Manichiură cu ojă semipermanentă Janet Nails

ojă semipermanentă

Până de curând, eram adepta ojei clasice. Mi se părea cel mai simplu de folosit, așa că nici nu mai conta că după doar două zile, necesita refacerea. Însă am descoperit un site cu oje și diverse ustensile și accesorii necesare pentru manichiură – Janet Hand & Nails. Tot navigând pe site, mi-a dat prin minte să îmi iau o lampă UV și ojă semipermanentă. Până la urmă, eu de ce n-aș încerca să-mi fac periodic puțin timp pentru manichiură?! Zis și făcut!

Iată ce a conținut comanda mea de la Janet Hand & Nails:

 • Gel cu calciu, regenerator, 15 ml
 • Gellago Malibu – Oja UV semipermanenta, Onestep, 7 ml
 • Gellago Flirt – Oja UV semipermanenta, Onestep, 7 ml
 • Gellago Rebel – Oja UV semipermanenta, Onestep, 7 ml
 • Gellago Mosque – Oja UV semipermanenta, Onestep, 7 ml
 • Gellago Marsala – Oja UV semipermanenta, Onestep, 7 ml
 • Top Coat Wet Look, 15 ml
 • Lampa UV, tip JUNIOR, cu 1 bec de 9 W
 • Gellago – Base & Shine, 7 ml

Pentru că a fost prima dată când mi-am făcut manichiura cu ojă semipermanentă, a fost necesar să învăț cum se face. Am citit câteva articole și, ulterior, am mai deranjat-o cu întrebări pe Adriana Ivan, de la Tot despre, întrucât ea este experta noastră în unghii. Chiar și așa, trebuie să recunosc că am cam învățat din mers sau, mai bine zis, din propriile greșeli.

Sfaturi pentru manichiura cu ojă semipermanentă

Despre pașii care trebuie urmați pentru manichiura cu ojă semipermanentă am aflat de pe internet. Dar iată care sunt pașii pe care i-am urmat eu:

1. Cuticulele

Trebuie să recunosc că nu am acordat niciodată prea mare atenție cuticulelor, deși am înțeles acum că, dacă nu ai grijă, acestea pot distruge întreaga manichiură. Așadar, folosește o ustensilă pentru împins cuticulele, pentru a face acest pas.

2. Mătuire

Este foarte important ca unghiile să fie mătuite foarte bine. Cu o pilă de 150, pilești bine întreaga suprafață a unghiei. Nici măcar un milimetru de unghie nu trebuie să rămână nepilit. Primele două dăți, mi-a fost milă să dau prea mult cu pila pe suprafața unghiei, însă acest lucru a avut efecte negative asupra manichiurii. Mai exact, din cauză că nu am respectat întocmai recomandările, oja semipermanentă mi s-a decojit de pe unghii, din cauză că acestea rămăseseră cu luciul natural pe alocuri.

3. Curățare

După ce pilești unghiile, trebuie să îndepărtezi praful respectiv cu o perie. Poți folosi o perie mică, pentru unghii, sau, ca și mine, o periuță de dinți nouă, nefolosită încă. Unele fete recomandă chiar ca, la acest pas, să degresezi unghiile cu soluție specială sau cu o dischetă îmbibată în spirt. Ei bine, eu am făcut-o inițial, dar mi s-a părut că redă luciul unghiilor, așa că am renunțat, pentru următoarele manichiuri.

4. Aplicarea efectivă a ojei semipermanente

În cazul în care ai o ojă semipermanentă obișnuită, trebuie să aplici inițial baza, usuci la lampă (2 minute la 4 becuri, respectiv 8 minute la lampa UV cu 1 bec), apoi aplici primul strat de ojă semipermanentă, usuci la lampă, aplici al doilea strat și usuci, apoi aplici top coat și usuci, din nou. Eu am ales ojă semipermanentă Gellago One Step, care este 3 în 1, adică nu mai este nevoie să aplici base și top coat. După fiecare strat de ojă, aceasta trebuie sigilată, adică să ștergi pensula ojei de pereții sticluței și să aplici pe vârful și marginile unghiei.

