Concert de colinde pentru o cauză umanitară

Știm cu toții că viața este crudă, dar uneori, ea este de mii de ori mai crudă decât ne-o putem imagina. Uneori, acolo unde ar trebui să fie bucurie, cerul se întunecă și nori negri de boală amenință liniștea și fericirea familiei. Adeseori, necazul lovește de mai multe ori în același loc, parcă pentru a se asigura că s-a făcut simțit. Iar atunci, este nevoie de oameni, care să arate că norii negri ai suferinței pot fi îndepărtați, că nimeni nu e singur în lupta împotriva sorții. La fel este și în cazul familiei Lucaciu, din Salonta.

Haideți să vă povestesc pe scurt despre ei. În primul rând, mă simt nevoită să vă spun în ce împrejurare am aflat despre această familie și de ce am ales să vă vorbesc despre ei și nevoia lor de a avea oameni alături.

Mă mutasem de curând înapoi în Salonta, orașul meu natal, când a avut loc Festivalul Sarmalelor – un eveniment aflat deja la a zecea ediție. Am decis să mergem și noi, să ne relaxăm puțin. Acolo, am aflat că se ținea o tombolă, în urma căreia toată suma adunată din vânzarea biletelor urma să fie oferită familiei Lucaciu. Atunci am aflat povestea lor, pe care v-o spun și vouă.

Ramona și Ionuț au un copil de 6 ani. Însă, în loc să se bucure că sunt o familie frumoasă, își fac griji pentru viitorul copilului lor… pentru că el ar putea rămâne fără părinții săi, mult prea devreme. Ramona a fost diagnosticată cu melanom malign și a fost operată la Cluj-Napoca. De parcă nu era de ajuns suferința și necazul, recent, Ionuț a fost diagnosticat cu tumoră frontală inoperabilă.

Sunt sigură că știți cu toții ce costuri presupun tratamentele și controalele medicale. De aceea, pentru familia Lucaciu s-au adunat bani cu fiecare ocazie ivită. Însă resursele lor financiare nu le sunt suficiente pentru a le acoperi toate cheltuielile și au nevoie din nou de noi, cei din jur, pentru a le oferi sprijinul și ajutorul de care au nevoie.

Concert De Colinde Caritabil Pentru Familia Lucaciu

47445144_395216574353756_4272141151139528704_n

Cum sărbătorile se apropie, este prilejul potrivit nu doar să facem bine, ci și să participăm la un eveniment caritabil, care are ca scop sprijinirea familiei Lucaciu. Astfel, s-a organizat un concert de colinde caritabil pentru familia Lucaciu. Concertul va avea loc în data de 14 decembrie 2018, de la ora 17.30, la Casa de Cultură „Zilahy Lajos” Salonta.

Cei care sunt din localitate sau din apropiere, sunt așteptați cu drag, pentru a le arăta celor doi tineri că oamenii le sunt alături. Iar cei care nu pot participa la eveniment, dar își doresc să ajute familia Lucaciu să treacă peste greutățile financiare produse de boală, au posibilitatea să doneze, în contul pentru donații: RO52BRDE050SV25675330500 (cont în lei) sau RO32BRDE050SV91728850500 (cont în euro).

Vă mulțumesc tuturor celor care decideți să le fiți sprijin în aceste momente!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d