Albinuța Uța-Uța – Patricia Lidia – recenzie

Albinuța Uța-Uța

Patricia Lidia este una dintre persoanele pe care le admir cel mai mult în mediul online. Implicată într-o serie de proiecte culturale, nu pot să nu mă întreb ce super-puteri are Patricia, pentru a reuși să facă atâtea. Mamă de nota 10, inginer programator, blogger, colaborator la diverse reviste culturale și Președinta Asociației Bastionul ArtLim Tim, Patricia se ocupă și de diverse evenimente pentru copii. Iar recent, a publicat și o carte pentru copii – „Albinuța Uța-Uța”.

Albinuța Uța-Uța – prietenul la nevoie se cunoaște

Nu pot să exprim în cuvinte bucuria fetiței mele, Denisa, când a primit cărticica „Albinuța Uța-Uța” de Patricia Lidia. Cartea este scrisă într-un limbaj simplu, potrivit pentru copii. În cadrul scurtei povești, sunt inserate și câteva poezioare foarte simpatice, pe care orice copil le va adora.

„Eu sunt Uța, Albinuța,

Și în flori mă dau tot huța,

Mă-ntorc mereu la stupină

Doar cu găletușa plină!”

Povestea o prezintă pe Albinuța Uța-Uța, o albinuță foarte harnică, deși este cea mai mică albină din stupină. Într-o zi, Albinuța Uța-Uța pleacă să adune nectar din flori, dar rămâne prinsă în polenul unei păpădii. Pe măsură ce se înserează, păpădia se închide, iar șansele albinuței de a scăpa de acolo scad. Disperată, începe să strige după ajutor, iar Fluturaș Coconaș o aude.

Împreună, îl aud pe Greieraș Drăgălaș cântând într-o scorbură. Îl strigă, iar toți trei decid că ar trebui să îi cânte păpădiei, în speranța că aceasta se va deschide și o va elibera pe Albinuța Uța-Uța.

„- Ce spui dacă îi cântăm ceva frumos?

– Dar eu sunt albinuță, tu ești fluturaș, noi nu știm cânta așa de frumos!

– Noi, nu, dar Greieraș Drăgălaș e cel mai mare cântăreț din ținut!”

Albinuța Uța-Uța – o carte despre prietenie

Povestea prezintă puterea pe care o are prietenie. Le arată copiilor cum prietenia este menită să le ofere un sprijin. Citind povestea, copiii vor descoperi ce înseamnă să fii prieten. Vor vedea ambele fețe ale prieteniei: nevoia de a primi ajutor de la prieteni și dorința de a ajuta pe cel aflat la nevoie.

„- Doar pentru asta există prietenii, ca să se ajute între ei!”

Denisei i-a plăcut tare mult povestea și a afirmat că își dorește să existe mai multe cărți cu Albinuța Uța-Uța. Alături de povestea în sine, cartea este deosebit de frumos ilustrată. Imaginile sunt reprezentative pentru poveste, extrem de sugestive, chiar. O carte colorată, simpatică, extrem de potrivită pentru copii. Cartea este scrisă cu majuscule, astfel că orice copil care a învățat literele o poate citi cu ușurință.

Vă recomand cu toată încrederea să cumpărați cartea „Albinuța Uța-Uța” de Patricia Lidia pentru copiii voștri. Cartea este potrivită pentru copii cu vârste până în 8 ani.

Patricia, îți mulțumim pentru cărticică și pentru surprizele care au însoțit-o!

Cartea „Albinuța Uța-Uța” de Patricia Lidia poate fi achiziționată de la Editura Creanga Fermecată.

14 thoughts on “Albinuța Uța-Uța – Patricia Lidia – recenzie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.