Refugiul de la Stillhouse Lake – Rachel Caine

Refugiul de la Stillhouse Lake

Prima carte din seria „Stillhouse Lake” este un thriller grozav! Refugiul de la Stillhouse Lake este genul ăla de carte pe care nu o lași din mână. Povesteam cu soțul meu, în timp ce citeam cartea, și până și el a zis că de mult nu m-a mai văzut chiar atât de încântată de o carte, precum am fost de asta. Într-adevăr, așa este, pentru că Refugiul de la Stillhouse Lake este un thriller deosebit de intens, care te ține cu sufletul la gură pe tot parcursul poveștii.

Gina Royal se întoarce acasă împreună cu cei doi copii, Lily și Brady, însă ce descoperă îi schimbă viața pentru totdeauna. O mașină a intrat în atelierul soțului ei, Mel, și l-a distrus. De îndată ce le spune polițiștilor că este proprietara locuinței avariate, aceștia o arestează. Descoperă, apoi, că soțul ei folosea atelierul pentru cu totul altceva decât spunea: acolo își desfășura activitatea de criminal sadic. Află că Melvin Royal, soțul și tatăl iubitor care părea să fie, nu este altceva decât un criminal în serie, care nu doar ucide femei, ci le desfigurează complet.

Însă lucrurile rele abia încep, întrucât Gina este și ea anchetată. Deși se dovedește că nu avea legătură cu crimele soțului ei, Gina a atras ura unor troli, care nu se mulțumesc cu ancheta poliției și cu rezultatul acesteia, ci vor să facă singuri dreptate în ceea ce o privește pe ea.

„Dacă noii locatari au copii, mă rog să nu ajungă și ei niște ținte. Ai mei au fost. Fotografiile lor au fost postate pe site-uri pornografice. Ura nu cunoaște limite. Plutește liberă și toxică, îmbracă uneori forma ipocrită a moralității maselor, a unei indignări care pare sinceră.”

Refugiul de la Stillhouse Lake

Cu ajutorul lui Absalom, un priceput hacker, Gina reușește să își schimbe identitatea ei și pe a copiilor și să se mute, pentru a-și reface viața. După câteva mutări, ajunge în Stillhouse Lake, unde își ia numele de Gwen Proctor, iar copiii sunt cunoscuți ca Lanny și Connor.

Gwen începe să se simtă din ce în ce mai în siguranță, după această mutare. Face demersuri pentru a câștiga permisul de port-armă, iar locuința este protejată cât se poate de bine. La un moment-dat, chiar îi permite unui vecin, Sam, să se apropie de ei și îi acceptă ajutorul pentru renovările necesare la acoperiș.

„Sunt mai fericită decât am fost de nici nu mai știu când, pentru că Lanny, Connor și Cade sunt murdari și obosiți, dar am făcut ceva autentic împreună. E minunat.

Mă trezesc că îi zâmbesc nereținut lui Sam întreaga zi. El îmi întoarce zâmbetele, și sunt deschise, sincere.”

Totuși, deși lucrurile par să intre pe făgașul normal, să se așeze, Gwen tot mai este terorizată de „Armata Psihopaților”, adică de trolii neobosiți, care continuă să o caute și să o amenințe cu moartea.

În plus, problemele apar în momentul în care în lac este găsită o tânără ucisă. Toate semnele uciderii fetei duc cu gândul la crimele săvârșite de Mel Royal. Teama începe să pună stăpânire pe Gwen și știe că este momentul să fugă, din nou. Dar copiii s-au obișnuit la Stillhouse Lake și au început chiar să-și facă prieteni. Care e decizia corectă?

O carte cu acțiune intensă

Mă opresc aici din a vă da detalii legate de carte, pentru că nu vreau să scap vreun spoiler. Aș putea sta să povestesc ore întregi despre cartea asta și cred că tot aș mai găsi ceva de zis. Deși citesc thrillere, și am avut parte de unele chiar bune în ultimele luni, Refugiul de la Stillhouse Lake câștigă detașat premiul de thrillerul meu preferat din acest an, de până acum.

Acțiunea este intensă, te face să vrei să alergi printre pagini, alături de personaje, ca să afli mai repede ce se întâmplă la final. Dar, țineți cont că finalul încheie doar primul volum al seriei. Mă aștept ca volumul următor să fie chiar mai intens, având în vedere modul în care se termină acest volum.

Deși accentul este pus pe acțiune, pe poveste, se observă foarte bine și caracterele personajelor și evoluția lor, pe parcursul poveștii. De exemplu, protagonista este vizibil schimbată, față de femeia modestă, timidă și banală care este Gina, și până la Gwen, o femeie dură, sigură pe ea și independentă. Iar aceste schimbări se regăsesc și la cei doi copii.

În ceea ce privește personajele secundare, și aici, autoarea a făcut o treabă extraordinară. Asta deoarece reușește să arunce bănuiala cititorului asupra diverselor personaje, în funcție de modul în care se desfășoară evenimentele.

Așadar, dacă aveți poftă de un thriller impresionant, care să vă țină cu sufletul la gură, Refugiul de la Stillhouse Lake este alegerea perfectă! Eu abia aștept următorul volum!

Cartea „Refugiul de la Stillhouse Lake” de Rachel Caine poate fi achiziționată de la Editura Herg Benet.

6 thoughts on “Refugiul de la Stillhouse Lake – Rachel Caine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.