Perna are un impact major asupra calității somnului

perna

Sunt sigură că ai auzit sau citit de nenumărate ori despre cât de importantă este salteaua pentru un somn de calitate. Dar știai că și perna joacă un rol cel puțin la fel de important? Perna trebuie aleasă cu mare atenție, întrucât ea este cea care contribuie la un somn odihnitor (sau nu) și cea care te ajută să te trezești plin de energie.

Trebuie să alegi pernele astfel încât să îți mențină partea de sus a corpului aliniată în timpul somnului. Acest lucru este necesar pentru a minimiza durerea, disconfortul și pentru a elibera presiunea din diverse puncte ale coloanei vertebrale și ale corpului.

O pernă aleasă greșit îți poate cauza dureri de gât, cap și spate. Acest lucru se întâmplă dacă dormi pe o pernă care nu îți oferă sprijinul necesar în funcție de poziția în care dormi. O pernă care este prea plată sau care are umplutura neadecvată îți poate ține capul prea sus sau prea jos în relație cu coloana vertebrală, fapt ce cauzează dureri de gât, umeri, sau chiar cap.

Perna perfectă pentru un somn odihnitor

Personal, am avut dintotdeauna o problemă cu pernele. Asta din cauză că, din copilărie, am dezvoltat o alergie la… pene! Poate îți amintești de pernele de mai demult, făcute de bunicii noștri, cu pene de gâscă sau, uneori, chiar de găină. Ei bine, am dormit pe astfel de perne până târziu, din cauză că alea erau atunci „la modă” – sau, mai exact, încă nu existau atâtea alte variante. În plus, a durat ani de zile până să se descopere la ce făceam alergie, mai ales că, în cazul meu, alergia se manifestase printr-o conjunctivită alergică, adică la nivelul ochilor.

Din momentul în care s-a descoperit problema mea, am avut întotdeauna grijă ce perne aleg pentru patul meu. Dar chiar și așa, nu pot spune că am avut parte de acel somn odihnitor, la care visăm cu toții. Așa că, recent, am comandat de la FamilyFlexx două perne: una pentru mine și una, evident, pentru Denisa.

Pernă HypoalergenMED

Pentru mine, am ales o pernă HypoalergenMED, care am considerat că este perfectă, având în vedere problemele mele. De prima dată, mi-a plăcut senzația pe care am avut-o când am așezat capul pe pernă. Și, trebuie să recunosc, am dormit super-bine și am avut un somn odihnitor, din prima noapte când am dormit pe această pernă. Perna HypoalergenMED este delicată, nu conține substanțe periculoase sau aditivi chimici, oferă un climat optim pentru piele, are o bună absorbție a umezelii și reduce înmulțirea bacteriilor.

Pernă MemoryFlexx

Denisa a fost încântată de perna MemoryFlexx, datorită spumei vâsco-elastice pe care o conține aceasta. Datorită modului în care perna își revine la forma inițială, a comparat-o cu jucăriile de tip Squishy, pe care le adoră! Perna are o formă anatomică și oferă o bună susținere pentru gât și cap. Este concepută astfel încât, datorită miezului, să reducă punctele dureroase de presiune la minim și să asigure sprijin adecvat pentru coloana vertebrală. Își schimbă forma în funcție de mișcarea corpului, astfel că asigură o poziție de dormit ortopedic corectă pe întreg parcursul somnului.

În plus, această pernă este anti-bacterii, anti-acarieni, rezistentă și durabilă și nu își pierde forma. Ajută la relaxarea mușchilor și este ideală împotriva sforăitului, a insomniei și a durerilor de cap. Pe scurt, este perna perfectă pentru a-i asigura fetiței mele un somn odihnitor.

Tu ai auzit de FamilyFlexx? Ce tip de pernă ți-ai lua, pentru un somn odihnitor?

10 thoughts on “Perna are un impact major asupra calității somnului

  1. Adevaaarat! E o diferenta uriasa intr a dormi pe o perna comoda si a-ti suci gatul pe unele mai prost confectionate sau pe tot felul de improvizatii de prin excursii. Mereu regreti comodtatea, odata ce te-ai invatat cu ea, si umbli apoi prin alte locuri unde n-o mai ai! 😀 Multumim de recomandare, Eva! 🙂

  2. Total de acord cu tine. Perna chiar conteaza foarte mult. Eu daca dorm pe o perna mai aiurea, nu ma pot odihni deloc.
    Am si eu doua perne de la FamilyFlexx si sunt tare faine.

  3. Perna si salteaua sunt doua puncte esentiale pentru odihna corespunzatoare. Prefer perne pufoase, aproape plate. Decat sa ma doara gatul mai bine dorm direct pe saltea.

  4. Sunt lucruri in viața pe care nu le stim,eu am aflat de puțin timp ce efecte negative poate avea o pernă mai puțin bună.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.