Cafea cu parfum de amintiri din altă viață

cafea

Cafeaua fierbe, iar aroma ei învăluie bucătăria. Îmi torn o cană de cafea și ies cu ea pe terasă. Azi, vreau să savurez cafeaua în razele soarelui de dimineață. E primăvară, anotimpul meu preferat. Ador culoarea cerului în acest anotimp, ador verdele care se întinde pe pământ și cântecul neobosit al păsărilor.

În timp ce sorb prima gură de cafea, simt un parfum, același care revine periodic. E parfumul amintirilor, al nostalgiei după o copilărie trecută de prea mult timp, parcă. Închid ochii o clipă, pentru a-i permite acestui parfum să mă ducă înapoi în trecut, în copilărie… un loc și un timp care îmi par, acum, o altă viață.

Nu pot să nu mă întreb: oare chiar a existat acel trecut? Am fost eu aia, atunci, acolo?

În timp ce stau cu ochii închiși, revăd frânturi din copilărie. Retrăiesc emoții și bucurii din viața pe care am lăsat-o de mult în urmă. Cu ochii amintirii, revăd casa bunicilor și băncile din fața ei. Revăd copiii alergând pe stradă și bătrânii zâmbind la jocurile noastre copilărești. Văd fața blândă a bunicului, cu ochii lui albaștri precum cerul primăverii… te mai întrebi de ce iubesc acest cer? Ne aud chiuind de bucurie, strigându-ne unii pe alții în jocul nostru de-a v-ați ascunselea și râzând.

Ciudat… deși aud râsetele, îmi pare că simt o lacrimă părăsindu-mi ochii și alunecând pe obraz. Destul de brusc, parfumul amintirilor este înlocuit cu aroma cafelei. Când acest parfum îmi tentează nările, îmi dau seama că m-am lăsat atât de prinsă în amintiri, încât, pentru un moment, am fost iar copil.

Nu e interesant cum un lucru simplu, precum aroma cafelei, îți poate trezi amintiri de mult închise într-un cufăr al memoriei?

Cuvintele de luni

Articolul face parte din acțiunea Cuvintele de luni, care  este un îndemn adresat tuturor bloggerilor care nu se sfiesc din a da frâu liber creativității. Cuvintele de luni este îndemnul de a scrie din plăcere și din respect pentru cuvânt.

În cadrul acestei acțiuni, în fiecare luni vor fi propuse câteva cuvinte. Pornind de la acestea, oricine dorește poate scrie un text pe blogul propriu (poveste, poezie, orice). Aveți timp o săptămână să creați un text pornind de la cuvintele date. Puteți scrie exact așa cum simțiți.

Pentru azi, cuvintele de la care am pornit au fost: cafea, viață, parfum.

Pentru săptămâna viitoare, puteți crea texte cu următoarele cuvinte: utopie, vis, sărut.

Și alte colege bloggerițe au pornit în această inițiativă. Textele lor le găsiți aici:

La o cafea… cu tăcerea

Miresme amărui de cafea

O altfel de carte

13 thoughts on “Cafea cu parfum de amintiri din altă viață

  1. Da, madlena poate fi și parfumul unei cafele! Iar amintirile din copilărie au o aromă aparte. Cât îmi e și mie de dor!

  2. Aromele placute au darul de a rascoli amintiri. Randurile tale m-au facut sa ma intreb de cand am primele amintiri ale mirosului de cafea. Si rand pe rand, mi-au trecut prin ochiul mintii muuuulte momente .. aromate. Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.