Darul vieții. Predestinați – Alina Cosma

darul vieții predestinați

Pentru cei care ați citit deja „Darul vieții” de Alina Cosma, trebuie să fac o precizare. Cartea „Darul vieții. Predestinați” este o rescriere a cărții „Darul vieții”, dar cu modificări majore. Astfel, de pe la jumătatea cărții, totul se schimbă, spre deosebire de prima variantă. Povestea se păstrează una sensibilă și frumoasă, dar, de data aceasta, Alina a pregătit cititorilor un final cu totul diferit față de cel din „Darul vieții”.

Dalia și Cristian

Cum spuneam, începutul este identic cu acela din prima variantă a cărții. Astfel, o regăsim pe Dalia și pe Cristian, care se cunosc întâmplător, în timpul unui concediu. Deși Cristian o consideră o pradă ușoară și încearcă să o agațe, Dalia nu este la fel cu celelalte femei pe care Cristian a avut vreodată ocazia să le cunoască. Dalia este timidă și retrasă și îl respinge pe Cristian.

„Zâmbi, roșind. El o privi pentru o clipă, își dorea să o ducă direct în patul lui, sau nici măcar nu ar trebui să se întoarcă la pensiune. În acea noapte caldă, în pădure, pe iarba proaspătă i-ar savura trupul. Îşi aminti de pielea ei moale din noaptea anterioară când o scosese din piscină, cum se strânsese la pieptul lui. Se înfioră. Nu-și putea lua gândul de la trupul ei gol, iar ea continua să salte, ca un copil, de ici-colo.”

Cristian este perseverent, astfel că nu se lasă cu una-cu două. Într-un final, Dalia cedează insistențelor și ies împreună. Totuși, ea renunță să își mai petreacă timpul cu el, jignindu-l prin vorbe și comportament.

Contractul

După un timp, Dalia și Cristian se întâlnesc în oraș. Cristian îi propune Daliei un contract, pentru 3 luni, conform căruia ea trebuie să îl acompanieze oriunde va considera el că dorește. Dalia acceptă acest contract, iar cei doi încep să se vadă din ce în ce mai des. Însă odată cu contractul, cei doi încep să descopere lucruri despre trecutul fiecăruia.

Dalia este tot retrasă și încearcă să pună o barieră invizibilă între ea și Cristian. Dar, odată ce Cristian începe să o cunoască mai bine, îi descoperă temerile. Astfel, se străduiește să o ajute să depășească toate aceste frici. Prin asta, speră să o determine să se schimbe în bine, să fie o femeie mai puternică la finalul contractului.

Povestea de dragoste

Deloc surprinzător, cei doi se îndrăgostesc în perioada contractului. Însă trecutul se joacă în continuare cu viețile lor, punându-le piedici la tot pasul. Ambii au de înfruntat demonii trecutului, pentru a putea fi fericiți. Dar cum pot fi ei fericiți? Este mai bine să fie împreună, sau să își vadă fiecare de viața lui? Desigur, amândoi încearcă să își găsească fericirea într-o altă relație. Dar vor reuși?

„O simți tremurând. Îi privi cercelul în formă de trandafir din lobul urechii, inspirând adânc mirosul plăcut de liliac. Se trezi cu dorința să îi guste pielea. Îi privi gâtul și o mușcă ușor cu buzele. Câteva șuvițe rebele îi mângâiau fața, excitându-l. Își dădu seama că ar trebui să se îndepărteze, dar dorința carnală era atât de puternică încât nu se mai putu opri. Îi mușcă lobul urechii. Cineva îi îmbrânci, trezindu-l la realitate. O simți tremurând în brațele lui, avea pumnii strânși. Se îndepărtă.”

Darul vieții. Predestinați – o carte de o frumusețe aparte

Va trebui să descoperiți singuri povestea din spatele coperților minunate ale acestei cărți. Trebuie să recunosc că mie mi-a plăcut deosebit de mult și prima variantă a cărții. Totuși, este adevărat că noua variantă, „Darul vieții. Predestinați”, este mai reușită, din multe puncte de vedere. În plus, va fi pe placul cititorilor care nu apreciază în mod deosebit finalurile tragice.

„Darul vieții. Predestinați” este o carte romantică de o frumusețe aparte. Îți ajunge în suflet și nu mai pleacă de acolo. Așadar, dacă vreți să vă delectați cu o lectură plăcută, relaxantă și frumoasă, trebuie să citiți această carte.

Cartea „Darul vieții. Predestinați” de Alina Cosma poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Petale Scrise.

36 thoughts on “Darul vieții. Predestinați – Alina Cosma

  1. Pentru că n-am citit-o pe niciuna, mă simt pusă un pic în încurcătură. Voi încerca să le citesc pe ambele. Două povești romantice nu strică niciodată.

  2. Nu citesc de obicei romance (în această categorie sunt încadrate romanele?), dar ai vorbit cu mult entuziasm despre aceste cărți. M-ai făcut curioasă 😊

  3. Categoric, prefer intotdeauna finalurile fericite. Ca atare, voi citi direct varianta a doua. 🙂 In plus, nu auzisem de Editura Petale Scrise. Suna foarte romantic… precum o melodie. De-abia asteptsa le vizitez site-ul. Multumesc pentru recomandare, Eva Anca!

  4. După poveste, seamănă un pic cu Fifty shades of Grey. Dar din ce relatezi tu, se pare că nu e așa. Mulțumesc de recomandare. Cand voi căuta să citesc ceva romantic, poate ma voi îndrepta spre aceasta carte.

  5. Au trecut câțiva ani de când am reunuțat să citesc romantisme. Dar uite că mi-ai făcut poftă și probbail mi-ar prinde bine să mă delectez cu două povești de dragoste.

  6. Deși nu prea cochetez cu genul romance, recenzia ta a avut ceva care mi-a stârnit interesul.Si cred că este o carte absolut emoționată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.