidează în tot ceea ce fac. Vă asigur că veți rămâne surprinși de întorsătura pe care o iau lucrurile la un moment-dat, în timpul poveștii. Așadar, dacă aveți chef de o lectură interesantă, relaxantă și deosebită, vă recomand să citiți „Blestemul mării”.

Cartea „Blestemul mării” de Shea Ernshaw poate fi cumpărată de pe site-ul Grupului Editorial Corint.

12 thoughts on “Blestemul mării – Shea Ernshaw

  1. Cred că voi acorda o șansă genului fantasy cu această carte, găsesc descrierea ta foarte captivantă, mă atrag poveștile cu vrăjitoare.

  2. eu m-am asteptat la intorsatura aia pentru ca nu se legau anumite lucruri in mintea mea si era singura explicatie posibila in privinta lui Penny. Asta nu inseamna ca nu mi s-a parut emotionant finalul acestei carti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.