Cea mai bună îngrijire pentru BMW

A venit momentul să ne cumpărăm o mașină. În sfârșit, prima noastră mașină! Cum pe mine nu m-a pasionat vreodată șofatul, mașina va intra în atribuțiile soțului meu, așadar decizia alegerii modelului i-a aparținut în totalitate – bine, trebuie să recunosc, mi-a cerut părerea. Așa se face că ne-am ales cu un BMW seria 5 Sedan, fabricat în 2001, cu un motor cu capacitate de 1998 cmc și 4 cilindri/4 supape.

BMW

Toate bune și frumoase, bucurie maximă, doar avem mașină frumoasă și confortabilă. Nu prea am fost eu încântată de ideea de a avea BMW, întrucât îmi spuseseră mulți că nu sunt prea sigure, că sunt scumpe de întreținut și câte și mai câte… Dar, credeți-mă, când m-am așezat prima oară în ea, m-am simțit ca și cum aș fi aterizat pe un norișor. Am fost cu diverse mașini până acum, dar niciuna dintre ele nu este la fel de confortabilă precum BMW-ul.

Motive să cumpărăm doar piese BMW originale

În zilele noastre, este din ce în ce mai ușor să găsești produse contrafăcute, inclusiv piese pentru mașină. Cu toate că este adeseori tentant să cumperi piese contrafăcute, datorită prețului lor scăzut, este important să te gândești la motivele pentru care este recomandat să piese și accesorii originale pentru automobilul tău.

Atunci când am cumpărat noua noastră mașină, am fost conștienți ce cheltuieli presupune aceasta. Am știut că piesele BMW originale sunt destul de costisitoare, dar ne-am propus să cumpărăm doar piese originale BMW, din mai multe motive:

  1. Atunci când cumperi piese BMW originale, ai garanția că ele sunt de calitate. Iar calitatea nu este un aspect neglijabil, atunci când vine vorba despre o mașină și, mai ales, despre siguranța personală.
  2. Poate găsești piese auto BMW contrafăcute, la un preț mult mai mic decât cele originale. În timp, cele contrafăcute se vor deteriora mult mai repede, astfel că vei fi nevoit să le schimbi mai des. Într-adevăr, poate fi mai costisitor, pe moment, să cumperi piese BMW seria 5 originale, de exemplu, dar calitatea lor este incontestabilă, astfel că reprezintă o investiție bună, pe termen lung.
  3. Dacă achiziționezi piese de BMW de la eXclusiv OEM, acestea vin însoțite de certificatul de garanție, lucru care nu se întâmplă în cazul pieselor contrafăcute.

O experiență plăcută de șofat se obține doar cu piese originale

Pentru siguranța noastră și pentru o experiență plăcută de șofat, am optat pentru piese OEM BMW. În caz că nu știți ce sunt piesele OEM, nu vă agitați, nici eu nu am știut. Însă atunci când ai o mașină, înveți vrute și nevrute. Așa se face că am aflat că piesele OEM (prescurtarea de la Original Equipment Manufacturer) sunt realizate de către producătorul mașinii și sunt identice cu piesele originale care sunt utilizate pentru realizarea mașinii.

interior-central

Cumpărând piese OEM BMW, ne este mai ușor să alegem piesele potrivite pentru mașina noastră. Vom alege direct piesele auto pentru BMW seria 5 Sedan, fără a fi nevoiți să alegem dintr-o serie de piese de la diverși producători. În plus, piesele OEM se potrivesc perfect în locația destinată, spre deosebire de piesele contrafăcute, care s-ar putea să difere puțin la formă sau mărime, ceea ce ar afecta siguranța și performanța mașinii. Și, că tot vorbim de compatibilitate, aceasta reprezintă un aspect esențial în alegerea pieselor de schimb pentru o mașină. Producătorii de mașini utilizează diverse software-uri pentru a controla comunicațiile mașină-mașină, astfel că este posibil ca producătorii de piese contrafăcute să nu aibă acces la codurile producătorilor originali care ajută ca totul să funcționeze.

Am ales să achiziționăm doar piese de BMW de la eXclusiv OEM, întrucât acestea ne oferă garanția calității, ele funcționând exact precum piesa originală care trebuie schimbată. Astfel, cu ajutorul acestor piese, se menține performanța mașinii, chiar și atunci când piesele originale, din fabrică, au fost înlocuite.

Piesele, deși la o primă vedere pot părea simple piese care au aceeași construcție, s-ar putea să difere foarte mult, în funcție de producător. Astfel, piesele BMW originale sunt realizate din materiale de calitate, care asigură rezistența la coroziune și ajută la oferirea unor standarde ridicate de siguranță. În schimb, piesele contrafăcute sunt adeseori realizate din materiale de calitate inferioară, astfel că prezintă riscul coroziunii și scad gradul de siguranță al mașinii.

Fiind realizate după același model ca și piesele care au fost introduse în mașină în fabrică, piesele OEM BMW au o durată prelungită de viață. Ele sunt realizate exact ca și piesele inițiale din mașină, astfel că sunt menite să țină la fel de mult ca și piesele care au fost introduse inițial în mașină.

Cu piesele OEM, BMW-ul va funcționa ca nou!

V-ați întrebat vreodată de ce diferențele de preț între piesele OEM și cele contrafăcute sunt atât de mari? Eu da, și am aflat că diferența nu constă într-o marcă, așa cum tindem adeseori să credem, ci în calitate. Piesele contrafăcute sunt confecționate din materiale inferioare din punct de vedere calitativ, ceea ce le face mult mai ieftine. Astfel, piesele contrafăcute vor reduce eficiența mașinii și se vor deteriora mai repede.

exclusivOEM_patrat

Analizând motivele pentru care ar trebui să folosim doar piese auto BMW de la OEM, am ajuns la concluzia că acestea reprezintă, de fapt, singura variantă demnă de luat în considerare, întrucât ne dorim ca mașina noastră să funcționeze ca atunci când a plecat din fabrică.

Așadar, chiar și atunci când va trebui schimbat uleiul, vom opta pentru ulei original BMW, întrucât ne dorim o mașină eficientă, performantă și sigură.

Acest articol a fost scris pentru a șaptea probă din cadrul SuperBlog2018.

Disclaimer: Imaginile sunt de la eXclusiv OEM și din arhiva personală.

10 thoughts on “Cea mai bună îngrijire pentru BMW

  1. Subiectul, recunosc, mă depășește 🙂 Pentru mine, mașina trebuie să arate bine din punct de vedere vizual 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.