Îngrijește-ți pielea cu săpunuri cu miere

săpunuri cu miere

Vă povesteam recent despre cât de utilă este mierea pentru tratarea răcelii. Cu siguranță știți deja și voi că mierea are numeroase beneficii pentru organism. Consumată în mod regulat, ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar și la menținerea sănătății. Dar mierea nu este benefică doar sub formă de uz intern, ci și extern. De aceea, mierea este adeseori utilizată în cosmetică. Recent, am primit trei săpunuri cu miere, de la Apidava.

Imediat ce am primit coletul, m-am îndrăgostit de cele trei săpunuri cu miere de la Apidava. Coletul emana un parfum care a umplut toată poșta și, ulterior, geanta mea, până am ajuns acasă. Abia am așteptat să le văd și să le încerc. Cele trei săpunuri sunt:

  • săpun cu miere și propolis
  • săpun cu miere și lăptișor de matcă
  • săpun cu miere și ceară de albine

Fiecare are un parfum deosebit, delicat. Fiecare dintre noi avem câte o preferință în funcție de mirosul celor trei săpunuri și, în mod interesant, fiecăruia dintre noi îi place altul. Mie îmi place săpunul cu miere și lăptișor de matcă, soțului îi place săpunul cu miere și ceară de albine, iar Denisei îi place săpunul cu miere și propolis.

Mierea este un ingredient-minune nu doar pentru sănătate, ci și pentru piele. Îi oferă pielii protecție, o hidratează, o catifelează și o reîntinerește. Îi oferă un aspect tânăr și sănătos. Și, să fim sinceri, cine nu-și dorește să aibă o piele cu aspect tânăr și sănătos?! După ce am început să folosesc aceste săpunuri cu miere, pot să confirm că sunt grozave pentru piele. Într-adevăr, lasă pielea catifelată și hidratată.

Săpun cu miere și propolis

Propolisul este considerat a fi un antibiotic natural. Din acest motiv, propolisul dublează efectele antiseptice și antiacneice ale mierii. Săpunul cu miere și propolis este ideal pentru curățarea pielii și îngrijirea ei, precum și pentru eliminarea bacteriilor. De asemenea, accelerează rata de creștere a celulelor și decongestionează porii. Propolisul protejează împotriva bacteriilor și funcționează ca un mare agent antiinflamator. Este un adjuvant în toate inflamațiile pielii și membranelor mucoase, inclusiv în cele cu producție de puroi. De asemenea, este util și în alergii. Propolisul poate fi folosit pentru a vindeca diverse boli de piele, precum psoriazis, acnee, arsuri, răni purulente greu de vindecat.

Săpun cu miere și lăptișor de matcă

Lăptișorul de matcă este ideal pentru hidratarea pielii uscate și are rolul de intensificare a procesului de refacere naturală a celulelor. Săpunul cu miere și lăptișor de matcă îmbunătățește tonusul și îi oferă pielii un aspect tânăr și catifelat.

Lăptișorul de matcă are în compoziția sa complexul de vitamine B, aminoacizi, acizi grași, minerale, enzime. Are proprietăți de antibiotic natural și proprietăți antibacteriene. Este renumit pentru proprietățile sale de anti-îmbătrânire, reducere a colesterolului, antiinflamatoare, vindecare a rănilor, componente de antibiotic și agenți antibacterieni.

Lăptișorul de matcă protejează pielea împotriva deshidratării, luptă cu infecțiile fungice și bacteriene ale pielii, previne îmbătrânirea prematură a pielii, reduce cercurile negre de sub ochi, tratează răni provocate de arsură, crește nivelurile de colagen ale pielii și hidratează scalpul. Poate ajuta la tratarea problemelor precum candida, dermatită de contact, acnee și eczemă.

Săpun cu miere și ceară de albine

Ceara de albine are proprietăți emoliente, cicatrizante și nutritive pentru piele. La fel ca și săpunul cu miere și lăptișor de matcă, și săpunul cu miere și ceară de albine are efect re întinerire a pielii.

Ceara de albine este naturală și nu poate afecta pielea în mod negativ. Este un emolient excelent pentru pielea uscată. Formează o barieră protectoare pe piele, ajutând pielea să se mențină hidratată. Ceara de albine este o excelentă sursă de vitamina A, fapt pentru care este vitală pentru o piele sănătoasă. De asemenea, ceara de albine atrage moleculele de apă și ajută pielea să rețină necesarul de umezeală de care are nevoie.

Săpunuri cu miere pentru o piele sănătoasă

De când am primit cele trei săpunuri cu miere, m-am îndrăgostit, efectiv, de ele. Parfumul lor natural este de neegalat, iar textura moale, delicată îmi place la nebunie. Surpriza și mai mare a fost când am realizat că mirosul plăcut rămâne pe mâini destul de mult timp după utilizare. La fel de surprinsă am fost și de cât de catifelate mi-au fost mâinile, imediat după prima utilizare.

Dacă vă doriți o piele îngrijită și sănătoasă, vă recomand să încercați și voi aceste săpunuri cu miere de la Apidava.

10 thoughts on “Îngrijește-ți pielea cu săpunuri cu miere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d