Top 5 cele mai murdare meserii din lume

meserii

Fie că vorbim despre ridicarea gunoiului, curățare echipamente industriale, vidanjarea toaletelor sau chiar îmbălsămarea persoanelor decedate, mulți dintre noi preferăm să nici nu ne gândim la astfel de meserii, însă cineva trebuie să le facă. Tocmai pentru că nu mulți sunt cei care fac coadă la interviu pentru un astfel de loc de muncă, și salariile sunt pe măsură, cel puțin în Europa sau America.

Iată un top al celor mai murdare meserii din lume, dar plătite regește:

1. Angajat la morgă sau la pompe funebre

Lăsând la o parte tenebrul, în America, spre exemplu, pentru un salariu de cam 40.000 de dolari pe an, parcă te-ai angaja la morgă sau la pompe funebre. În funcție de cultură și credință, fiecare are propriul său ritual în încercarea de a menține cât mai bine conservate cadavrele.

Dacă egiptenii își mumificau persoanele dragi, în zilele noastre, mulți îi îmbălsămează. Persoana decedată trebuie spălată cu săpunuri speciale, apoi sângele este drenat, iar pentru îmbălsămare se injectează un lichid special. Nici noi nu știam, însă gura și ochii sunt fixați cu fire și lipici pentru a nu se deschide în timpul funeraliilor. Unele familii cer chiar machierea răposatului, să i se facă manichiura sau să fie bărbierit, în cazul bărbaților.

2. Vidanjor

Canalizarea reprezintă o parte importantă din infrastructura oricărui oraș, iar curățarea și menținerea ei într-o stare bună implică o muncă deloc plăcută. Pe lângă gândaci, insecte, șobolani și alte rozătoare, canalizările sunt un real focar de infecții ce găzduiesc o serie de bacterii deosebit de nocive sănătății omului și deseori implică interacțiunea directă cu o serie de deșeuri umane.

Folosind un costum special și o mască, ei trebuie să înoate în excrementele umane pentru a activa manual pompa de filtrare, motiv pentru care aceștia au un risc ridicat pentru infecțiile bacteriene rezultate ca efect direct al meseriei.

3. Spălător de toalete publice

Chiar dacă am folosi sau nu o toaletă publică, în caz de urgență este singura soluție salvatoare. Însă și acestea trebuie curățate zilnic, chiar și de câteva ori, iar meseria nu e tocmai plăcută, deși în America ai putea primi cam 50.000 de dolari pe an.

Cei care curăță toaletele publice trebuie să strângă hârtia igienică folosită. După ce acest pas este efectuat, urmează spălarea efectivă a bazinului și mai apoi a toaletei propriu-zise, cu ajutorul unui furtun cu apă la mare presiune. Și pentru că nu durează mult, s-ar putea sa fii nevoit să speli până la 60 de toalete publice pe zi.

4. Specialist în curățarea locului unei crime

Acest job NU este pentru cei slabi de înger, mai ales dacă vorbim despre crime sau sinucideri ce implică foarte mult sânge. În funcție de cât de murdar este locul, curățarea poate dura de la câteva ore, la câteva zile sau chiar săptămâni. Iar când ești plătit cu ora, nu plângi prea mult din această cauză.

În America, spre exemplu, un astfel de specialist cu puțină experiență poate fi plătit cu 75.000 de dolari pe an, iar dacă are și studii în domeniu, cu până la 100.000 de dolari.

5. Lucrător pe platforme petroliere

Dacă ne gândim câți bani se fac în industria petrolieră, am fi tentați să credem că angajații din acest sector sunt printre cei mai fericiți, mai ales când trebuie să facă acțiuni de curățare rezervoare motorină complexe. Pe lângă programul de 12 ore pe zi, această muncă nu este lipsită de o mulțime de peripeții, printre care explozii și incendii. Dar cei suficient de curajoși pentru a face față acestei meserii sunt răsplătiți cu peste 40.000 de dolari anual, iar câștigurile cresc proporțional odată cu studiile.

10 thoughts on “Top 5 cele mai murdare meserii din lume

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: