Viitorul cu e-mobility sau salvarea Terrei de la distrugere

e-mobility

Priveam neputincioși cum lumea se distrugea, încet-încet. Poluarea începuse să atingă cote alarmante, iar șansele Terrei de a supraviețui acesteia erau aproape inexistente. Pe măsură ce omenirea a evoluat, fiecare familie avea cel puțin o mașină în proprietate. Industria de vânzări auto luase un puternic avânt în ultimele decenii. Odată cu acest „boom” în sectorul automobilelor, distanțele au devenit, practic, inexistente. Toată lumea putea ajunge ușor la destinație, într-un timp scurt și beneficiind de confort crescut. Însă mulțimea de mașini avea și un dezavantaj enorm pentru Terra, care se traducea printr-o poluare masivă.

Lucrurile păreau să ducă la o finalitate tragică. Nimeni nu își imagina că toate astea aveau să se schimbe în bine vreodată. Și cum s-ar mai fi putut schimba ceva în bine, când numărul mașinilor continua să crească rapid? Dar apoi, din grija pentru planetă și din dorința de a deveni eco, cineva a inventat conceptul de e-mobility. Deși apărut din secolul al XIX-lea, conceptul nu a fost prea bine cunoscut umanității, până în anul 2019. De ce atunci? Pentru că atunci a apărut mașina Mercedes-Benz EQC.

Momentul lansării SUV-ului Mercedes-Benz EQC a coincis cu serbarea a 25 de ani de activitate pe piața auto din România a companiei Auto Schunn. Acum, la 25 de ani de la acest eveniment, Auto Schunn este compania care a stat la baza schimbării în bine. La numai 50 de ani de activitate a Auto Schunn în România, Terra se bucură de îmbunătățiri majore asupra mediului.

Dezvoltarea e-mobility

Poate o să vă întrebați cum de a ajuns Terra într-un punct critic, dacă exista din secolul al XIX-lea conceptul de e-mobility. Ei bine, a fost nevoie ca marii conducători ai lumii să înțeleagă pericolul spre care se îndrepta Terra și să accepte, în sfârșit, să ajute la construirea infrastructurii necesare pentru e-mobility, precum și să ofere cadrul necesar implementării e-mobilității, prin reglementările specifice.

Odată ce s-a conștientizat direcția periculoasă spre care se îndrepta Terra, a început producția de mașini electrice și s-a dezvoltat comercializarea acestora, prin tot ce ține de aceasta, adică vânzări auto, marketing și finanțare. Însă, pentru a putea circula nestingherite, mașinile electrice aveau nevoie de o infrastructură special creată pentru nevoile și performanțele lor. Treptat, aceasta a fost construită peste tot în lume, incluzând nu doar spațiul în sine, ci și stațiile de încărcare necesare pentru mașinile electrice și soluțiile pentru producerea energiei necesare.

Desigur, mașini electrice au fost construite de-a lungul timpului, odată ce a existat ideea de a alimenta vehiculele cu electricitate, idee care a apărut pentru prima dată în secolul XX. Însă primul autovehicul care a făcut, într-adevăr, diferența, a fost Mercedes-Benz EQC, lansat în iunie 2019. Evenimentul a marcat începutul unei noi ere a conceptului de e-mobility.

Cum a dus e-mobility la viitorul eco al Terrei

În trecut, până încă nu era implementat conceptul de e-mobility, atmosfera Terrei era tot mai afectată de creșterea amprentei de carbon. Oricât se străduiau producătorii de mașini să vină cu idei inovatoare pentru reducerea poluării de către mașini, toate încercările păreau să eșueze. Toată lumea era conștientă că nivelul de poluare cauzat de mașini era din ce în ce mai crescut, dar toți depindeau de acestea, pentru a se putea deplasa cu ușurință dintr-o locație în alta. Odată cu evoluția tehnologică, era de așteptat ca numărul mașinilor să continue să crească, și nicidecum să scadă. Însă, atunci când conceptul de e-mobility a început să se impună tot mai mult, oamenii au realizat care erau beneficiile ecologice ale mașinilor electrice asupra Terrei.

