De-aș fi Omul-Păianjen pentru o zi

Sunt sigură că toată lumea a auzit de Omul-Păianjen. Până și eu, care nu sunt tocmai o împătimită a filmelor de animație de acest gen, am urmărit toate filmele cu Spider-Man de până acum. Dacă vă numărați printre fanii acestui personaj, am o veste bună pentru voi: în 28 decembrie 2018, se lansează în România, la cinema, noul film cu Spider-Man. Acesta se numește „Spider-Man: Into The Spider-Verse”, sau tradus,  „Omul-Păianjen: În lumea păianjenului”.

Este un film pentru întreaga familie, așadar vă puteți petrece perioada sărbătorilor într-un mod inedit, vizionând acest film la cinema. În noua ecranizare, rolul principal îi revine lui Miles Morales, însă nici Peter Parker nu lipsește. Noul film este un SF în care se întâlnesc personaje din diverse lumi, toate având câte un Spider-Man al lor. Pentru a vă convinge că este un film de aventură care merită vizionat, vă las aici un trailer al filmului.

Dacă aș fi Omul-Păianjen pentru o zi

De când am auzit de premiera noului film, „Omul-Păianjen: În lumea păianjenului”, în România, o întrebare îmi bântuie în minte: ce aș face eu dacă aș putea fi Spider-Man pentru o zi? Să presupunem că aș avea șansa ca, timp de o zi, să pot purta costumul lui Spider-Man, care să îmi ofere și super-puterile lui. Cum mi-aș putea ajuta comunitatea, ce aș putea face cu super-puterile, pentru a ajuta oamenii sau orașul meu?

Știu că în varianta originală (film, animație, serial, sau comic book), Spider-Man luptă cu răufăcătorii. Ei bine, nu zic că noi nu avem și răufăcători, dar nu mi se pare că Spider-Man ar avea vreo șansă împotriva lor, mai ales într-o singură zi. În schimb, tot gândindu-mă la ce aș face eu în costumul lui pe parcursul unei zile, mi-a venit o idee, despre care o să vă povestesc.

Am fost tentată mereu să văd doar puterea de păianjen a Omului-Păianjen, și anume, aceea de a se folosi de ața specială pentru a se cățăra pe clădiri sau pentru a sări de pe o clădire pe alta, de exemplu. Acum, însă, gândind mai profund asupra situației, am realizat că Omul-Păianjen este și super-rapid și super-puternic. Perfect, îmi zic! Cu asemenea super-puteri, știu exact ce aș putea face pentru a-mi ajuta comunitatea pe termen lung.

spiderman-3378544_1920

Cele trei super-puteri – viteza, puterea și pânza de păianjen – mi-ar fi de folos pentru a construi sau renova spitalul din oraș, școlile și fabricile care au fost distruse în ultimii douăzeci și ceva de ani. Orașul în care locuiesc a fost unul destul de prosper, cu locuri de muncă pentru fiecare dintre locuitori. Însă, în timp, fabricile au fost distruse, închise și lăsate în paragină, iar oamenii se îndreaptă spre alte localități sau chiar alte țări, pentru a-și găsi un loc de muncă sigur și bine plătit.

Așadar, cu super-puterile lui Spider-Man, aș putea să readuc la viață fabricile și clădirile principale din oraș, astfel încât fiecare locuitor să poată să aibă un loc de muncă, să nu mai fie nevoiți să își caute norocul în alte zări. Desigur că este nevoie și de oameni inteligenți și ambițioși care să facă fabricile respective să funcționeze iar, dar sunt sigură că dacă le-ar fi dat impulsul de a vedea iar fabricile pregătite pentru funcționare, s-ar găsi și oamenii potriviți. Ori, cu super-puterile lui Spider-Man la noi în oraș, oamenii cu siguranță ar fi ambiționați să contribuie și ei, așa cum pot, la bunăstarea comunității din care fac parte.

Tu ce ai face dacă ai avea timp de o zi posibilitatea să îmbraci costumul lui Spider-Man și să îi folosești super-puterile?

 
 

Articolul a fost scris pentru cea de-a 26-a probă din cadrul competiției SuperBlog 2018.

Disclaimer: Fotografiile și trailerul aparțin sponsorului InterComFilm Distribution și Pixabay.

4 thoughts on “De-aș fi Omul-Păianjen pentru o zi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.