Și tu poți fi elful lui Moș Crăciun!

Cea mai frumoasă perioadă a vieții este, cu siguranță, copilăria… momentul acela când încă mai crezi în miracole și în existența lui Moș Crăciun. Odată ce ți se spune că acesta nu există, parcă și Crăciunul își pierde tot farmecul de odinioară. Iar pe măsură ce înaintezi în vârstă, nu mai ai nicio așteptare de Crăciun, te mulțumești ca tu și cei dragi ție să fiți sănătoși. Însă în vreme ce mulți dintre noi, copii fiind, așteptam cu nerăbdare dimineața de Crăciun pentru a ne despacheta cadourile pe care bătrânelul simpatic ni le lăsa sub brad în timpul nopții, sunt atât de mulți copii pentru care speranța că ar putea primi ceva este singurul lucru care îi face să simtă că este sărbătoare. Sunt acei copii care, fără bunăvoința celor din jur, nu mai îndrăznesc să spere la un cadou, acei copii care adeseori văd brazi împodobiți doar în oraș sau la ferestre, iar cadouri doar la alții.

Cum ar fi să poți ajuta un astfel de copil să simtă că și pentru el există Moș Crăciun? Dacă ți s-ar oferi oportunitatea de a împlini lista de dorințe de Crăciun a unui copil, ai profita de ea? Dacă ai răspuns DA!, atunci este momentul să afli că în acest an, poți fi elful lui Moș Crăciun. Acest lucru este posibil prin intermediul campaniei „Adoptă o scrisoare”, organizată de Alexandra Timar.

Adoptă o scrisoare

Programul are scopul de a ajuta 1000 de copii să se bucure de Crăciun. Dacă dorești să te implici, tot ce trebuie să faci este să îi trimiți Alexandrei un mesaj pe pagina de Facebook sau să o contactezi telefonic. Implicarea ta presupune adoptarea de către tine a unei scrisori aparținând unuia dintre copiii din cadrul programului.

Fiecare copil îi scrie scrisoarea lui Moș Crăciun, cu lucrurile pe care și le dorește. Pentru a duce la bun sfârșit misiunea ta de elf, va trebui să încerci să îndeplinești dorințele copilului. Desigur, dacă dorințele exprimate de copilul ales sunt prea mari pentru bugetul tău, poți să îi oferi un cadou care îi este util sau specific vârstei.

Sunt și copii care nu au reușit să îi scrie Moșului o scrisoare. În acest caz, poți „adopta” copilul și să îi pregătești un cadou simbolic, în care să se regăsească diverse obiecte potrivite vârstei copilului ales de tine.

45814958_2458618364178820_1710908803706257408_n

Crăciun pentru bunici

Se spune că bunicii sunt ființe angelice pentru nepoții lor. Din păcate, însă, în societatea noastră sunt mulți bunici care nu și-au mai văzut familiile de mult, sau care nu au posibilitatea financiară de a se mai bucura de Crăciun. Pentru mulți bătrâni, Crăciunul a încetat de mult să fie motiv de sărbătoare și bucurie.

Așa cum copiii au nevoie de cei din jur pentru a-și recăpăta încrederea în existența lui Moș Crăciun, și bunicii au nevoie de noi pentru a-i ajuta să simtă din nou spiritul magicei sărbători. Așadar, te poți alătura campaniei „Crăciun pentru bunici”, pentru a oferi un cadou unui bunic, dintre cei 500 cărora li se adresează această campanie.

Deci, vrei să fii elful lui Moș Crăciun?

25 thoughts on “Și tu poți fi elful lui Moș Crăciun!

  1. Si daca nimeresti o scrisoare in care copilul isi doreste cine stie ce cadou si nu il poti oferi, iti depaseste bugetul? Ce faci? La bunici m-as baga si eu , cu pachetul recomandat.

    1. Asa cum am scris si in articol, daca nimeresti o scrisoare in care cerinta copilului este prea mare, atunci ii cumperi ceva simbolic, specific varstei. Intr-adevar, sunt si copii care cer telefoane, tablete si alte device-uri de genul. Dar chiar am vazut o astfel de scrisoare, in care dupa cadourile scumpe erau mentionate rechizite.

  2. Am scris si eu un articol despre aceasta campanie fiindca merita sa afle despre ea cat mai multa lume care isi doreste sa faca macar un copil sau un bunic fericit de sarbatori.

  3. Oh, o initiativa de laudat! Mie imi place sa ma implic, insa nu doar de sarbatori, pentru ca cei mici, batranii si bolnavii au nevoie de noi constant, nu doar de Craciun

  4. Chiar e o campanie care merita impartasita pentru a afla cat mai multa lume. Si cei mai putin norocosi ar trebui sa aiba parte de bucurii, macar de sarbatori.

  5. E tare frumoasa aceasta perioada cand toata lumea poate primi un cadou mult dorit prin bunavointa semenilor.

  6. Un Craciun pentru bunici! Ma bucur ca voi participa la un astfel de eveniment la mine in oras. Bunicii pe care-i vom bucura locuiesc la azil si sunt vizitati foarte rar de copiii lor. Daca fiecare ar face macar un pachetel pentru ei, ar fi minunat. Dar cei mai multi spun ca nu au timp…

    1. Ce initiativa frumoasa! Din pacate, nu ne mai facem timp pentru nimic, iar bunicii sunt chiar subestimati. Multi nu isi dau seama ce miracol sunt bunicii pentru nepotii lor si ii ignora.

  7. Particip la campanie, am ales să fac un copil puțin mai fericit.
    Campaniile sunt pentru oameni și cu oameni.

  8. O campanie foarte frumoasa care merita share-uita. Trebuie sa stie cat mai multa lume. sunt sigura ac multi si-ar dori sa ajute la indepinirea cate unui vis al unui copil mai nevoias

    1. Da, este un sentiment placut sa stii ca ai ajutat. Nu ma implic in orice campanie, dar atunci cand am reusit sa ajut in vreun fel si am stiut ca este o cauza reala, am facut tot ce am putut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.