Taina Marchizului – Aurelia Chircu (Himerele Contesei, vol. 2)

Taina Marchizului

Acum aproape doi ani, am citit cartea „Din ștreang” de autoarea Aurelia Chircu. O carte care mi-a plăcut și un stil pe care l-am considerat diferit. Așadar, când autoarea mi-a propus să citesc noua carte a ei, nici nu am stat pe gânduri. Taina Marchizului este volumul al doilea al seriei Himerele Contesei și este, totodată, o carte scurtă, care se citește ușor.

Am remarcat același stil plăcut de scriere și o poveste presărată cu paranormal, exact cum am regăsit și în cartea „Din ștreang”. Povestea ne duce în trecut, pe vremea când existau contese și conți, marchize și marchizi. O perioadă în care căsătoriile nu se făceau din dragoste, ci din interes. Este și cazul Marchizului Enrico Rosanverno, care este obligat de circumstanțe să se căsătorească cu Roxana. Totuși, Enrico este decis să nu cadă amândoi pradă sentimentelor de ură și dispreț, astfel că se străduiește să aibă o căsnicie reușită.

Cu timpul, cei doi ajung să țină unul la celălalt, să fie prieteni, întâi de toate. Totuși, un lucru îi separă: faptul că nu au copii împreună. Din cauza acestui subiect – sensibil, pentru ei, după cum veți descoperi în carte – cei doi se înstrăinează. Ba mai mult, Roxana este curtată de către contele Lucio Varesi.

Taina Marchizului și jocul de-a curtatul

Povestea începe cu Enrico și Roxana, care sunt atacați de patru bandiți. În momentul în care Roxana este siluită de unul dintre ei, Enrico, deși bătut de ceilalți patru, reușește, caprin magie, să îi sperie pe bandiți. Aceștia fug, însă, astfel că Enrico trebuie să reușească să afle cine erau. Descoperă că este vorba, cel mai probabil, de trupa de cinci bandiți care a reușit să îngrozească țara prin jafurile pe care le-au realizat.

Pe parcursul poveștii, vom descoperi încercările lui Enrico de a da de urma celor cinci bandiți. De asemenea, suntem martorii relației dintre Enrico și Roxana, o relație care uneori pare extrem de strânsă, dar alteori pare pe cale să se destrame. Separarea dintre Enrico și Roxana este amplificată de faptul că amândoi par să aibă câte o atracție spre o altă persoană. Roxana este curtată de către Lucio Varesi, dar este și prietenă apropiată cu noul grădinar, Stefano. De cealaltă parte, Enrico dezvoltă o prietenie mult prea apropiată cu Vallo.

„Enrico îi găsise și altă calitate băiatului. De multe ori venise la magazin într-o stare proastă și plecase de acolo mult mai liniștit, fiindcă Valentino Renzi era un bun ascultător și știa să-ți schimbe dispoziția.

Marchizul își dădea seama atunci că acel om îl cunoștea la fel de bine ca Roxana lui, căci nu ezitase să-i dezvăluie mare parte din gândurile și trăirile sale. Cunoștea, desigur, și povestea acelui abuz din adolescență. Însă el nu știa mai nimic despre Vallo, în afara celor aflate de la Tano și, de altfel, știute de toată comunitatea. Poate dintr-un anumit egoism, dar Enrico pricepu că nici nu avea nevoie de alte informații despre el, atâta vreme cât acesta își făcea datoria de confident, pe care singur și-o asumase.”

Marchizi, bandiți și vampiri

Autoarea ne-a pregătit însă mult mai multe surprize, decât povestea dintre cei doi soți. Astfel, descoperim că în poveste apare și un vampir, care cutreieră pământul de mai bine de 600 de ani. Cine este acesta și ce rol joacă în poveste, vom afla, cel mai probabil, în volumul următor.

Taina Marchizului este o carte pe care am citit-o cu drag, întrucât îmbină elemente de roman history romance cu elemente de fantasy și paranormal. Combinația de bandiți, marchizi și vampiri, precum și toate intrigile adunate în doar câteva zeci de pagini, a fost pe gustul meu. Povestea este ușor de urmărit, iar scrisul este unul simplu și plăcut. Așadar, dacă vă doriți o lectură interesantă, atunci Taina Marchizului de Aurelia Chircu este alegerea potrivită.

Dacă doriți să cumpărați cartea „Taina Marchizului”, puteți lua legătura cu autoarea Aurelia Chircu.

8 thoughts on “Taina Marchizului – Aurelia Chircu (Himerele Contesei, vol. 2)

  1. Acum doi ani as fi zis ca eu sa nu aud de povesti cu vampiri. Parerea mi s-a schimbat dupa ce m-am indragostit de seria LUX, asa ca nu voi spune nu la Taina marchizului. O marchez cu poate o voi citi, daca imi permite timpul si nu gasesc altceva sa ma atraga mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.