Japonia este Exact țara pe care o vom vizita! Cu Exact Travel Club!

– Mami, mai știi cât de mult ne doream să vizităm Japonia și să ne reîntâlnim cu Kawa?

– Da, dar vizita în Japonia este doar un vis!

– Cât ne-am dorit să vedem în realitate minunații cireși din pozele pe care ni le-a trimis…

– Da… Mai ții minte cum tu și Iulia încercați să învățați simbolurile japoneze, din manualul pe care l-am cumpărat? Pe atunci chiar credeam că poate, într-o zi, vom reuși să ajungem în Japonia.

– Mami, dar ce ai spune tu, dacă ți-aș zice că vom merge într-o excursie în Japonia?

– Aș râde!

– Ei bine, poți să râzi, dar vom merge cu toții într-un circuit în Japonia cu Exact Travel Club!

Cum s-a născut dorința de a vizita Japonia

Orașul meu natal poate părea mic și neînsemnat pentru cei care nu au trăit aici. Devenit municipiu pe când eram eu prin școala generală, orașul numără sub 20.000 de locuitori. Însă faptul că este la granița cu Ungaria îi oferă avantajul de a fi ținta străinilor, pentru diverse evenimente. Un oraș aparent mic, dar cu potențial mare.

Eram în clasa a șaptea când în Salonta s-a organizat o expoziție de pictură. Auzisem doar că expoziția este a unui maghiar și că vor veni străini. Cum provin dintr-o familie de intelectuali, evenimentele culturale au constituit întotdeauna un punct de interes pentru noi. Așadar, am decis să participăm și noi la vernisaj.

De cum am intrat în sala de expoziție, atenția ne-a fost atrasă de o japoneză. Mama mea și-a dorit dintotdeauna să viziteze Japonia sau să cunoască japonezi, iar atunci, avea în fața ochilor o femeie chiar din Japonia! Femeia – pe care ulterior am aflat că o cheamă Kawa – a fost și ea atrasă de noi, datorită asemănării dintre mine și sora mea și a părului nostru lung și blond. Pe vremea aceea, eu cu sora mea încă semănam ca două gemene (cu toate că nu suntem) și aveam părul lung, până la genunchi (fără exagerare!).

Am vorbit mult cu Kawa, iar ea și mama mea au devenit prietene. Au schimbat adrese de domiciliu și de email și au păstrat legătura. Ne trimitea poze și ne-a vizitat de câteva ori, când soțul ei avea expoziție în oraș. De atunci, visul nostru a fost ca, la un moment-dat, să putem vizita Japonia. Ni s-a părut întotdeauna o țară minunată, iar pozele de la Kawa au confirmat această bănuială. Iar oamenii sunt deosebiți și au o cultură extraordinară.

De vorbă cu japonezii

Dintre toate pozele pe care ni le-a trimis Kawa de-a lungul timpului, cel mai mult m-a impresionat o poză cu cireși. Alături de poză, ne-a explicat și despre însemnătatea cireșilor pentru Japonia. Floarea de cireș este simbolul național al Japoniei, iar înflorirea cireșilor are chiar o sărbătoare dedicată, numită Sakura. Această tradiție este cunoscută și sub denumirea de Hanami și reprezintă tradiția japoneză de a privi florile de cireș. Atunci când înfloresc cireșii, japonezii transformă minunea naturii într-o adevărată sărbătoare pentru sufletele lor. Împreună cu familia, se plimbă sub cireșii înfloriți, admirându-i și fotografiindu-i. Alții fac chiar picnicuri sub minunații copaci. Când vezi cu câtă pasiune vorbesc japonezii despre Hanami, nu poți să nu îți dorești să iei parte la această sărbătoare.

This slideshow requires JavaScript.

La un timp după ce am cunoscut-o pe Kawa, o nouă expoziție a avut loc în oraș. De data aceea, picturile aparțineau unui japonez, care a venit împreună cu soția. La finalul vernisajului, a avut loc o întâlnire de protocol, cu expozanții și ceilalți invitați. Acolo, s-a vorbit și despre sake, băutura alcoolică japoneză, făcută din orez fermentat. Iar unul dintre invitații japonezi a făcut o demonstrație de arte marțiale și de concentrare. Deși eram copil când am cunoscut japonezii, am rămas de atunci cu impresia că sunt oameni deosebit de calmi și respectuoși. Am aflat despre ei, în timp, că sunt oameni cu o cultură mult diferită de a noastră. Însă ce am observat eu este că sunt oameni iubitori de frumos. Au o apreciere deosebită față de natură, de flori, de estetic în general. Este impresionant să îi vezi, deoarece se bucură la vederea unui trandafir, de exemplu, pe când noi trecem pe lângă aceștia adeseori fără să îi observăm.

