În noua mea bucătărie, gătitul este pasiune!

O bucătărie spațioasă mi-am dorit,

iar cu noua casă, visul mi s-a-mplinit.

Bucătăria am echipat

exact așa cum am visat:

cu ustensile noi, frumoase,

oale, tigăi și alte vase;

cuțite și tocătoare

și gadget-uri în dotare,

mobilă cum mi-am dorit.

Acum am chef de gătit!

Haideți să v-arăt și vouă

bucătăria mea cea nouă!

Am o casă nouă… și o bucătărie spațioasă!

Vechiul meu apartament avea o bucătărie mică, mică de tot! Atât de mică, încât au încăput în ea doar câteva dulapuri pentru vase și aragazul. Tocmai limitarea spațioasă a fost unul dintre motivele pentru care ne-am dorit să ne mutăm la casă, unde spațiul nu mai este o problemă. Și am reușit, iar noua mea casă mi-a oferit bucătăria pe care mi-am dorit-o: spațioasă și pregătită pentru o renovare completă!

Întotdeauna mi-a plăcut să petrec timp în bucătărie, chiar dacă nu sunt cea mai pricepută gospodină în ale gătitului. Spațiul limitat din vechea mea bucătărie mi-a redus, însă, și plăcerea de a găti sau a face prăjituri și deserturi. Când nu ai loc nici să așezi o tavă bine undeva, parcă nu prea îți mai vine să faci ceva. Ba chiar vrei să eviți bucătăria cât se poate de mult. Acum, cu noua mea bucătărie spațioasă, pot da frâu liber imaginației și să creez noi feluri de mâncare și prăjituri. Însă înainte de a începe să redescopăr bucuria de a găti, trebuie să îmi echipez bucătăria cu vase și ustensile, care să mă ajute să creez mâncăruri și dulciuri delicioase.

Totul începe cu mobila

Pregătirea bucătăriei pentru utilizare începe cu mobilarea ei. Astfel, voi avea nevoie de o masă și scaune. Aleg un set de masă cu patru scaune, cu masa confecționată din lemn masiv și MDF și scaunele realizate din lemn masiv și tapițate cu stofă. Îmi place acest set, datorită designului minimalist și modern, care mi se pare potrivit noii mele bucătării. Decizia a fost grea, întrucât am văzut o mulțime de mese și scaune de bucătărie, unele mai frumoase decât altele.

narvik_chairs

Pregătesc bucătăria pentru experimentele mele culinare

Indiferent ce tip de mâncare gătesc, am nevoie de diverse vase. Pentru a fi sigură că pot găti orice, îmi voi echipa bucătăria cu vase din diverse categorii. Încep prin a-mi alege o serie de oale, pentru a putea pregăti tipuri variate de mâncare. Îmi place să am oale de mai multe dimensiuni, forme și confecționate din materiale diferite. Astfel, pot alege oala în care gătesc, în funcție de felul pe care îl prepar și de cantitatea necesară. Aleg întotdeauna oale cu capac, astfel încât să pot acoperi mâncarea.

Pe lângă oalele pe care le achiziționez separat, la bucată, trebuie neapărat să am și un set de oale. Optez pentru un set complet, format dintr-o cratiță cu capac, patru oale de dimensiuni diferite, fiecare cu capac propriu, și o tigaie cu capac. Realizate din oțel inoxidabil și cu finisaj exterior oglindă, setul acesta va arăta extraordinar în noua mea bucătărie.

1112268-berghoff-12-piece-cookware-set-1

În ultimii ani, am observat că am nevoie tot mai des de tigăi, pentru diversele preparate culinare. Fie că pregătesc micul-dejun format din ouă, sau un prânz format din diverse legume și carne, tigaia este aliatul meu de nădejde. Asta ca să nu mai menționez diversele deserturi, cum sunt clătitele – unul dintre deserturile noastre preferate. Cum îmi place să realizez o varietate de preparate culinare, voi avea nevoie de diverse tigăi. Norocul meu este că pot alege tigăile în funcție de „destinația” lor, astfel că voi putea avea câte o tigaie universală, una pentru grill, o tigaie pentru clătite, o tigaie wok și chiar și o tigaie pentru servire.

Chiar dacă am echipat bucătăria cu diverse oale și tigăi, voi mai avea nevoie și de o serie de cratițe, boluri pentru gătit și măcar o oală sub presiune. Cu toate acestea, gătitul va deveni o adevărată plăcere.

Ustensilele completează bucătăria

Voi avea, desigur, nevoie și de o serie de ustensile de bucătărie. Am găsit câteva seturi deosebit de utile și practice, pe care mi le doresc. Alături de setul de ustensile de bucătărie, care conține presă pentru usturoi, tirbușon, deschizător de sticle, deschizător de conserve, spărgător de nuci, curățitor de legume și suport, voi avea nevoie și de un set de ustensile pentru grătar.

1107783-7-piece-kitchen-and-bar-items-set-black-01

Pentru preparatele culinare pe care le pregătesc am nevoie de o mulțime de ustensile de bucătărie, printre care se numără și răzătoarea, site și strecurători, bătător de carne, clește pentru salată, zdrobitor de cartofi, spumieră, spatule de diverse forme și dimensiuni, spatulă pentru clătite, lingură pentru paste și un peeler. Nu trebuie să lipsească nici tocătorul din lemn și cuțitele. Voi avea nevoie de un set de cuțite, din 12 piese, dar pe lângă acest set, voi alege și câteva cuțite individuale.

rezepte-widget

După gătit, savurăm deliciile culinare

După ce am echipat bucătăria cu toate cele necesare preparării mâncării și gătitului diverselor preparate culinare, vine momentul să mă gândesc la servirea mesei. Pentru aceasta, voi avea nevoie de un set de tacâmuri și veselă, formată din farfurii și căni. Iar pentru fetița mea, voi alege veselă pentru copii, astfel ca servirea mesei să fie o experiență cât mai plăcută posibil.

21-244-027_3

Acum, că am spațiul la care am visat și toate dotările necesare bucătăriei, pot începe să pregătesc cele mai delicioase preparate. Sunt sigură că experiența gătitului, cât și cea a servirii mesei, vor fi de neuitat!

Acum că bucătăria mi-am echipat,

gătitul în pasiune l-am transformat!

Articol scris pentru a treia probă din cadrul competiției SuperBlog 2018.

9 thoughts on “În noua mea bucătărie, gătitul este pasiune!

        1. La partea cu lumina, sa stii ca si eu am probleme. Am un geam destul de mare la bucatarie, dar este o mini-terasa in fata geamului, deci lumina naturala intra in bucatarie, si nu prea…

  1. Abia astept sa iti vad bucataria si sa mananc din mancarurile tale delicioase. Stiu ca acum, in bucataria ta mare si dotată cu tot ce ai nevoie, vei începe sa faci si multe prajituri 😀

  2. Minunat ai scris, și eu visez la o astfel de bucătărie modernă! Felicitări pentru articolul extraordinar de util și de interesant! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.