Ignifugarea casei și importanța ei

ignifugarea

Ați văzut vreodată o casă sau o clădire comercială în flăcări? Este o imagine pe care nu o veți putea uita niciodată, dacă acest lucru vi s-ar întâmpla chiar vouă. Un astfel de incident implică multă suferință, dar și niște costuri neprevăzute. De cele mai multe ori, cauzele incendiilor sunt defecțiunile la instalațiile electrice, cum ar fi sistemul de încălzire defectuos, paturi electrice sau cabluri vechi. De asemenea, un incendiu se poate isca și dintr-un accident în bucătărie sau din cauza copiilor mici care se joacă cu chibriturile.

Rezultatul este de obicei același, asta indiferent de sursa incendiului. Dacă nu este stins la timp, înainte de a se răspândi, se produc daune extinse, care înseamnă, de obicei, că locuința nu mai este sigură pentru a putea locui acolo. Este important sa va ignifugați casa dacă nu doriți să o pierdeți. Chiar și un incendiu iscat în casa vecină vă poate afecta casa voastră și o poate deteriora. Ignifugarea inhibă aprinderea materialelor combustibile, o încetinește practic, pentru a oferi timpul necesar de stingere a unui incendiu. Pentru acest proces sunt necesare soluții speciale, care se aplică pe materialele respective, pe care le poate manevra doar o firmă specializată în acest domeniu.

O modalitate foarte bună de a vă asigura că exista un risc scăzut de incendiu, este în primul rând ignifugarea materialelor combustibile, în special cele din lemn. De asemenea, puteți opta pentru un acoperiș din plăci de oțel, care sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a reduce riscul de incendiu.

Dar de regulă, aceste plăci sunt netede, cu foi lungi și late, în comparație cu plăcile de acoperiș standard. Aceste plăci nu au practic nicio nișă în care scânteile sau cărbunii încinși să pătrundă și să rămână. Cărbunii pot cădea pe aceste plăci, dar nu vor rezista și se vor sfărâma datorită naturii oțelului care nu permite arderea doar dacă temperaturile sunt la fel de ridicate ca atunci când placa a fost realizată.

Aceste plăci sunt scufundate în flăcări timp de 30 de minute pentru a vedea ce se întâmplă. Acest lucru simulează durata de expunere a unei case care a luat foc. S-a constatat că are cea mai mare anduranță dintre toate celelalte materiale din care sunt făcute plăci pentru acoperișuri. De altfel, oțelul a fost si este una dintre cele mai bune protecții împotriva unui incendiu.

Deci, indiferent dacă locuiți într-o zonă predispusă la incendii sau în mijlocul orașului, vă puteți proteja casa în primul rând prin ignifugare, dar și prin alegerea unui acoperiș din plăci de oțel. Aceste două lucruri combinate, ignifugarea și acoperișul din plăci de oțel, vă vor întări șansele de a menține casa intactă în cazul unui incendiu.

6 thoughts on “Ignifugarea casei și importanța ei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: