„Zeița de foc” – Mihaela Strenc

Cu stilul de scriere al Mihaelei Strenc am făcut cunoștință prin intermediul celor trei volume ale seriei Orașul Îngerilor (Îngerul întunecat, Valentina, Doamna umbrelor). Totuși, trebuie să vă mărturisesc faptul că noul roman al autoarei m-a surprins în mod plăcut. Dacă la serie „m-am plâns” că este ușor statică și nu tocmai ce mă așteptam de la un fantasy, de data aceasta, autoarea a reușit nu doar să se ridice la nivelul așteptărilor, ci chiar să le depășească.

Am fost curioasă în privința acestei cărți, mai ales după ce am citit fragmentul pe care autoarea a acceptat să îl trimită pentru a fi postat pe blog, în categoria fragmentelor de la autori. Dar, recunosc, am avut ceva emoții în privința cărții. Însă, spre bucuria mea, am avut parte de o lectură pe gustul meu, un fantasy inedit. De data aceasta, povestea este antrenantă, are acțiune din plin. În plus, are și o doză de romantism. Pe scurt, este o carte care transmite sentimente, emoție.

Povestea ne duce într-un tărâm imaginar, unde oamenii sunt uneori atacați de erinii. Eriniile sunt mai înalte decât oamenii și cu trăsături ușor diferite de cele ale oamenilor. Oamenii și eriniile nu se acceptă reciproc, eriniile fiind considerate un pericol pentru oameni. De aceea, există vânători de erinii.

„Eriniile aveau rolul de paznici, căci lumea lor era diferită de alte lumi. Fiecare ținut era legat de o poartă către un alt tărâm, vegheat cu strășnicie de acele creaturi. În trecut, eriniile trăiau în pace cu oamenii, fericite – cel puțin, așa se zvonea –, dar setea pentru putere le făcuse să se lupte între ele. Se împuținaseră atât de mult, că deveniseră mai mult o legendă, niște animale fabuloase, despre care toată lumea auzise, dar nimeni nu le văzuse. Sau poate că puțini supraviețuiseră ca să ducă vorba mai departe.”

Alcyone este o „corcitură”. Tatăl ei erinie s-a îndrăgostit de o femeie om, iar din iubirea lor s-a născut Alcyone. Însă perechea tatălui ei a omorât-o pe mama lui Alcyone, când ea era încă mică… iar pe tată nu l-a cunoscut – și nici nu își dorește. În sufletul fetei s-a născut ura pentru acea rasă care atacă oamenii, iar dorința ei cea mai mare este de a ajunge o vânătoare de erinii.

Alcyone stă în Gandah, unde învață magia apei, de la Preotesele Albe. Totuși, nu a ajuns acolo chiar de bună voie, ci trimisă de mentorul ei, Adalon, din Lotharia. Alcyone are o fire belicoasă, iar mentorul ei se străduiește din răsputeri să o tempereze. După un timp – și o misiune, Alcyone își găsește un nou mentor – Letifer, un mag extrem de puternic. Alături de el, Alcyone începe să învețe cum să stăpânească și alte magii, decât cea a apei: magia focului și magia aerului.

„Își înclină capul, nemulțumit, fără să mai continue. Alcyone se sprijini de spătar cu un oftat, lăsându-și privirile să zboare către fereastra ce dădea spre grădină. Poate că nu îi era în destin să ducă o viață liniștită, fiindcă, de când se născuse, tot hoinărise fără odihnă. Întâi ținta ei fusese să devină vânător de erinii, dar acum scopul i se schimbase, deschizându-i un alt drum înainte.”

După un timp, Alcyone se îndrăgostește de Letifer dar, în momentul în care descoperă adevărul despre el, decide că este mai bine să plece. Se întoarce în orașul ei, iar acolo își ia doi ucenici, pentru a câștiga niște bani. Din momentul în care se reîntâlnește cu Letifer, încep cu adevărat aventurile. Alcyone va avea de înfruntat erinii, iar trecutul pare să o bântuie. Ce se va întâmpla, cine este cu adevărat Letifer și cum rămâne cu sentimentele pe care Alcyone i le poartă rămâne să descoperiți singuri, citind cartea.

Nu vă ofer mai multe detalii despre poveste, pentru că dezvăluirea unor informații suplimentare ar însemna să vă dau spoilere și, deci, să vă stric plăcerea lecturii. În schimb, vă asigur că este un fantasy care merită citit. Mie mi-a plăcut povestea și chiar a reușit să mă treacă prin diverse stări. Ba chiar au fost momente în care am fost pe punctul de a plânge (știu, e fantasy, nu râdeți de mine!). Așadar, de această dată, Mihaela Strenc a reușit să creeze o poveste care îi oferă cititorului toate ingredientele necesare pentru o lectură plăcută.

Mulțumesc Editurii Quantum Publishers pentru cartea oferită!

Cartea „Zeița de foc” de Mihaela Strenc poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Quantum Publishers.

12 thoughts on “„Zeița de foc” – Mihaela Strenc

  1. La mine, a fost prima carte citită de la autoare, cu toate că am și seria acasă. Mi-a plăcut foarte tare. Felicitări pentru recenzie, transmiți foarte multă emoție, se simte că și ție ți-a plăcut! <3

  2. Multumesc pentru recenzie. Ma bucur ca ti-a placut. 🙂 Am tinut cont de opinia cititorilor si m-am straduit sa-mi imbunatatesc stilul.

  3. Evo, opreşte-te măh, că eu sufăr de blocaj şi citesc în reluare. Când ajung şi la Zeiţă oare!? M-ai făcut să mă simt vinovată că o las să îmbătrânească pe raft. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: