Apa Calipso și băuturi delicioase pentru ierni sănătoase

Sigur ai auzit de multe ori – la televizor, recomandat chiar de medicul de familie – sau ați citit că este recomandat consumul de minimum 2 litri de apă pe zi. Corpul uman este format, în proporție de 75%, din apă. De aceea, consumul de apă este esențial pentru o bună funcționare a organismului nostru, pentru a nu ne deshidrata și pentru a ne menține sănătoși. Dacă în timpul verii este ușor să atingi minimul de consum de apă recomandat, lucrurile se schimbă pe perioada iernii.

Chiar dacă nu întotdeauna consumi 2 litri de apă ca atare, îți iei suficientul din fructe și legume proaspete. Însă acest lucru nu se întâmplă și iarna, iar consumul scăzut de fructe și legume proaspete reduce atât cantitatea de apă consumată, cât și aportul zilnic de vitamine și minerale.

Poate tinzi să crezi că doar vara este necesar să respecți recomandarea de consum a minimum 2 litri de apă pe zi, din cauza căldurii și a riscului crescut de deshidratare. Totuși, organismul necesită îngrijire corespunzătoare și iarna. Sezonul rece este cu temperaturi scăzute, alimentație deficitară în alimente vegetale, iar organismul uman depune efort sporit pentru a face față frigului. Toți acești factori expun organismul unui risc ridicat de îmbolnăvire.

Pentru prevenirea afecțiunilor asociate cu acest sezon (gripa, viroza respiratorie), este esențial să ai un sistem imunitar puternic. Starea de sănătate este în strânsă legătură cu pH-ul din organism. Astfel, un pH acid împiedică absorbția corectă a vitaminelor și mineralelor, iar acest lucru afectează capacitatea organismului de a se vindeca și de a se detoxifia. De cealaltă parte, un mediu alcalin nu permite bacteriilor și virușilor să se dezvolte. De aceea, pentru sănătate și un sistem imunitar eficient, este important să consumi apă alcalină.

Apa Calipso – apă alcalină de izvor

Apa Calipso provine dintr-un izvor natural din Codrii Vlăsiei. Conține un complex optim de minerale, fiind astfel considerată apă oligominerală. Apa de izvor naturală îmbuteliată de Calipso are un nivel de nitriți sub capacitatea de detecție a aparatelor de laborator, iar reziduul fix este de 372 mg la litru. Valoarea pH-ului este de 8,2, adică similar cu pH-ul lichidelor din corpul uman.

pH-ul sub 7 este acid, iar peste 7 este bazic/alcalin. Astfel, apa alcalină are un pH mai mare de 7 și conține minerale precum calciul, siliciul sau magneziul. Apa alcalină are capacitatea de a alcaliniza, astfel sprijinind corecta funcționare a organismului.

Apa alcalină și oligominerală Calipso are proprietăți nutritive care accentuează gustul și aromele ingredientelor cu care intră în contact. Totodată, sprijină procesul de alcalinizare a pH-ului și de asimilare a mineralelor.

În combinație cu diverse fructe, legume și condimente, Apa Calipso te ajută să îți menții sistemul imunitar sănătos pe parcursul iernii. Fructele și ierburile aromatice conțin un complex optim de vitamine și minerale care întăresc sistemul imunitar și ajută organismul să lupte cu afecțiunile asociate sezonului rece. Mierea poate fi utilizată ca îndulcitor pentru orice băutură și este o sursă naturală de minerale precum calciu, fier și potasiu, precum și de vitamine din complexul B. Mierea are efect antibacterian, ajută la asimilarea calciului în organism, stimulează sistemul imunitar și ajută la tratarea răcelilor, tusei, durerilor în gât și secrețiilor nazale.

5 băuturi delicioase propuse de Apa Calipso

Pentru a-ți menține sănătatea și a-ți întări sistemul imunitar, Apa Calipso îți propune cinci rețele delicioase:

  1. Turmeric, ghimbir și lămâie

Turmericul are acțiune antiinflamatorie, antioxidantă, are proprietăți antibiotice, antibacteriene, antivirale și îmbunătățește circulația. În plus, calmează tusea și durerea în gât și are acțiune cicatrizantă. Ghimbirul este bogat în potasiu, zinc, calciu, cupru și magneziu, vitaminele B6, C și D. Lămâia conține vitamina C, vitamina B, fosfor, proteine și carbohidrați. Aceasta întărește sistemul imunitar, ajută în tratamentul infecțiilor gâtului, al febrei, al pietrelor la rinichi și are rol antioxidant.

1

Ingrediente

500 ml apă Calipso

1 linguriță turmeric proaspăt ras

1 linguriță ghimbir proaspăt ras

1/2 linguriță scorțișoară

1/2-1 lingură sirop de arțar, miere sau alt îndulcitor preferat

1 lămâie

Instrucțiuni

Pune apa într-o cratiță și încălzește-o la foc mediu. Adaugă turmericul, ghimbirul, scorțișoara și siropul (dacă folosești miere, recomandăm să o adaugi la final). Fierbe la foc mic pentru 10 minute. Trece băutura prin sită și toarn-o peste două-trei felii de lămâie. Opțional, adaugă cuburi de gheață.

