Sfaturi pentru ținuta aleasă la prima întâlnire

Telefonul mă avertizează că am primit un mesaj. Îl deschid și văd că mă cheamă la o întâlnire – prima noastră întâlnire. Emoțiile mă năpădesc și bucuria este brusc transformată în zeci de întrebări: oare cum să mă îmbrac? oare mă va plăcea? voi reuși să îl impresionez?… și câte și mai câte gânduri. Mai am doar câteva zile să mă gândesc ce să port la prima întâlnire, care va avea loc la o cafenea din mall.

Deschid dulapul și caut. Trebuie să aleg haine care mă reprezintă, care mă ajută să mă simt bine, confortabil și cât mai relaxată. Emoții voi avea cu miile, așadar nu trebuie să mă simt ciudat și în hainele pe care le port. Îmi doresc să îl impresionez, nu să îl sperii, așa că voi renunța la orice gând care îmi spune că la prima întâlnire trebuie să porți o rochie elegantă sau o fustă și cămașă. Decizia e luată: voi alege o pereche de jeanși și un pulover drăguț – e iarnă, doar. Voi completa ținuta cu o pereche de botine cu toc gros. Îmi trebuie și geaca, e tare frig afară.

2

Amintirea aceasta îmi revine în minte acum când sărbătorim 12 de ani de viață în comun. Îmi place ținuta pe care am ales-o atunci pentru întâlnire.

Am revăzut cu emoție alegerile mele vestimentare de atunci, și m-am gândit să pregătesc o listă de sfaturi pentru alegerea ținutei pentru prima întâlnire. Să fie pentru fiica mea. A crescut, în curând intră la adolescență și mă aștept să îmi ceară sfaturi despre cum să se îmbrace la prima ei întâlnire.

Sfaturi pentru alegerea hainelor pentru prima întâlnire

Sigur ai auzit de multe ori expresia „Nu haina îl face pe om”. Adevărul este că, deși încercăm să facem din această expresie un criteriu după care ne ghidăm în viață, ne dăm seama adeseori că totuși hainele joacă un rol important pentru fiecare om. Modul în care ne îmbrăcăm este primul lucru care sare în ochi, ajută la constituirea primei impresii despre o persoană.

Tot îmbrăcămintea este cea care ne definește ca personalitate, le oferă celor cu care interacționăm câteva idei despre modul nostru de a fi și despre stilul care ne reprezintă. De aceea, este important ca la prima întâlnire să încerci să arăți bine, să porți haine care vor face o impresie bună, dar să nu fie ostentative și să nu te facă să arăți altfel decât ești, în general.

  1. Simte-te bine în pielea ta

Sigur îți dorești să faci o impresie bună, însă pentru asta, trebuie să te simți tu bine. Poate ai auzit că lumea ne percepe așa cum ne percepem noi, în primul rând. Așadar, dacă tu te simți bine în pielea ta, în hainele pe care le porți, acest sentiment se va reflecta în comportamentul tău, iar persoana cu care vorbești te va vedea cu ochi buni.

Nu alege pentru o primă întâlnire să porți o rochie, dacă în general nu porți rochii. Te va face să te simți ciudat, inconfortabil și vei face o primă impresie greșită. În plus, nu te reprezintă, așadar îi vei da persoanei cu care te întâlnești o impresie falsă despre persoana ta.

4

  1. Alege hainele potrivite, în funcție de sezon

Cu siguranță nu vrei să șochezi persoana cu care urmează să te întâlnești, ci doar să îi faci o impresie bună despre tine. Nu este cazul să te îmbraci subțire, dacă afară este frig. Înlocuiește sacoul cu un palton, de exemplu. Îi vei demonstra că știi să te îmbraci potrivit pentru orice sezon și ocazie și că pui accent pe înfățișarea ta, fără să exagerezi cu asta.

5

  1. Poartă pantofii în care te simți bine

Dacă în general nu porți tocuri, o primă întâlnire cu siguranță nu este momentul potrivit să îți completezi ținuta cu o pereche de pantofi cu toc. Optează, în schimb, pentru o pereche de ghete cu toc mic, dacă este rece și se potrivesc ținutei tale. Sau, dacă ești îmbrăcată elegant, poți să-ți completezi ținuta cu o pereche de pantofi cu toc jos.

full_img_1635014

  1. Nu încerca să pari altfel decât ești

Este adevărat că la prima întâlnire trebuie să impresionezi prin aspectul tău, dar sigur nu vrei să-ți induci partenerul în eroare. Trebuie să te vadă așa cum ești, cu hainele tale obișnuite, pe care le porți în general sau cu diverse ocazii. Nu încerca să porți haine care te fac să te simți diferit. De exemplu, dacă porți jeanși și tricouri, asortate cu teniși, atunci poți găsi în garderoba ta piesele preferate, dar care să arate cât mai bine, în loc să porți o fustă, o cămașă și pantofi cu toc.

3

  1. Nu te teme să combini stiluri și culori

Îți place să porți tot felul de combinații inedite de piese vestimentare și culori? Prima întâlnire nu înseamnă că trebuie să te îmbraci sobru. Alege exact hainele care te reprezintă. Până la urmă, îți dorești să impresionezi fiind tu, nu altcineva.

6

  1. Ține cont de locația întâlnirii

Desigur că și locația unde va avea loc întâlnirea joacă un rol important în alegerea ținutei. Nu poți merge la un restaurant select în jeanși și pantofi sport. Așadar, dacă întâlnirea este într-un loc elegant, select, optează pentru o rochie elegantă, pantofi cu toc și accesorii asortate.

7

  1. Sfat bonus – cumpără-ți hainele din timp

În momentul în care planifici întâlnirea, s-ar putea să nu mai ai timp suficient la dispoziție să îți cumperi hainele potrivite. Așadar, dacă în garderoba ta nu se regăsesc suficiente haine pe care le-ai putea lua în considerare pentru întâlnire, asigură-te că le cumperi din timp. Răspunsul căutării tale pentru hainele potrivite este Answear – magazinul online retailer multibrand, unde găsești haine, încălțăminte și accesorii de la cele mai renumite branduri internaționale.

Întâlnire fără emoții cu privire la ținută

Urmează sfaturile de mai sus și nu va trebui să îți faci griji pentru prima impresie. Reține: important este să te simți bine în pielea ta și în hainele tale!

 
 

Articolul a fost scris pentru cea de-a 24-a probă din cadrul competiției SuperBlog 2018.

Disclaimer: Fotografiile sunt de pe site-ul Answear.

1 thought on “Sfaturi pentru ținuta aleasă la prima întâlnire

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d