Cărți de citit și recitit în 2019 (sau mai târziu)

Se știe că noi, cititorii, avem în permanență o bogată listă de lecturi pe care ni le propunem pentru anul în curs sau pentru viitor. Pe lângă noile apariții, care adeseori ne dau probleme în a ține pasul cu ele, avem și cărți pe care le-am citit cândva, dar ne dorim să le recitim. Dar, socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, astfel că nu întotdeauna reușim să ducem la bun sfârșit planul de lectură pe care ni l-am propus. Chiar și așa, continuăm să ne facem planuri și idei, să trecem în liste cărțile pe care ne dorim să le citim în viitorul apropiat. Și eu am o astfel de listă, în continuă creștere. Vă arăt și vouă câteva dintre titlurile pe care mi-am propus să le citesc sau recitesc în curând.

Cărți pe care vreau să le citesc

  1. „Din altă viață” – Marius Albert Neguț

După ce am citit „Îngeri rătăciți” și „Inocența păcatului”, am declarat că voi citi toate cărțile pe care le va scrie Marius Albert Neguț. Este unul dintre autorii mei preferați, astfel că abia aștept să citesc această carte. În plus, la nerăbdare a contribuit și faptul că noul roman povestește copilăria autorului. Iar video-urile în care autorul citea capitolele din roman mi-au rămas întipărite în minte.

49719549_386101938825358_255111419475787776_n

  1. „Amnezia” – Cristina Lincu

Cartea aceasta mi-a atras atenția în online, probabil datorită copertei, care parcă te strigă să deschizi cartea. M-am bucurat enorm când am primit-o cadou de la o prietenă dragă mie, iar acum am așezat cartea în rândul celor care își așteaptă rândul la citit, categoria „urgent”.

49947861_585394861911553_1294724256520732672_n

  1. „Cele trei pergamente” – Silviu Radu

Am citit recent primul volum al trilogiei Codex Aureus și sunt curioasă încotro va merge acțiunea. Am fost plăcut surprinsă de stilul autorului, de subiectul abordat și de modul în care autorul a decis să scrie povestea.

cele trei pergamente

  1. Trilogia Secolului – Ken Follett

Am cumpărat cele trei volume în urmă cu mai bine de un an, poate chiar doi – nici nu mai știu exact. Îmi propusesem în 2018 să citesc măcar primul volum al seriei, dar nu mi-am dus planul la sfârșit. De data aceasta, nu îmi planific o dată până când să citesc, cert este că voi citi această trilogie la un moment-dat.

49560092_1114872522007890_1049192130238480384_n

  1. Seria „Florile de la mansardă” – V.C. Andrews

Am luat volumele când au apărut la chioșcurile de ziare, dar încă stau necitite în bibliotecă. Pot spune cu sinceritate că am și uitat de ele, până recent, când o prietenă a început să îmi recomande să le citesc cât mai curând. Promit că voi încerca!

Cărți pe care vreau să le recitesc

Chiar dacă întotdeauna apar cărți noi pe care îmi doresc să le citesc, există și cărți pe care știu că le voi reciti, cândva. Deși lista de cărți pentru recitit nu este la fel de lungă precum cea cu cărți de citit, am și aici câteva titluri. Vă spun doar câteva dintre ele.

  1. Seria „Harry Potter” – J.K. Rowling

Faptul că am deja 30 de ani nu mă face să renunț la iubirea mea din adolescență, în materie de lectură: seria Harry Potter. Acum, sincer, cine din generația mea nu l-a îndrăgit pe micul vrăjitor și aventurile sale? La vremea respectivă, am citit și recitit cărțile de vreo 3 ori, dar tot îmi doresc să o recitesc și acum.

  1. Seria lui Radu Cinamar

Pentru cine nu a auzit încă de Radu Cinamar, vă spun că este un autor despre care se presupune că scrie sub pseudonim. Seria lui conține cinci cărți:

  • Viitor cu cap de mort. În culisele puterii
  • 12 zile: o inițiere secretă în tărâmul tainic al zeilor
  • Misterul din Egipt: primul tunel
  • Pergamentul secret: cinci tehnici inițiatice tibetane
  • În interiorul pământului. Al doilea tunel

Seria este trecută în categoria romanelor ezoterice și povestea ne duce într-o lume paranormală, cu întâmplări incredibile, dar care se presupune că sunt adevărate. Subiectul mi s-a părut intrigant și abia aștept să recitesc seria.

  1. Seria „Am murit, din fericire” – Theo Anghel

Nu cred că este un secret pentru nimeni că Theo Anghel este una dintre scriitoarele mele preferate și că o citesc cu mare drag de fiecare dată. Seria aceasta este una pe care am citit-o pe nerăsuflate, dar îmi voi găsi timp, la un moment-dat să o recitesc. Mi-e dor de lumea Orianei, de Ama și Abel și discuțiile lor în contradictoriu.

 

Voi ce cărți v-ați propus să citiți și să recitiți?

10 thoughts on “Cărți de citit și recitit în 2019 (sau mai târziu)

  1. Multe cărți din seria neagră de la Editura Trei am pe lista de citit, dar și câteva titluri de cărți clasice.

  2. Uh… am o lista asa de mare de carti de citit incat nu imi propun sa recitesc ceva. Nu as avea timp. iar lista cu cele pe care mi-as dori sa le citesc e lunga. In general ma orientez spre ultimele aparitii ale seriilor pe care le-am inceput in anii trecuti 🙂

  3. Mi-am propus să citesc autori noi pentru mine, printre care și Ken Follet. Referitor la planul tău, avem în comun cartea lui Marius Albert Neguț și seria Florile de la mansardă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.