Atingerea destinului – Alina Cosma

atingerea destinului

Cum spunea chiar Alina în momentul în care a anunțat apariția cărții „Atingerea destinului”, aceasta a fost o carte pe care a vrut să o țină doar pentru ea. La un moment-dat, m-a rugat să citesc cartea și să îi spun dacă mi se pare că merită publicată. Am citit-o și mi-a plăcut mult. Mi s-a părut o poveste frumoasă, care poate atinge inimile cititorilor. I-am spus, iar ulterior, a decis să o „estetizeze” și să o publice, fapt care m-a bucurat.

„Atingerea destinului” este o poveste înduioșătoare, despre modul în care destinul poate influența viețile oricui. Mai mult decât o simplă poveste de dragoste, este o poveste despre devotament și omenie. Este o poveste care ne arată cum dragostea sinceră și sentimentele pure pot schimba un om. Despre cum opusurile chiar se atrag și pot forma împreună ceva magic.

Alesia îl întâlnește pe Sebastian

Alesia Alba este medic specialist pediatru. Într-una dintre gărzile ei, la spital este adusă o fetiță – Suzana. Micuței îi este teamă de spitale și doctori, însă Alesia reușește să se apropie de ea. Fetița este însoțită de Mara, mama ei, și de Sebastian, unchiul ei. Sebastian Matei este un bărbat frumos și influent, dintr-o familie cu o situație financiară bună și implicată în politică.

„În sala de aşteptare era pustiu. Când intră în camera de primiri urgențe, dădu cu privirea de un bărbat cu chipul încruntat. Era înalt, șaten, trecut de treizeci de ani, dar cu trăsături fine ale feței. Privirea îi fugi la o fetiţă de aproximativ patru – cinci ani, cu bucle aurii, de o frumusețe angelică, care zăcea pe pat, plângând. Alături, o femeie de statură medie, blondă, cu părul prins într-o agrafă, cu trăsături blânde, încerca să îi aline suferința. Copila nu semăna cu niciunul dintre cei doi adulți, chiar dacă toți trei erau de o frumusețe greu de trecut cu privirea.”

Tocmai datorită caracterului său și a influenței pe care o are în toate mediile, Sebastian este sceptic atunci când o vede pe Alesia, considerând-o prea tânără pentru a fi o doctoriță bună pentru fetița cumnatei lui. Însă, în ciuda încăpățânării lui Sebastian, Alesia reușește nu doar să o trateze corespunzător pe micuță, ci și să îi intre acesteia în suflet. Dar nu numai Suzy o îndrăgește pe Alesia, ci și doctorița prinde drag de micuța ei pacientă.

Atingerea destinului – Când intervine destinul

La scurt timp după această vizită, Suzana cade de pe cal, dar refuză să o vadă alt medic, decât Alesia. Astfel, Sebastian și Alesia se întâlnesc din nou. Treptat, interesul lui Sebastian pentru doctorița care îi îngrijește nepoata crește. Dar, spre deosebire de Sebastian, care este un bărbat sigur pe el și obișnuit să obțină tot ce își dorește, Alesia este o femeie modestă, timidă.

La un moment-dat, la spitalul unde lucrează Alesia sunt aduse două paciente, victime ale unui accident rutier. Alesia află că pacientele sunt nimeni altele decât Suzy și Mara. Suzy a scăpat cu răni ușoare, dar Mara este în comă, fără șanse de supraviețuire. Alesia îl anunță pe Sebastian, care vine la spital, dar se simte depășit de situație. Din momentul în care Mara părăsește această lume, este timpul ca el să aibă grijă de micuța Suzy.

„După ce porni mașina, Sebastian oftă. Cum va reuşi să aibă grijă de un copil? Dar nu putea să o dezamăgească pe Mara, care insistase să împartă custodia cu el.”

Alesia îl ajută, asigurându-se că Suzy trece cu bine peste tragedie. Obligați de circumstanțe, cei doi încep să se întâlnească și să vorbească tot mai des. Suzy o consideră pe Alesia prietena ei și persoana în care are încredere. De dragul ei, Alesia și Sebastian se văd obligați să se suporte reciproc, deși în condiții normale, s-ar fi evitat.

O iubire imposibilă

Provenind din medii diferite și având caractere total opuse, Alesia și Sebastian par să nu se poată înțelege. Totuși, petrecând mai mult timp unul în compania celuilalt, între cei doi se leagă o relație.

Adevăratele probleme încep atunci când Alesia ajunge să cunoască familia lui Sebastian. Diferențele de gândire dintre Alesia și familia Matei ies la iveală și apar, astfel, discuții. În plus, întâlnirea dintre Alesia și fratele lui Sebastian se termină cum nu se poate mai rău. Rămâne de văzut dacă sentimentele dintre Alesia și Sebastian sunt suficient de puternice încât să salveze relația lor.

Atingerea destinului – o carte frumoasă

Și în cartea „Atingerea destinului” Alina își păstrează stilul simplu și delicat, așa cum ne-a obișnuit. Povestea este una frumoasă, care va capta în special cititorii care au o preferință pentru cărțile romantice. Vă recomand cartea dacă vă doriți să descoperiți o poveste de dragoste frumoasă, născută prin intervenția destinului.

Cartea „Atingerea destinului” de Alina Cosma poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Petale Scrise.

De aceeași autoare:

Darul vieții

O singură minune

Tărâmul mistic: Îngerul luminii

Tărâmul mistic: Suflete pereche

Ducele de Castle: Fiica regelui

Ducele de Castle: Tratatul de pace

Înger de pază

Luna de topaz

32 thoughts on “Atingerea destinului – Alina Cosma

  1. Frumoasa recenzia! 💕Mi-ar placea sa o citesc datorita povestii interesante si induiosatoare dintre Alesia si Sebastian.

  2. Foarte frumoasă recenzia , cred că e o carte foarte interesantă!Abia aștept să o citesc şi eu.

  3. Imi doresc sa o citesc in primul rand pentru ca ma atrage titlul cărții și pentru a descoperi frumoasa poveste de dragoste care m-a captat din recenzie

  4. Mi-a placut recenzia acestei carti. Imi doresc aceasta carte nu numai pentru ca imi place sa citesc, dar citind aceasta recenzie m-a fascinat povestea de iubire dintre Alessia si Sebastian si as dorii sa citesc aceasta poveste frumoasa si pot sa zic si putin trista.

  5. A inceput sa imi placa stilul Alinei Cosma. Acum citesc una din cartile ei si ma incanta. Imi doresc sa iau la rand toate cartile scrise de ea. Sunt captivante si fascinante, usor de citit, te duc cu gandul rapid in poveste si te relaxeaza de lumea agitata de zi cu zi in care traim.

  6. O poveste interesanta care pare a fi inspirata chiar din viata reala. Sunt curioasa ce se intampla cu relatia celor doi.

  7. Pare draguta cartea! Mi-ar placea sa o citesc mai ales ca este vorba despre o poveste de dragoste. Iata un motiv sa ma gandesc ca poate norocul o sa fie de partea mea 🙂

  8. N-am citit inca nicio carte scrisa de Alina Cosma si sunt curioasa cum scrie. Fiind o carte despre dragoaste omenie si devotament, acest roman nu are cum sa nu ma atraga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d