Oase sănătoase cu Osteo Power de la Ayurmed. Adio osteoporoză!

Sunt sigură că ați auzit de osteoporoză. Conform statisticilor, este estimat că 200 de milioane de oameni suferă de osteoporoză, aceasta fiind cea mai frecventă boală metabolică osoasă din lume. Deși până recent, osteoporoza era considerată ca fiind o boală specifică vârstei înaintate, în prezent aceasta este văzută ca fiind o boală caracterizată prin reducerea densității minerale osoase și poate afecta persoanele de orice vârstă. Totuși, riscul apariției bolii este crescut după vârsta de 50 de ani. Osteoporoza afectează peste 40% dintre femei și aproximativ 20% dintre bărbați.

Osteoporoza este o afecțiune metabolică scheletată și se caracterizează prin scăderea masei osoase, precum și prin degradarea microarhitecturii țesutului osos. Această afecțiune crește fragilitatea osului, ceea ce rezultă într-o susceptibilitate ridicată la fracturi. Cele mai frecvente locuri de fractură cauzată de boală sunt coloana vertebrală, șoldul și radiusul distal.

Această boală nu prezintă simptome, acestea apărând, în general, odată cu prima fractură. Maximul de creștere a masei osoase, cunoscut sub denumirea de masa osoasă de vârf, se atinge în jurul vârstei de 26-30 de ani. Numeroși factori sunt implicați în pierderea masei osoase. Duritatea oaselor este determinată de compoziția minerală și organică a acestora, precum și de activitățile celulelor sale.

Cine este mai predispus la osteoporoză?

Deși oricine poate face osteoporoză, sunt anumite persoane care sunt mai predispuse la această boală. Printre principalii factori de risc declanșatori ai osteoporozei se numără:

  • vârsta de peste 65 de ani;
  • istoricul de osteoporoză în familie;
  • fractura cauzată de o căzătură sau o lovitură minoră;
  • utilizarea prelungită a medicamentelor, precum corticosteroizi;
  • femeile care au intrat la menopauză înainte de a împlini 45 de ani, sau cele cărora ciclul menstrual li s-a oprit pentru o perioadă mai mare de 12 luni;
  • bărbații care au suferit de lipsa libidoului, impotență, sau orice alte simptome care atestă un nivel scăzut de testosteron;
  • aport inadecvat de calciu alimentar;
  • activitate fizică insuficientă;
  • greutate corporală prea mică;
  • fumatul sau consumul de alcool.

Privind la lista cu factorii de risc, nu pot să nu am o oarecare teamă cu privire la posibilitatea de a face osteoporoză, la un moment-dat. În primul rând, pentru că sunt o persoană sedentară – lucru la care contribuie și job-ul pe care îl am. Știu că nu fac suficientă activitate fizică și sunt și mai conștientă că ar trebui să remediez acest lucru, dar timpul este întotdeauna scuza care mă oprește. Lucrând de acasă, stau toată ziua la birou, iar lucrul meu nu se termină niciodată.

Apoi, mai este și aportul inadecvat de calciu alimentar. Este adevărat că ultimele analize de calciu au ieșit în limite, dar am avut întotdeauna o problemă cu lipsa de calciu, însă de când eram copil. Iar după două operații în opt luni, nivelul de calciu din organism a scăzut drastic, fapt ce a dus și la o afectare gravă a danturii mele. În ceea ce privește durerile de oase, nu vă pot spune cum mă simt adeseori. Chiar dacă osteoporoza nu se manifestă prin simptome, lipsa de calciu dă dureri îngrozitoare de oase. Am avut perioade când, dacă reușeam să mă așez pe vine, mă ridicam plângând de dureri de oase și doar ținându-mă de orice îmi venea în cale.

Osteo Power – supliment alimentar ayurvedic pentru prevenirea osteoporozei

47576767_622568841508776_7851949225024684032_n

Din aceste motive, am fost mai mult decât bucuroasă când mi s-a oferit șansa să utilizez Osteo Power de la Ayurmed. Osteo Power este un supliment alimentar care conține plante ayurvedice. Acest supliment este menit să contribuie la formarea și menținerea structurii și mineralizării oaselor, dinților, unghiilor, părului și pielii.

Osteo Power de la Ayurmed ajută la:

  • prevenirea apariției osteoporozei;
  • menținerea structurii și mineralizării oaselor, dinților, unghiilor și părului;
  • reconsolidarea osoasă după fracturi;
  • adjuvant în osteopenie, fragilitate osoasă.

Acest supliment alimentar ayurvedic conține plante care ajută la prevenirea apariției osteoporozei, menținând oasele sănătoase:

  • Coada calului. Este utilă în cazul deficitului de minerale, în recuperarea în urma fracturilor și în osteoporoză. Conține compuși ai siliciului, care favorizează absorbția fosforului, ajută în procesul de absorbție a calciului, precum și în formarea oaselor și cartilajelor și în regenerarea și repararea țesuturilor. De asemenea, conține calciu, potasiu, mangan și flavonoizi.
  • Viță de vie. Este utilă pentru menținerea rezistenței oaselor. Asigură nutriția țesuturilor, îmbunătățind circulația și oxigenarea acestora. Planta conține bor, care menține nivelul de estrogen în sânge, previne pierderile de calciu și deteriorarea oaselor, în special la femei. Ajută procesele de refacere a colagenului, fapt ce permite menținerea elasticității arterelor, capilarelor, cartilagiilor articulare și țesuturilor.
  • Cătină. Conține cea mai mare cantitate de vitamine (A, C, E) și minerale (calciu, magneziu, seleniu), care ajută la vitaminizarea și mineralizarea organismului. Ajută la fixarea legăturii colagen-elastină din țesuturi.
  • Urzică. Este o sursă excelentă de minerale (calciu, magneziu, fier, fosfor, zinc, crom, potasiu, siliciu, bor, seleniu, mangan), beta-caroten, clorofilă, vitaminele B, vitamina A, D, E și K. Compoziția complexă ajută la menținerea sănătății oaselor, părului și unghiilor.

Așadar, Osteo Power de la Ayurmed este un bun supliment alimentar pentru menținerea sănătății oaselor. Iar oasele care sunt întreținute sănătoase sunt mai puțin predispuse la a fi afectate de osteoporoză.

Sigla AYURMED

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.