  1. Lămâie, castraveți, mentă

Pe lângă beneficiile aduse de lămâie, castraveții aduc în plus vitaminele A, B, C, fibre, săruri de calciu, fier, sulf, magneziu, zinc, fosfor, sodiu, siliciu și potasiu. Castraveții au proprietăți antioxidante și ajută la hidratarea și detoxifierea organismului, la eliminarea rapidă a toxinelor acumulate. Menta are proprietăți dezinfectante, conferind o aromă fresh băuturii.

2

Ingrediente

12 căni de apa Calipso

1 castravete mare

2-3 lămâi organice

10-12 frunze de mentă

  1. Citrice și cimbru

Portocalele sunt bogate în vitamina C, care crește rezistența organismului în fața infecțiilor și elimină radicalii liberi proinflamatori din sânge. Conțin, în plus, vitamine din complexul B și au un puternic efect antioxidant, fiind o sursă bună de vitamina A și alte flavonoide. Portocalele sunt, de asemenea, o sursă bogată de minerale, cum ar fi calciu și potasiu. Lime-ul conține vitamina C din abundență, aceasta reprezentând aproximativ 48% din fruct. Ca și lămâia, conține vitamina B6, potasiu, acid folic. Printre mineralele din compoziție, prezente în cantități mai mici, se numără calciul, fierul, fosforul și cuprul. Grapefruit-ul este bogat în antioxidanți ca vitamina A și flavonoide, vitamina C și potasiu. Grapefruit-ul roșu este bogat în licopen, un flavonoid antioxidant ce protejează pielea și are efect anticancerigen. Cimbrul are efect antiseptic, expectorant și analgezic. Acesta ajută și la calmarea tusei, guturaiului și astmului.

3

Ingrediente

10 căni de apa Calipso

3 portocale

2 lămâi

1 lime

1 grapefruit roșu

2 crenguțe de cimbru proaspăt

  1. Portocală, lămâie, salvie și cimbru

Această combinație este un shot de imunitate. Proprietățile bine cunoscute ale portocalelor și lămâilor se îmbină cu efectul antiseptic și analgezic al cimbrului. Salvia conține vitamina B1, C, săruri de potasiu și are acțiune antiseptică și bacteriostatică. Salvia ajută, în plus, în tratamentul faringitelor și amigdalitelor.

4

Ingrediente

10 căni de apa Calipso

3 portocale

2 lămâi

2 crenguțe de salvie proaspătă

2 crenguțe de cimbru proaspăt

  1. Ananas și nucă de cocos

Ananasul conține fibre, fitonutrienți, pectine, potasiu, magneziu, fier, mangan, acid folic, vitaminele C, B5, B6, B1, antioxidanți și polifenoli (betacaroten). Ananasul are proprietăți antiinflamatorii, purgative, detoxifiante, antidepresive și are efect revigorant. Acesta întărește sistemul imunitar și îți face plinul de energie. Nuca de cocos este bogată în potasiu, calciu, magneziu, fosfor si sodiu și plină de nutrienți precum vitaminele C, E, B1, B3, B5 și B6. Nuca de cocos conține și acid lauric, un puternic antiviral si antibacterian.

5

Ingrediente

1 litru de apa Calipso

1/3 cană cuburi ananas proaspăt tăiat

1/4 cană bucăți nucă de cocos proaspătă (fără coajă)

Apa Calipso – un bun susținător al sănătății

Atunci când am primit coletul de la Apa Calipso, am rămas plăcut impresionată, încă de cum am deschis cutia. Asta datorită modului de prezentare, și anume, coletul nu a venit înfășurat în plastice sau alte materiale nereciclabile, ci într-o cutie de lemn, care poate fi reutilizată și reciclată. Am aflat apoi că Apa Calipso este o companie care a redus consumul de plastic anual, punând pe primul loc importanța reutilizării și reciclării.

47688316_2229167440744299_5795273847225712640_n

Apa Calipso are un gust deosebit, iar fructele și condimentele primite împreună cu apa m-au ajutat să realizez băuturi delicioase. Mai sus v-am prezentat rețetele sugerate chiar de către companie, dar eu am folosit produsele primite și pentru a prepara un ceai de citrice îndulcit cu lămâie și o limonadă.

Acum că ai aflat ce rol important joacă pH-ul corpului tău în menținerea sănătății în sezonul rece și ai aflat și câteva rețete de băuturi delicioase și sănătoase, poți încerca și tu Apa Calipso, în diverse combinații de fructe și condimente. Care este rețeta pe care ai testa-o?

2 thoughts on “Apa Calipso și băuturi delicioase pentru ierni sănătoase

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.