Infidela – Daniela Faur – Pre-recenzie

Infidela

Pe Daniela Faur am cunoscut-o prin intermediul cărților ei fantasy, primele două volume ale seriei Forțe ale naturii: Moartea vie și Mrejele focului. De la început, am fost fermecată de stilul ei de scriere și de imaginația de care dă dovadă. Însă, de data aceasta, m-a surprins plăcut printr-o schimbare de registru, apelând la o poveste care se încadrează genului 18+, în cartea Infidela.

În cazul în care nu știați încă, Infidela este manuscrisul care a câștigat la concursul de manuscrise 18+ de la Editura Quantum Publishers. Iar faptul că a câștigat a fost mare motiv de bucurie pentru mine, întrucât am avut încredere în talentul ei scriitoricesc și mi-am dorit să ajungă cu acest roman la o editură bună, care poate să o pună în valoare.

În romanul Infidela, Daniela trece de la stilul fantasy la unul ușor erotic. Povestea este pe cât de incredibilă, pe atât de desprinsă, parcă, din lumea în care trăim. Iar în ceea ce privește personajele, Daniela a reușit să creeze unele contrastante și puternice, cu personalități cât se poate de diferite unele de altele și cu un comportament ieșit din comun, adeseori. Am avut personaje pe care le-am îndrăgit, dar și personaje față de care am reușit să simt o ușoară antipatie. Iar prin asta, pot să garantez că romanul Danielei este unul foarte bun, care reușește să îl implice pe cititor în poveste, mai degrabă decât să îl țină ca simplu spectator.

Ela – Infidela

Ela este o femeie logodită, complexată de corpul ei și căreia nici prin gând nu i-ar fi trecut vreodată să înșele. Are o șefă pe care o detestă și, din acest motiv, este decisă să își dea demisia. Însă, fix în ziua în care se prezintă la job hotărâtă să renunțe la postul de secretară, primește o veste care îi dă planurile peste cap: fosta ei șefă este înlocuită de un șef tânăr.

„— Fată, pe unde umbli? Ce-ai ratat! E tare sexos șeful tău! Norocoaso! îmi spune o colegă în treacăt, făcându-mi cu ochiul.

Stai… Ce? Șef? Ce șef?

— Greta! îi atrag atenția.

— N-am timp acum, Ela. Venim imediat la tine! îmi spune, fluturându-și mâinile spre mine.

— Venim? Tu și mai cine? mă arăt curioasă. În fine… Greta, trebuie să discut cu tine și cu Maria. E cam urgent. Nu ai văzut-o cumva?

— Maria? Tu pe ce lume trăiești, Elo?

Mă încrunt și-o privesc răzbunător, mai ales pentru apelativul care nu-mi face plăcere deloc.

Vine într-un final spre mine, pufnind pe nas.

— Mă așteaptă sus, acum își citește contractul. Fii rapidă, te rog! îmi zice cu un aer de superioritate pe care aș pune-o să-l înghită.

— Eu să fiu rapidă? Greta… despre ce el tot vorbiți? Unde e Maria? Și ce ar fi trebuit să știu de mă privești de parcă-aș fi ultima ignorantă de pe Pământ?

— Maria a plecat. Ieri pe la ora patru a făcut o criză de a băgat toată firma în sperieți. A spus că ea este prea bătrână să poată susține un asemenea volum de muncă, bla bla… Așa că și-a depus demisia la zi, chiar dacă contractul nu-i permite asta.”

Noul șef

Deși Ela este pe punctul de a pleca din firmă, Sebastian, noul șef, este convins să o țină drept secretară. Treptat, începem să fim martorii fanteziilor care se nasc în mintea Elei. La aceste fantezii contribuie și comportamentul lui Sebastian.

Scenele care se petrec în mintea Elei sunt complet amuzante și îi aduc cititorului cel puțin un zâmbet pe buze. Pe parcursul cărții, nu poți să nu te distrezi, atunci când încerci să îți dai seama când Ela are o nouă fantezie și când se întâmplă cu adevărat momentele „fierbinți” dintre ea și Sebastian.

„E motiv de zâmbit până la urmă, nu în fiecare zi visez cu ochii deschiși un dans perfect, o scenă din Dirty Dancing ,cu mine în rolul principal. Mă îndrept spre baie în pas de dans,

sperând ca cei doi să plece până mă voi întoarce. Dacă nu le pot împiedica să mă acapareze, măcar să mă bucur de fanteziile mele, chiar și odată ieșită din transa indusă de ele! La urma urmei, doar ce-am avut parte de The time of my life!”

Pe măsură ce relația dintre Ela și Sebastian trece dincolo de granița de șef-secretară, Ela începe să fie deranjată de multe aspecte care țin de Gabi, logodnicul ei. Însă nu doar ea este deja prinsă într-o relație, ci și Sebastian. El este căsătorit cu Roxana, iar întâmplarea face ca Roxana și Gabi să se cunoască.

Infidelitatea – o tentație

Nu o să vă dau detalii despre poveste, pentru că trebuie să descoperiți singuri ce se întâmplă cu Ela. Tentația infidelității devine din ce în ce mai mare, dar este Sebastian atras de Ela, cu adevărat, sau totul se petrece în imaginația ei? Iar dacă este real, va reuși să se abțină de la a-i cădea lui Sebastian în brațe sau nu?

Romanul Infidela urmărește tocmai acest parcurs al personajului principal. Modul amuzant în care este scrisă cartea nu te lasă să renunți la ea, până nu îi afli deznodământul. Aș îndrăzni să spun că Daniela a dat dovadă nu doar de talent, prin acest roman, și nu doar de o imaginație debordantă, ci și de o bună cunoaștere și observare a psihologiei umane.

Spun asta deoarece a scris un roman în care putem vedea frânturi din viața de zi cu zi. Cu toții știm, chiar dacă nu am trecut prin asta, că multe cupluri se destramă în urma infidelității unuia sau ambilor parteneri. Iar în acest roman, subiectul infidelității este tratat într-un mod inedit, prin intermediul fanteziilor, care pot sau nu să se transforme în realitate. Iar finalul romanului Infidela este exact cireașa de pe tort!

Așadar, dacă aveți poftă de o carte bună, care să vă țină prinși în mijlocul poveștii pentru câteva ore, vă recomand cu drag romanul Infidela!

Puteți cumpăra cartea „Infidela” de Daniela Faur de pe site-ul Editurii Quantum Publishers.

De asemenea, în perioada 29.05-02.06.2019, o găsiți și la Bookfest, la standul Editurii Quantum Publishers.

10 thoughts on “Infidela – Daniela Faur – Pre-recenzie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.