La bine și la greu, alături de mine mereu

2009. Ultimul an de facultate. Licența îmi striga să o scriu, că nu se scrie singură. Dar, în toată acea nebunie a sesiunii care tocmai a trecut și a examenului de Licență care părea că fuge înspre mine, a apărut El. Un El pe care îl cunoșteam din primul an de facultate, dar pe care nu îl mai văzusem de mai bine de un an. Atunci, avusesem o relație, cam platonică, ce-i drept. Ne-am despărțit după vreo 7 luni și n-am mai vrut să-l văd. Mă căuta uneori, dar cu timpul, a încetat să mai vină. Până atunci, în 2009, când ne-am reîntâlnit întâi întâmplător.

Nimic nu e întâmplător în viață

Nu cred în întâmplări și în coincidențe, mai ales nu după reîntâlnirea cu El – Norbi. Pentru că o reîntâlnire întâmplătoare a dus la întâlniri planificate, iar mai apoi, la reluarea relației. Așa se face că, în aprilie 2009, când lucrarea de Licență se striga scrisă, eu eram îndrăgostită până peste cap de El… și El de mine. Dacă prima noastră încercare de relație eșuase lamentabil, de data asta, lucrurile au mers bine.

La nici un an după ce am reluat relația, am avut parte de un moment (primul) care avea să-mi schimbe întreaga viață. Februarie 2010, la două zile după Dragobete, a fost momentul în care Norbi a luat primul salariu de la locul de muncă. Spre surprinderea mea, și-a folosit primii lui bani pentru a-mi cumpăra un inel de logodnă.

Logodna cu El

Lucram amândoi, el în schimburi, eu de dimineața până seara. Într-o vineri seară, când am ieșit eu de la lucru, ne-am întâlnit. Pe drum spre casă, mi-a zis că are să-mi dea ceva. Ne-am oprit, m-a rugat să închid ochii, iar când i-am deschis, avea ambele mâini întinse spre mine. În una era un săculeț în formă de inimă, iar în cealaltă avea o punguță mică, frumoasă, de cadou. Mi-a zis că dacă aleg corect, primesc ce mi-a luat, dacă nu, atunci nu îmi dă nimic.

Am ales punguța simplă, crezând că inimioara era doar ca să mă păcălească. Ei bine, surpriza a fost că ambele erau alegerea corectă. În punguța aleasă de mine era un inel simplu, de logodnă. În săculețul-inimioară, era un inel de logodnă, cu piatră. Bineînțeles că mi le-a dat și am acceptat să îi fiu soție.

Probabil vă întrebați acum de ce mi-a luat două inele. Dacă vă gândiți că din cauză că voia cu orice preț să nimeresc inelul când alegeam, vă înșelați. A mers la bijuterie, a încercat inelul cel simplu, a văzut că îi este bun și l-a cumpărat. Când a ieșit din bijuterie, și-a dat seama că, în loc să-l încerce pe inelar, îl încercase pe degetul arătător. A mers mai departe și la următoarea bijuterie a intrat, iar acolo a găsit inelul cu piatră. Până la urmă, noi glumim și acum pe tema asta, spunând că ne-am dublu-logodit, ca să fie sigur că rămânem împreună.

La bine și la greu, alături de mine mereu

Timpul a zburat, iar după doar un an de la logodnă, viața noastră împreună a ajuns la un alt nivel. Ne-am căsătorit și am devenit părinții unei fetițe minunate. Totuși, pe lângă toate bucuriile pe care le-am trăit, am avut parte și de greutăți. Majoritatea acestora au fost cauzate de problemele de sănătate cu care m-am confruntat de ani de zile, dinainte să fiu cu el.

Dar Norbi nu a uitat că a promis să îmi fie alături la bine și la rău, și exact asta a făcut, întotdeauna. Indiferent de câte greutăți am avut de înfruntat, le-am înfruntat împreună. Indiferent de câte probleme am avut sau cât de dificilă am fost uneori, mi-a rămas alături. Iar pentru asta, îi sunt veșnic recunoscătoare. Mi-a fost și îmi este sprijin, soț, prieten, iubit, totul!

