Cameră perfectă pentru copilul perfect!

Favi.ro

Se spune că, pentru orice părinte, copilul lui este cel mai frumos, cel mai deștept, cel mai cel. Așadar, fiecare părinte are copilul perfect. De asemenea, ne dăm peste cap să le oferim micuților noștri tot ce au nevoie și tot ce își doresc. Îi adorăm și le-am oferi și luna și stelele, dacă am putea (și dacă asta i-ar ajuta cu ceva). Dar, până să urcăm pe cer și să le oferim aștri, putem să le oferim ceva mai real, mai tangibil: o cameră perfectă!

Pentru a crea o cameră perfectă pentru copilul tău, este nevoie să știi care sunt principalele piese de mobilier necesare. Așadar, iată o listă cu obiectele esențiale pe care să le incluzi în camera copilului:

 1. Pat
 2. Dulap
 3. Birou
 4. Scaun pentru birou
 5. Fotoliu
 6. Bibliotecă
 7. Rafturi
 8. Spații pentru depozitare
 9. Covor

Știu că te poți simți copleșită atunci când vine vorba despre alegerea mobilierului pentru camera copilului tău. Există atâtea modele dintre care să alegi, atâtea variante de culori! Copilul tău își dorește ceva, tu preferi să pui calitatea în locul aspectului și este greu să ajungeți la un consens. Haide să îți arăt cum aș amenaja eu o cameră perfectă pentru fetița mea, cu produse alese de pe Favi.ro.

Cameră perfectă pentru fetița mea

Pat, dulap, birou și scaun de birou

În ceea ce privește alegerea mobilierului, poți opta pentru un set complet sau poți cumpăra piese de mobilier individuale. Aruncând o privire printre diverse seturi pentru camera copiilor, am găsit un set minunat, care îmi place și mie, dar și fetiței mele. Este vorba despre Setul Cameră de tineret Ruth I (Alb + Violet). Setul include un pat de o persoană, birou, dulapuri și noptieră. Piesele sunt realizate din placă MDF de calitate înaltă, iar ușa, sertarele și tăblia patului au o suprafață acrilică, acoperită cu lac.

Camera de tineret Ruth I (Alb + Violet)
Camera de tineret Ruth I (Alb + Violet)

Atunci când vine vorba despre scaunul pentru birou, trebuie să ținem cont de confortul copilului. Există o varietate foarte mare de scaune de birou pentru copii, unele mai frumoase decât altele. Totuși, eu prefer să optez pentru un model mai rezistent, potrivit pentru un copil năzdrăvan – exact cum e și fetița mea. Am găsit un model care arată bine, se potrivește cu setul de cameră ales anterior și promite să fie confortabil. Are fața și spătarul din piele ecologică, brațele din oțel cromat și acoperite cu piele ecologică.

SCAUNE BIROU COPII OFF 328
SCAUNE BIROU COPII OFF 328

Bibliotecă, rafturi și fotoliu

Nu știu cum este copilul tău, dar fetiței mele îi plac cărțile. De când avea doi ani, a început să răsfoiască întotdeauna cărți. Vrea să îi cumpăr cărți, adoră să le primească drept cadou și chiar merge la bibliotecă. Deja are o colecție frumoasă, așadar nu există o cameră perfectă pentru ea, fără o bibliotecă. Am ales un model care se asortează cu setul de cameră, confecționată din MDF, cu 5 rafturi.

Biblioteca din MDF si lemn de pin "Amori" White, l90xA40xH190 cm
Biblioteca din MDF si lemn de pin “Amori” White, l90xA40xH190 cm

Și, pentru că îi place să răsfoiască (deocamdată) și să le citească jucăriilor, va avea nevoie de un fotoliu comod, în care să se așeze, cu o carte în mână. Am ales un fotoliu puf extensibil, care se transformă ușor în pat. Este extrem de practic și dă culoare camerei.

Fotoliu puf Sunday XXL (TD 264)
Fotoliu puf Sunday XXL (TD 264)

Biblioteca nu este suficientă pentru camera fetiței. În plus, avem nevoie și de o comodă pentru televizor. Astfel, am găsit un set care să îi ofere tot spațiul necesar pentru televizor și pentru organizare. Setul cu comodă TV și rafturi de perete se potrivește de minune cu restul mobilierului ales pentru camera fetiței.

Set comodă TV și raft de perete Elit, alb
Set comodă TV și raft de perete Elit, alb

Spații de depozitare

Este adevărat că fetița mea iubește cărțile, dar nu se poate despărți nici de jucării. Oriunde te uiți, prin camera ei, vezi vreo jucărie. De la păpuși, la vase de jucărie, ponei (mai ales ponei!) și jucării de pluș, găsești de toate! Dintotdeauna am glumit pe seama faptului că ar avea nevoie de încă o cameră, doar pentru jucării. Ei, bine, o cameră suplimentară nu putem să-i oferim, dar putem să-i asigurăm câteva spații de depozitare. Pentru că are foarte multe jucării, va avea nevoie de diverse spații de depozitare. Am găsit o comodă, un cufăr pentru depozitare și un mobilier 2 în 1 pentru depozitare, care vor contribui la crearea camerei perfecte.

Covor

V-am spus că fetița mea adoră poneii? Toată ziua aud doar despre ponei. Jucăriile ei preferate sunt poneii. Așadar, pare logic să alegem și un covor cu ponei, nu? Am găsit unul foarte drăguț, pe care va putea să stea atunci când se joacă. Da, pentru că locul ei preferat pentru joacă este… pe jos!

Covor pentru copii Pony, 100 x 150 cm
Covor pentru copii Pony, 100 x 150 cm

Cameră perfectă în câțiva pași

Așadar, eu am creat o cameră perfectă pentru fetița mea, alegând piese de mobilier cu aspect fresh, în culori deschise. Poate ați observat că am optat pentru cât se poate de mult violet. Nu întâmplător am ales această culoare, ci este culoarea preferată a fiicei mele. Așadar, am reușit să găsesc compromisul ideal între mobilier practic, confortabil și de calitate, dar care să fie pe gustul fiicei mele.

Tu cum ai realiza o cameră perfectă pentru copilul tău?

Te-ar mai putea interesa:

20 thoughts on “Cameră perfectă pentru copilul perfect!

 1. Mă roade puțin invidia când aud că unii copii iubesc cărțile. Iar fotoliul extensibil arata foarte bine, îmi place. Însă cunosc o domnișoara care ar sta foarte comod pe el, însă nedespărțită de tableta.

  1. Eu as vrea sa le iubeasca si mai mult :))) Sa nu crezi ca a mea nu e lipita de telefon (ea nu are tableta). Din pacate, orice am face noi cu ei sau pentru ei, tehnologia e parte importanta in viata noilor generatii.

  1. Stiu ca nu e sanatos dar, din pacate, ea nu sta fara. Si in timpul zilei il porneste, chiar daca nu se uita la el, doar sa auda ceva cat timp se joaca.

 2. N-am copii încă și nici nu m-am gândit la cum să arate camera viitorului mei copil, dar mi-ai dat niște idei faine. Mobila aia s-ar potrivi chiar și unui adult în anumite situații, nu doar copiilor. Foarte faine ideile!

 3. Foarte bine te-ai gândit cum să îi organizezi camera și f interesant site-ul. Mi-au plăcut mult biblioteca și obiectele de depozitare. Momentan camera Nataliei e doar plina de jucarii. Peste vreun an vrem sa o reamenajam impreuna. Am sa imi salvez site-ul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.