Arhitectura japoneză

Chiar dincolo de dorința noastră de a face o excursie în Japonia pentru a o revedea pe prietena noastră, Kawa, am vrut mereu să vedem Țara Soarelui-Răsare datorită arhitecturii acesteia. Japonia este o țară a contrastelor, în ceea ce privește arhitectura, întrucât îmbină arhitectura tradițională cu cea futuristă.

Arhitectura tradițională japoneză este fascinantă, datorită formelor și a culorilor utilizate. Primul lucru care îmi vine în minte atunci când aud despre Japonia, sunt clădirile joase, din lemn, cu acoperișul mare și ușor curbat.

De cealaltă parte, arhitectura modernă este una futuristă, minimalistă, special concepută pentru a optimiza spațiul. De asemenea, datorită cutremurelor frecvente din Japonia, construcțiile sunt gândite astfel încât să fie cât mai rezistente.

Însă, indiferent dacă vorbim despre arhitectura tradițională sau despre cea contemporană, japonezii au un obiectiv clar, și anume, conectarea casei la mediul exterior. Pun accent pe sporirea impresiei de spațiu și pe accesul la lumina solară, naturală, pentru fiecare încăpere a locuinței. Locuințele și clădirile japoneze sunt proiectate astfel încât să fie ecologice și sustenabile.

This slideshow requires JavaScript.

Vom realiza un circuit în Japonia cu Exact Travel Club

Așadar, având în vedere că am fost dintotdeauna fascinate de arhitectura japoneză, de cultura japoneză și că am cunoscut japonezi care ne-au determinat să ne dorim să vizităm Japonia, a venit momentul să planificăm o excursie în Japonia. Însă cum Țara Soarelui-Răsare nu este tocmai dincolo de graniță și nici nu cunoaștem limba și cultura niponă, este o îndrăzneală prea mare să mergem întru-un circuit în Japonia de capul nostru. De aceea, am ales să planific o excursie în Japonia printr-o agenție de turism.

Tot căutând oferte și vacanțe, în speranța că vom reuși să vizităm Japonia în 2019, am dat de agenția Exact Travel Club. Am analizat cu atenție ce oferte și vacanțe oferă în Țara Soarelui-Răsare și am decis că este exact ceea ce avem nevoie. Luând în considerare toate motivele pentru care ne dorim să vizităm această țară, am ales cel mai potrivit circuit în Japonia cu Exact Travel Club și anume, Japonia cireșilor înfloriți 2019.

De ce am ales Exact Travel Club pentru excursia în Japonia

Motive sunt multe pentru a alege Exact Travel Club pentru un circuit în Japonia, însă o să vă spun care sunt motivele care au stat la baza alegerii mele. În primul rând, am ales această agenție de turism deoarece se vede că are o pasiune deosebită pentru Japonia. În plus, ofertele lor pentru Japonia sunt realizate de o echipă de specialiști, care este formată atât din români, cât și din japonezi. Datorită echipei mixte, dar și a pregătirii și cunoștințelor personalului agenției, Exact Travel Club este o agenție care ne asigură un circuit în Japonia cu ghid vorbitor de japoneză. Cum vă spuneam anterior, nu cunoaștem limba și nici cultura niponă, iar un ghid care vorbește limba japoneză este absolut necesar pentru o experiență inedită și reușită.

Agenția se ocupă de excursiile realizate până în cele mai mici detalii, incluzând rezervarea biletelor de avion pe rute interne și internaționale. În plus, este singura agenție autorizată să emită abonamente de tren Japan Railways în România. Așadar, nu trebuie să ne gândim nici la acest aspect, întrucât agenția ne asigură transportul necesar. De asemenea, se ocupă de rezervările hoteliere pentru destinația aleasă.

Un alt motiv demn de luat în considerare este profesionalismul celor de la Exact Travel Club. Agenția nu doar pune la dispoziția celor interesați diverse oferte și vacanțe, ci asigură și consiliere și asistență pentru vacanța aleasă.

Deși există diverse oferte și vacanțe prestabilite în portofoliul agenției, clienții își pot alege destinația dorită, Exact Travel Club oferindu-le posibilitatea de a concepe pentru clienți vacanțe personalizate.