5. Degresarea

După ce ai aplicat și uscat oja semipermanentă, degresează unghiile cu soluție specială sau cu o dischetă cu spirt.

Cât rezistă manichiura cu ojă semipermanentă?

Am înțeles că, în mod normal, manichiura cu ojă semipermanentă rezistă aproximativ 3 săptămâni. Totuși, ca să reziste, trebuie să fie realizată corect, din toate punctele de vedere. În primul rând, să nu fie aplicată până la cuticule, întrucât intră aerul pe sub ea și o distruge. Apoi, este important să sigilezi unghia, așa cum am menționat la pasul 4.

Gellago Rebel

Un alt motiv pentru care oja semipermanentă nu rezistă pe unghii este faptul că unghia este slabă, cum este și în cazul meu. Unghiile mele, atunci când trec de o anumită dimensiune încep fie să se rupă, fie să se întoarcă indiferent ce fac. În momentul în care unghia se îndoaie, este normal ca oja să crape și, prin urmare, manichiura se distruge.

Impresii despre produsele Janet Nails

Am amânat să scriu acest articol, pentru a avea ocazia să încerc întâi toate produsele de la Janet Nails. Cum vă spuneam, nici măcar oja semipermanentă nu stă prea mult pe unghiile mele, deoarece sunt foarte slabe. Totuși, am fost încântată de rezultat, de fiecare dată când am folosit-o.

Gellago Malibu

Cele cinci nuanțe de ojă semipermanentă pe care le-am ales sunt exact pe gustul meu. Pentru ultima încercare, am combinat două dintre culori: Marsala și Mosque și chiar îmi place ce a ieșit.

ojă semipermanentă
Gellago Mosque și Gellago Marsala

Deși nu am făcut poză, am încercat, înainte de toate, gelul cu calciu. Îmi place foarte mult luciul pe care îl oferă unghiilor. Zilele trecute am observat că unghiile fiicei mele începeau să se exfolieze, așa că i-am aplicat și ei oja aceasta și este tare încântată de cum îi arată unghiile.

Lampa UV pe care am primit-o este cu un singur bec, deci, în teorie, ar trebui să țin unghiile câte 8 minute pentru a se usca. Totuși, cum eu stau destul de prost la capitolul răbdare, a fost necesar să încerc dacă nu se usucă mai repede și, surpriză!, chiar durează mai puțin să se usuce complet. De obicei, țin fiecare unghie câte 4 minute la lampă, să fiu sigură că este suficient.

ojă semipermanentă
Gellago Flirt

Voi ați încercat să vă realizați singure manichiura cu ojă semipermanentă? Ați cumpărat vreodată produse de la Janet Nails?

10 thoughts on “Manichiură cu ojă semipermanentă Janet Nails

 1. Ce nuante frumoase ti-ai ales! Am incercat si eu ojele lor semi si chiar mi se par ok.

  1. Din pacate, la mine nu rezista atat. Dar nu e asa mare problema, ca eu oricum ma plictisesc repede si imi place sa schimb culoarea des.

 2. Daca ai sti de cand astept articolul asta al tau! 🙂
  Eram tare curioasa sa aflu cum iti faci unghiutele cu astfel de oja.
  Pare interesant, culorile alese de tine sunt frumoase dar … nu cred ca as avea rabdare :))

 3. ma apucasem si eu sa imi fac unghiule cu oja semi, dar mi-a trecut pentru ca nu am nici timp si o tipa mi-a tot vorbit despre lampile astea si efectele lor.

  1. Si eu am luat o pauza dupa ce le-am testat pe toate, pentru ca, avand unghiile extrem de slabe, am reusit sa mi le distrug extrem de tare cu oja semipermanenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.