Cadoul de aniversare

Iar pentru că anul viitor se împlinesc zece ani de la momentul în care ne-am promis, pentru prima dată, să fim împreună, prin logodna de atunci, este timpul să caut cadouri aniversare, în căutarea celui mai potrivit cadou pentru soțul meu.

Uitându-mă pe site-ul Borealy.ro, am descoperit categoria de cadouri pentru soți. Iar acolo am găsit cadoul perfect pentru soțul meu. Merită un cadou special, întrucât și el este special pentru mine. În plus, trebuia să găsesc un cadou care să îi arate recunoștința mea pentru toate momentele pe care mi le-a oferit și pentru fiecare moment în care mi-a fost alături.

cadou

Am ales un Glob pământesc levitație albastru, care sunt convinsă că i-ar plăcea. În plus, conform artei feng shui, globul pământesc atrage succesul profesional și norocul pentru persoanele care le posedă. Oferit drept cadou, globul pământesc echivalează cu urările de prosperitate oferite destinatarului.

Mă gândesc să i-l ofer chiar în data de 26 februarie 2020, adică în ziua când vom împlini zece ani de la momentul în care mi-a oferit inelele de logodnă. Cadoul va reprezenta zece ani de recunoștință pentru că mi-a fost alături, la bine și la greu. Iar pentru a rămâne o amintire peste ani, aș personaliza acest cadou cu o plăcuță gravată, cu mesajul: „10 ani de la logodnă – 26.02.2020”. Alături de cadou, aș alege o felicitare, pentru a-i transmite sentimentele mele pentru el și recunoștința pentru toți acești ani, de când suntem împreună.

Articol scris pentru proba a patra din cadrul competiției Spring Superblog 2019.

Foto: Arhiva personală și site-ul Borealy.ro

26 thoughts on “La bine și la greu, alături de mine mereu

  1. Ce frumoasa poveste de dragoste! <3 Romantica, asa cum imi place mie! Sa fiti sanatosi si sa va iubiti mereu la fel ca la inceput. 🙂

  2. Ei, ți-am spus eu că sunteți grozavi? 😊 Să fiți fericiți mereu! Iar cadoul ales îmi place la nebunie! 🤗

  3. Sunteți unul dintre cele mai reușite cupluri pe care le cunosc! Nu îmi vine sa cred cum a trecut timpul. Felicitări! Va doresc o viata minunata împreună, sa va iubiți la fel de mult întotdeauna! Cadoul ales este deosebit! 🤗

  4. O poveste frumoasa sa va iubiti la fel de mult in continuare și în următori 50 de ani până la adânci batraneti.

  5. Ce dragut. Nu ca in cazul meu. Vazut in augst la munca. Ignorat total, ca de… era mai mic ca mine cu 3 ani. Dat o sansa in martie, ca in septembrie sa ma mut cu el si in octombrie sa raman insarcinata. In Noiembrie aflu ca sunt gemeni iar in decembrie ne mutam la mine si vin la prima Gala SuperBlog.

    1. Wow, ai si tu o poveste, nu gluma!Si al meu e mai mic decat mine cu 1 an si 8 luni. Intamplarea face sa fie fix cu o zi mai mare decat sora mea. 😀 Sa fiti fericiti si sa va iubiti toata viata!

  6. O poveste frumoasă și plină de emoție. Sunteți minunați ! Viață lungă și plină de iubire, împreună! Un articolul minunat, succes!👏❤

  7. Ce frumos. Ce bine e să ai o asemenea persoana minunată în viața ta. Și eu il am pe soțul meu și sunt super recunoscătoare pentru prezenta lui în viața mea.

  8. Se pare ca dublu-logoditul vostru a fost intr-un ceas bun! Iar cadoul ales de tine este perfect. Primul gand care mi-a venit in minte a fost faptul ca… sunteti exact ca acel glob. No matter what, gravitati unul langa celalalt tinuti de miracolul magnetismului. Felicitari pentru articol. Tare mult mi-a placut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.