Atingerea destinului – Alina Cosma

atingerea destinului

Cum spunea chiar Alina în momentul în care a anunțat apariția cărții „Atingerea destinului”, aceasta a fost o carte pe care a vrut să o țină doar pentru ea. La un moment-dat, m-a rugat să citesc cartea și să îi spun dacă mi se pare că merită publicată. Am citit-o și mi-a plăcut mult. Mi s-a părut o poveste frumoasă, care poate atinge inimile cititorilor. I-am spus, iar ulterior, a decis să o „estetizeze” și să o publice, fapt care m-a bucurat.

„Atingerea destinului” este o poveste înduioșătoare, despre modul în care destinul poate influența viețile oricui. Mai mult decât o simplă poveste de dragoste, este o poveste despre devotament și omenie. Este o poveste care ne arată cum dragostea sinceră și sentimentele pure pot schimba un om. Despre cum opusurile chiar se atrag și pot forma împreună ceva magic.

Alesia îl întâlnește pe Sebastian

Alesia Alba este medic specialist pediatru. Într-una dintre gărzile ei, la spital este adusă o fetiță – Suzana. Micuței îi este teamă de spitale și doctori, însă Alesia reușește să se apropie de ea. Fetița este însoțită de Mara, mama ei, și de Sebastian, unchiul ei. Sebastian Matei este un bărbat frumos și influent, dintr-o familie cu o situație financiară bună și implicată în politică.

„În sala de aşteptare era pustiu. Când intră în camera de primiri urgențe, dădu cu privirea de un bărbat cu chipul încruntat. Era înalt, șaten, trecut de treizeci de ani, dar cu trăsături fine ale feței. Privirea îi fugi la o fetiţă de aproximativ patru – cinci ani, cu bucle aurii, de o frumusețe angelică, care zăcea pe pat, plângând. Alături, o femeie de statură medie, blondă, cu părul prins într-o agrafă, cu trăsături blânde, încerca să îi aline suferința. Copila nu semăna cu niciunul dintre cei doi adulți, chiar dacă toți trei erau de o frumusețe greu de trecut cu privirea.”

Tocmai datorită caracterului său și a influenței pe care o are în toate mediile, Sebastian este sceptic atunci când o vede pe Alesia, considerând-o prea tânără pentru a fi o doctoriță bună pentru fetița cumnatei lui. Însă, în ciuda încăpățânării lui Sebastian, Alesia reușește nu doar să o trateze corespunzător pe micuță, ci și să îi intre acesteia în suflet. Dar nu numai Suzy o îndrăgește pe Alesia, ci și doctorița prinde drag de micuța ei pacientă.

Atingerea destinului – Când intervine destinul

La scurt timp după această vizită, Suzana cade de pe cal, dar refuză să o vadă alt medic, decât Alesia. Astfel, Sebastian și Alesia se întâlnesc din nou. Treptat, interesul lui Sebastian pentru doctorița care îi îngrijește nepoata crește. Dar, spre deosebire de Sebastian, care este un bărbat sigur pe el și obișnuit să obțină tot ce își dorește, Alesia este o femeie modestă, timidă.

La un moment-dat, la spitalul unde lucrează Alesia sunt aduse două paciente, victime ale unui accident rutier. Alesia află că pacientele sunt nimeni altele decât Suzy și Mara. Suzy a scăpat cu răni ușoare, dar Mara este în comă, fără șanse de supraviețuire. Alesia îl anunță pe Sebastian, care vine la spital, dar se simte depășit de situație. Din momentul în care Mara părăsește această lume, este timpul ca el să aibă grijă de micuța Suzy.

„După ce porni mașina, Sebastian oftă. Cum va reuşi să aibă grijă de un copil? Dar nu putea să o dezamăgească pe Mara, care insistase să împartă custodia cu el.”

Alesia îl ajută, asigurându-se că Suzy trece cu bine peste tragedie. Obligați de circumstanțe, cei doi încep să se întâlnească și să vorbească tot mai des. Suzy o consideră pe Alesia prietena ei și persoana în care are încredere. De dragul ei, Alesia și Sebastian se văd obligați să se suporte reciproc, deși în condiții normale, s-ar fi evitat.

O iubire imposibilă

Provenind din medii diferite și având caractere total opuse, Alesia și Sebastian par să nu se poată înțelege. Totuși, petrecând mai mult timp unul în compania celuilalt, între cei doi se leagă o relație.

Adevăratele probleme încep atunci când Alesia ajunge să cunoască familia lui Sebastian. Diferențele de gândire dintre Alesia și familia Matei ies la iveală și apar, astfel, discuții. În plus, întâlnirea dintre Alesia și fratele lui Sebastian se termină cum nu se poate mai rău. Rămâne de văzut dacă sentimentele dintre Alesia și Sebastian sunt suficient de puternice încât să salveze relația lor.

Atingerea destinului – o carte frumoasă

Și în cartea „Atingerea destinului” Alina își păstrează stilul simplu și delicat, așa cum ne-a obișnuit. Povestea este una frumoasă, care va capta în special cititorii care au o preferință pentru cărțile romantice. Vă recomand cartea dacă vă doriți să descoperiți o poveste de dragoste frumoasă, născută prin intervenția destinului.

Cartea „Atingerea destinului” de Alina Cosma poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Petale Scrise.

De aceeași autoare:

Darul vieții

O singură minune

Tărâmul mistic: Îngerul luminii

Tărâmul mistic: Suflete pereche

Ducele de Castle: Fiica regelui

Ducele de Castle: Tratatul de pace

Înger de pază

Luna de topaz

Împărtășește cu prietenii tăi! Îți sunt recunoscătoare pentru distribuire!
 • 34
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  34
  Shares

4 thoughts on “Atingerea destinului – Alina Cosma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.