Sărbătorim viața la o pizza

Dodo Pizza

Toate poveștile încep cu „a fost odată”. La fel începe și a noastră. Doar că, în loc de prinți și prințese, regi și regine, balauri și mere otrăvite, povestea noastră este cu oameni obișnuiți, dar netradiționali și cu… pizza! Da, da, ați citit bine. Povestea noastră are la bază pizza. Așadar, haideți să pășim împreună pe tărâmul de poveste, în care veți afla care este legătura familiei mele cu pizza și cum sărbătorim noi viața la o pizza.

Hai la pizza!

Larisa, una dintre cele mai bune prietene ale mele, era plecată în Italia de câțiva ani. În 2011, pe când eram însărcinată, a venit acasă, pentru o perioadă. Știam cât de mult îi place pizza și ne plăcea și nouă – mie și lui Norbi. Așadar, când aveam poftă de pizza, o sunam pe Larisa:

„­ Lari, Norbi tocmai comandă pizza. Hai și tu la noi!

­ Pornesc acum!”

Cam așa decurgeau discuțiile noastre telefonice, după-masa, întrucât restul se petrecea față în față. Larisa venea, fiecare primeam câte o pizza prin serviciul de livrare pizza de la pizzeria noastră preferată, unde erau mereu promoții la orice comandă pizza, și ne petreceam următoarele ore povestind și râzând. Găseam mereu câte un motiv pentru a comanda pizza livrare la domiciliu. Ne plăcea să comandăm pizza la domiciliu, pentru că așa puteam să stăm la povești, să ne simțim confortabil și să râdem în voie, fără a deranja sau a fi deranjați.

Cununie sărbătorită cu pizza

Vă spuneam că povestea aceasta este despre o familie netradițională, iar acum este timpul să vă explic de ce. Iar asta o voi face povestindu-vă despre cununia mea și a lui Norbi. Am făcut cununia civilă când eram însărcinată în opt luni. Și pentru că nu am organizat nuntă, ci voiam doar să fim căsătoriți, am ales să invităm la cununie doar familia foarte apropiată – părinți, frați și, evident, nașii de cununie și cei mai buni prieteni ai noștri: Larisa, din partea mea, și Marius, din partea lui Norbi.

După cununie, am mers la un restaurant, doar cu familia, pentru a sărbători. Dar seara a fost rezervată pentru adevărata sărbătorire a cununiei. După ce s-a încheiat masa în familie și am revenit acasă, cei doi prieteni ai noștri au venit la noi. Puteți ghici cum am sărbătorit? Cu pizza, evident! Am apelat, din nou, la serviciul nostru preferat de livrare pizza și ne-am petrecut seara într-o atmosferă perfectă, alături de cei doi prieteni ai noștri.

Și Denisa vrea pizza!

Timpul a trecut, dar pizza a rămas tradiția familiei noastre netradiționale. Pe când Denisa avea doi anișori, locuiam la țară, iar Norbi avea locul de muncă în oraș. Într-o seară, când a terminat programul de lucru, m-a sunat să-mi spună că se oprește în oraș să cumpere pizza. Bucuroasă și nerăbdătoare să ajungă acasă, i-am spus și Denisei că urmează să ajungă Norbi în curând, dar va mai întârzia puțin, pentru că aduce pizza. Ea m-a văzut bucuroasă și a început să fie și ea nerăbdătoare. Deși era târziu, nu voia să doarmă: îl aștepta pe tati cu pizza. Și nu oricum, ci spunând întruna „pizza, pizza”. Nu pot să uit nici acum fericirea care i-a cuprins fețișoara mică atunci când a văzut cutia cu pizza! Așadar, se vede că iubirea pentru pizza se transmite de la o generație la alta.

Plan de viitor: să mâncăm pizza de la Dodo Pizza

Ne-am propus ca, de anul ăsta, să călătorim mai mult. Iar printre primele destinații se numără și Brașov. Dar nu doar pentru că este un loc superb, ci și pentru că acolo putem găsi Dodo Pizza, care are și un serviciu de livrare pizza Brașov. V-am spus deja despre pasiunea familiei mele pentru pizza. Așadar, având în vedere că noi sărbătorim orice moment important sau frumos în familie cu pizza, este normal să ne dorim să ducem „experiența pizza” la un alt nivel.

Iar această companie IT cu comandă pizza Brașov este una cu adevărat deosebită față de pizzeriile cu care suntem noi obișnuiți. Dodo Pizza este o rețea internațională, existentă pe piață de șapte ani, cu peste 450 de pizzerii în 12 țări, dintre care face parte și România.

Transparență

Ceea ce diferențiază Dodo Pizza de alte pizzerii este transparența, astfel că orice client poate vedea exact în ce condiții și cum este preparată pizza. Abia aștept să ajung la Brașov, să pot vizita bucătăria celor de la Dodo. Pentru că acest lucru este posibil, datorită bucătăriei deschise, în care orice client poate intra ca să verifice igiena și standardele de funcționare în care se prepară pizza, ingredientele folosite și termenele lor de valabilitate.

Până atunci, însă, pot să văd pe internet, pe site-ul lor, cum este preparată pizza. Asta deoarece au camere web care transmit, într-o secțiune de pe site, în direct tot ce se întâmplă în bucătăria pizzeriilor. De exemplu, când vom fi în Brașov, vom putea să facem o comandă pizza Brașov de la Dodo Pizza și să urmărim, în timp real, cum este preparată pizza noastră.

În plus, sigur ați văzut în filmele americane că, atunci când o comandă pizza întârzie să fie livrată, față de termenul dat clientului, acesta primește pizza gratis. Ei bine, acest lucru se întâmplă și la Dodo Pizza, care oferă garanția livrării rapide. Astfel, orice livrare pizza are ca termen 45 de minute. Dacă această livrare întârzie, clientul primește o pizza gratis.

Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea mea

Și-am încălecat pe-o șa

și v-am spus povestea mea.

Câte-n lună și în stele,

v-am spus povestea vieții mele.

Povestea să-mi luați de bună;

nu v-am spus nicio minciună.

Orice prilej noi găsim

cu pizza să sărbătorim.

Cinci ani de prietenie,

sau chiar și o cununie.

Zi de naștere, serbare,

chiar o seară oarecare.

Cu o pizza, două, trei

sărbătorim tot ce vrei!

Articolul a fost scris pentru a șasea probă din cadrul Spring SuperBlog 2019.

Foto: Dodo Pizza și arhivă personală

15 thoughts on “Sărbătorim viața la o pizza

  1. Am citit articolul cu pizza lângă mine 😀
    Îmi place foarte mult ideea celor de la Dodo Pizza. Ar fi bine dacă ar urma exemplul lor cât mai multe pizzerii, sau sa se extindă și în zona noastră.

  2. Ce poveste frumoasă, m-am delectat citind-o, iar poezia din final e cireașa de pe tort… sau felia cea mai savuroasă! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.