Leapșă – Review 2018

Am tot văzut această leapșă prin online, dar nu mi-am făcut timp să o preiau. De aceea, îi mulțumesc Adrianei Ivan, de la Prefață de carte, pentru provocarea lansată.

Câte cărți ai citit în 2018?

Am citit 79 de cărți în 2018, dar sunt mai puține decât în 2017. Într-adevăr, targetul setat pe Goodreads a fost de 60, deci sunt mulțumită. Am avut un an plin și, mai ales, plin de schimbări care nu mi-au lăsat suficient timp pentru relaxare.

Dintre ele, care au fost cele mai memorabile (în sensul bun)?

Foarte multe. Printre preferatele mele rămân cărțile Cristinei Nemerovschi, seria Salem a Corinei Cîndea (primele volume mi-au înseninat cele mai negre zile din 2018), „Hoțul de cărți” – Markus Zusak, „Cine mi-a pus albinele-n piept?” – Andreea Luca, „Studenta criminală” de Eugenia Crainic, „Don’t cry, just fly” – Georgiana Vâju, seria „Păcatele fiului” de Theo Anghel, „Codul lui Zoran” de Corina Ozon, „Vina” și „Măștile fricii” de Camelia Cavadia, „Heruvim” de Adrian-Petru Stepan (sunt doar câteva dintre cele memorabile).

Care este cel mai frumos citat pe care l-ai descoperit în 2018?

Cu siguranță, acesta este citatul care mi-a mers la inimă: „Cred că cele mai frumoase povestiri ale tuturor bunicilor au fost cele din război.” – Heruvim, Adrian-Petru Stepan

Ce carte citită în 2018 ţi-a displăcut/ te-a dezamăgit cel mai tare?

Am citit și câteva cărți care nu au fost chiar pe gustul meu, dar am avut, în general, parte doar de lecturi plăcute. Nu aș putea spune că a fost vreo carte care să mă fi dezamăgit într-atât încât să merite menționată aici.

Ai participat la vreun eveniment literar anul trecut (lansare, târg de carte)? Dacă da, care a fost preferatul tău?

Da, am participat la mai multe evenimente literare: lansarea de carte „Studenta criminală” de Eugenia Crainic, Maraton COOLtural 2018, Târgul de Carte Gaudeamus de la Oradea și Festivalul Informal de Carte Oradea – Ediția I. Nu aș putea alege preferatul meu, toate au fost extraordinare!

Care este cel mai bun film pe care l-ai văzut în 2018?

Hmmm… grea decizie, mai ales că nu îmi amintesc prea bine ce filme am văzut anul trecut. Voi alege „Hoțul de cărți”.

Ce cuvânt rezumă cel mai bine anul 2018 pentru tine?

Schimbări

E vreun moment din anul trecut pe care nu vrei să-l uiţi?

Sunt multe momente pe care nu aș vrea să le uit și nu toate sunt fericite.

Ce dorinţă ţi s-a împlinit în 2018?

Anul 2018 a fost unul în care mi s-au împlinit multe dorințe, chiar am scris și un articol pe blog despre asta. Poate cea mai mare dorință care mi s-a împlinit a fost că am reușit să vindem apartamentul și să ne cumpărăm o casă.

Scrie o dorinţă pentru anul 2019.

Îmi doresc, exact ca în fiecare an, să fim sănătoși.

 

O provoc pe Cătălina Coman, de la Porția de citit să preia leapşa.

4 thoughts on “Leapșă – Review 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.