Pliculețe de miere Roua Florilor – ingredient miraculos pentru tratarea răcelii

pliculețe de miere roua florilor

Zilele trecute, am primit de la Apidava o cutie cu 50 de pliculețe de miere Roua Florilor. Cum suntem mari iubitori de miere, nici nu am stat pe gânduri, până am încercat noua miere. Un plic conține 15 grame de miere, adică doza ideală pentru îndulcirea unei căni de ceai, de exemplu. Datorită ambalajului deosebit de practic, mierea Roua Florilor la pliculețe este perfectă pentru a îndulci cafeaua, ceaiul sau chiar laptele.

Eu sunt o mare iubitoare de ceai, iar de când am primit pliculețele cu miere, nu am mai folosit deloc zahăr pentru a îndulci ceaiul. Soțul meu, în schimb, și-a îndulcit cafeaua cu un pliculeț de miere Roua Florilor de la Apidava și a fost încântat de rezultat. De aceea, i-am adăugat câteva pliculețe de miere Roua Florilor în geanta cu care merge la serviciu.

Fetița mea nu prea agreează ceaiul, dar îi place pâinea cu unt și cu miere. Pentru că mierea pe care o am în borcan este deja zaharisită – și, deci, aproape imposibil de întins pe pâine – atunci când mi-a cerut acest mic dejun, am apelat tot la aceste pliculețe. I-am adăugat două pliculețe de miere Roua Florilor pe pâine, am întins mierea și Denisa a fost încântată de micul dejun delicios și sănătos.

Pliculețe de miere Roua Florilor – ideale pentru durerea de gât

În urmă cu două zile, m-am trezit cu o durere cruntă de gât, abia reușeam să înghit. Am mers repede la bucătărie și mi-am preparat o cană de ceai cald (nu fierbinte), în care am adăugat, de data aceasta, două pliculețe de miere Roua Florilor. Imediat după ce am băut ceaiul, durerea de gât mi-a trecut, ca prin farmec, și nici nu a mai apărut înapoi.

Pliculețele sunt dozate ideal pentru o cană de ceai, cum ziceam înainte. Însă, atunci când m-a durut gâtul, am simțit nevoia de un plus de miere, pentru a simți cu adevărat gustul mierii. Dar, atunci când beau ceaiul în mod obișnuit, un singur pliculeț de miere este suficient pentru a îndulci ceaiul exact atât cât este necesar.

Mierea – ingredient miraculos pentru sănătate

Și, dacă tot am adus vorba despre cum m-au ajutat aceste pliculețe de miere Roua Florilor pentru a trata durerea de gât, trebuie să îți spun că mierea este un ingredient miraculos în tratarea răcelii. Mierea este, în special, benefică pentru eliminarea durerilor de gât, a tusei și pentru întărirea imunității. Apiterapia poate fi utilizată de oricine, indiferent de vârstă, deoarece mierea prezintă foarte rar reacții adverse. De asemenea, este și un bun energizant natural.

Beneficiile pe care le are mierea sunt:

 • Are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatoare.
 • Are efect calmant asupra țesutului iritat de căptușeala din spatele gâtului.
 • Are proprietăți analgezice, care elimină mucusul și calmează durerea de gât.
 • Are proprietăți antioxidante și antimicrobiene, care ajută la ameliorarea tusei.
 • Consumată în mod regulat, întărește sistemul imunitar.

Mierea în tratamentele pentru răceală

Iată câteva moduri în care poți folosi mierea pentru a scăpa de răceală:1.

1. Apă cu miere și cu lămâie

 • 1 cană cu apă călduță
 • 2 linguri de miere
 • 2 linguri de suc de lămâie bio, proaspăt stors

Pune mierea și sucul de lămâie în apă și amestecă bine, până se dizolvă mierea. Este recomandat să bei câte o cană de apă cu miere și lămâie dimineața și seara.

2. Lămâie și miere

Amestecă o jumătate de lămâie curățată cu 4-5 linguri de miere. Consumă compoziția de câteva ori pe zi, după mâncare sau în timpul mesei. Amestecul ajută la creșterea rezistenței organismului, diminuarea toxicității și reducerea duratei bolii.

3. Sirop de ghimbir cu miere

 • 1 rădăcină de ghimbir
 • 3 linguri de miere

Spală și curăță de coajă rădăcina de ghimbir, apoi dă-o prin răzătoare și pune-o într-un borcan de sticlă. Adaugă trei linguri de miere peste ghimbir, amestecă bine și închide borcanul cu un capac. Lasă-l o săptămână într-un loc întunecat. Apoi, timp de șapte zile, mănâncă în fiecare dimineață câte o lingură din siropul obținut și bea apă după.

4. Miere cu scorțișoară

Realizează un amestec format dintr-o linguriță de miere călduță și un sfert de linguriță scorțișoară pudră. Ia amestecul timp de trei zile, pentru a vindeca tusea convulsivă și a decongestiona sinusurile.

5. Ceai de ceapă cu miere

Fierbe 4-5 cepe cu tot cu foi timp de 10-15 minute, într-un litru de apă. Strecoară zeama obținută și îndulcește-o cu miere de albine. Ceaiul se bea cu înghițituri rare, pe parcursul zilei.

Vouă vă place mierea? O consumați în mod obișnuit sau pentru a trata răceala?

11 thoughts on “Pliculețe de miere Roua Florilor – ingredient miraculos pentru tratarea răcelii

 1. Mierea e buna si pentru tratarea racelii, dar si pentru prevenirea ei. Noi iarna o consumam in ceai si vara in limonada. Eu iau dimineata pe stomacul gol pentru tranzit intestinal mai bun si beau ceaiul mai putin indulcit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.