Japonia cireșilor înfloriți 2019

Dintre toate ofertele și vacanțele în Japonia, oferite de Exact Travel Club, cea pe care am ales-o eu poartă denumirea de Japonia cireșilor înfloriți 2019. Mi s-a părut cea mai potrivită, având în vedere motivele pentru care ne-am dorit să vizităm Japonia.

Prin intermediul acestui circuit în Japonia, vom reuși să admirăm cireșii înfloriți, să vedem minunile arhitecturale ale Japoniei, atât cele tradiționale, cât și cele moderne, precum și să ne bucurăm de frumusețile naturii.

pexels-photo-1045614

Cazarea în Tokyo se face la un hotel situat în apropierea Parcului Ueno, care este renumit pentru cei peste o mie de cireși ai săi. Timpul petrecut în Tokyo ne va oferi șansa de a admira cireșii înfloriți, de a vedea grădinile Hamarikyu și de a lua pulsul orașului Tokyo. Vom vedea parcul din fața Palatului Imperial, templul Senso-ji și Ginza – cea mai cunoscută zonă de restaurante și shopping.

În cadrul acestui circuit în Japonia, vom merge și spre Alpii japonezi, unde vom avea parte de o experiență inedită, admirând un peisaj fabulos, în timp ce vom urca prin păduri și vom trece peste râuri. Apoi, vom vizita Shirakawa-go, un sat pitoresc, declarat obiectiv UNESCO. Următoarea vizită ne duce la Kanazawa, supranumit și Orașul de Aur. Aici, vom vedea Kenrokuen – o splendidă grădină japoneză – și Nagamachi – cartierul samurailor, care se află la baza vechiului castel Kanazawa.

Continuăm frumoasa excursie în Japonia, ajungând în Kyoto, un oraș cu 17 obiective înscrise în patrimoniul UNESCO. Aici, vizităm Palatul Nijo-jo, templul pavilionului de aur Kinkaku-ji, Templul Dragonului Pașnic – Ryoan-ji, și cartierul Gion – unde avem ocazia să vedem ucenicele Gheișelor, cunoscute sub denumirea de Maiko.

Înainte de încheierea acestui circuit în Japonia, vom vizita Hiroshima, Insula Miyajima, Sanctuarul shintoist Itsukushima și Muzeul și Parcul Memorial al Păcii. Pe lângă principalele locații vizitate, în cadrul acestui circuit în Japonia cu Exact Travel Club sunt incluse și diverse excursii opționale, realizate de agenție. Iar înainte ca acest circuit să se încheie, vom admira și panorama Muntelui Fuji.

superblog-japonia-020

Visul se împlinește cu Exact Travel Club

Așadar, cu Exact Travel Club, visul de a vizita Japonia devine realitate! Agenția își pune în practică pasiunea pentru Țara Soarelui-Răsare și devotamentul pentru oferirea celor mai frumoase excursii clienților săi, astfel că o excursie în Japonia nu trebuie să rămână la stadiul de vis.

 

Articolul a fost scris pentru cea de-a 15-a probă din cadrul competiției SuperBlog 2018.

Disclaimer: Fotografiile sunt din arhiva personală, de pe site-ul Exact Travel Club și de pe site-ul Pexels.

21 thoughts on “Japonia este Exact țara pe care o vom vizita! Cu Exact Travel Club!

  1. Este minunat ca Exact Travel Club oferă șansa unei excursii de vis în Japonia, ținând cont de toate detaliile pentru a transforma visul în realitate. Un vis pe care noi îl avem din copilărie. ❤️

  2. Foarte faina prezentarea dar vezi ca în text apare de vreo 2 ori Aceasta prezentare necesita Java script si ori ai vrut să adaugi video si nu se vede ori nu înțeleg eu contextul

  3. Pleci in Japonia? Atunci ia-ne si pe noi! Superb articolul, l-am citit pe nerasuflate. Chiar am invatat lucruri noi despre Japonia.
    Doar citind descopar cate putine stiu. Multumesc! Pupici!😍😘😘

  4. Ce frumoase amintiri! Iti inteleg foarte bine motivul de a vedea Japonia. Si eu as gandi la fel daca as fi in locul tau 🙂 Poate plecati totusi si ne povestiti si noua cum e acolo 😉

  5. Visez deja cu ochii deschiși în urma citirii articolului tău. De foarte mult timp îmi doresc să vizitez Japonia,sunt atrasă de cultura lor. Felicitări pentru articolul minunat și extrem de vizual! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.