Energia electrică utilizată în e-mobility a ajutat la reducerea emisiilor de carbon, care erau atât de dăunătoare mediului. Astfel, odată ce mașinile clasice au fost înlocuite cu mașinile electrice, Terra a început, încet-încet, să se regenereze. Deși procesul a fost unul lung și dificil, atmosfera și stratul de ozon au început să se regenereze și să devină din ce în ce mai curate. La început, s-a dorit reducerea emisiilor de carbon dar, cu timpul, acestea au reușit să fie eliminate complet. Astfel, s-a eliminat factorul care distrugea Terra necontenit.

25 de ani de la implementarea e-mobilității

În urmă cu 25 de ani a început implementarea conceptului e-mobility. În România, acesta a coincis cu lansarea Mercedes-Benz EQC, primul SUV 100% electric și, totodată, cu aniversarea a 25 de ani de Auto Schunn pe piața de vânzări auto din România. Însă momentul a fost decisiv pentru viitorul omenirii și a Terrei.

Odată cu lansarea primului SUV 100% electric, tot mai multe țări au luat în serios necesitatea transformării industriei automobilelor. Astfel, de-a lungul anilor, au fost înlocuite toate automobilele clasice, cu unele în totalitate electrice. Acest lucru a ajutat la eliminarea completă a emisiilor de carbon și, implicit, la reducerea considerabilă a poluării.

Dacă în urmă cu doar 25 de ani, lumea se îndrepta rapid spre distrugere, astăzi, datorită e-mobilității, Terra a primit șansa la viață. O viață lungă, datorită celor care au înțeles necesitatea implementării conceptului de e-mobility, oferind soluțiile necesare pentru ca oamenii să poată beneficia de infrastructura necesară. Acum, șoselele sunt construite astfel încât să permită mașinilor electrice să funcționeze la performanțe maxime. Iar mașinile au devenit eficiente și ecologice.

Articol scris pentru a doua probă din cadrul Spring SuperBlog 2019.

35 thoughts on “Viitorul cu e-mobility sau salvarea Terrei de la distrugere

  1. Mașinile electrice sunt de viitor. Dar încă peste tot în lume… în Vulcan, jud Hunedoara, România, de exemplu o alimentezi cu găleata. Dar pot da exemple dintr-o lume mai civilizată, Beiuș, jud Bihor, și multe alte orașe…

  2. Interesant articolul si interesant si conceptul. Nu am auzit de el pana acum dar e clar ca avem nevoie de asa ceva pentru a salva ce se mai poate. E prea multa poluare pe Pamant 🙁

  3. Ma gândesc și eu la o mașină electrică, dar trebuie să mă mai documentez puțin pentru că nu știu unde sunt stații de încărcare.

  4. Multă baftă Anca! Sper ca sponsorul să-ți aprecieze munca și inspirația! Tot citind despre această super mașină, mă făcusei curioasă. Și eu sunt în căutarea uneia mai noi… dar asta îmi depăsește cu mult bugetul. Oricum…. arată…. trăsnet!

  5. Cu totii speram la redresarea problemelor de climat ale planetei, pe care tot noi le-am provocat si care s-au intors impotriva noastra.

  6. Felicitari pentru articol! Sustin aceasta inovatie, dar tare ma tem ca desi odata implementata, nu oricine isi va permite asemenea masini electrice.

  7. Nu ma prea lamurisem eu cum este cu emobilitatea asta dar, articolul tau m-a convins sa ii acord atentia cuvenita! Multumesc, Eva si… felicitari pentru modul in care ai expus problema!

  8. Foarte bun articolul! Masinile electrice sunt viitorul 😊 Sper sa iei o nota cat mai mare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.