„Roma. Pasiuni întunecate” – Rodica Mijaiche (Seria Pasiuni, vol. 2)

Așa cum probabil știți deja, cărțile romantice nu sunt tocmai punctul meu forte. Totuși, din când în când, am nevoie de o doză de romantism, de relaxare printr-o poveste de dragoste. Iar când simt nevoia de o astfel de carte, îmi îndrept atenția spre autori care știu că îmi oferă exact relaxarea și sentimentul de bine de care am nevoie. Rodica Mijaiche este una dintre autorii la care mă întorc mereu cu drag, datorită stilului ei de scriere, care mi-a plăcut încă de la prima carte citită. Ce apreciez poate cel mai mult la cărțile autoarei este că nu se rezumă la povestea romantică, ci îmbină romantismul cu povești pline de acțiune, cu intrigi bine conturate și dezvoltate.

„Roma. Pasiuni întunecate” stătea de ceva vreme în biblioteca mea, nu știu de ce am tot amânat-o. Dar trebuie să recunosc că atunci când am început să o citesc, deși la mult timp după ce am citit „New York. Pasiuni ascunse”, mi-am amintit destul de bine povestea din primul volum. Mă bucur să afirm că am regăsit stilul plăcut pe care îl descoperisem la autoare din cărțile pe care le-am citit și am găsit și o poveste captivantă, exact așa cum mă așteptam. Chiar a fost genul acela de carte care mă ține prinsă în mijlocul acțiunii, care nu mă lasă să o pun jos din mână pentru timp prea îndelungat.

Ne reîntâlnim cu Alyssa Martinez și Alexander Chase, care formează un cuplu. După ce Alyssa este atacată chiar în fața clădirii lui Samuel Gill, grija lui Alexander față de ea crește și mai mult. De data aceasta, însă, cei doi sunt personaje secundare, întrucât principalii protagoniști ai acestui volum sunt Regina Nunzio și Alessandro Martinez.

Regina este fiica adoptată a lui Franco Nunzio, capul Mafiei din Roma. Atunci când a fost înfiată, Regina a crezut că viața ei se va schimba în bine, însă pe atunci, încă nu știa în ce familie a intrat. Fratele ei vitreg, Paolo, a profitat de fiecare ocazie pentru a o hărțui pe Regina. Maria, mama vitregă a Reginei, știe foarte bine ce se întâmplă cu fata, dar o ignoră, prefăcându-se că nu știe de comportamentul lui Paolo. Astfel, sătulă de hărțuirile fratelui său și de ignoranța părinților adoptivi, Regina decide să își construiască singură viitorul, mutându-se în Manhattan, unde devine fotomodel la compania lui Alexander Chase.

„Franco Nunzio. Bărbatul puternic îmbrăcat la patru ace care mi-a acordat o șansă la o viață nouă. Chiar dacă a avut suișuri și coborâșuri. Chiar dacă n-au mers toate cum am vrut. Chiar dacă am avut impresia că nu mă iubește. Dar s-a dovedit că m-am înșelat, iar Franco Nunzio, pur și simplu nu știa cum să-și arate dragostea. Pentru că a făcut-o o dată și a pierdut-o.”

De cealaltă parte, îl cunoaștem pe Alessandro Martinez, fratele Alyssei. Alessandro a crescut alături de tatăl său, învățând alături de acesta munca de laborator și dorindu-și să devină un chimist renumit. Totul s-a năruit pentru el în noaptea în care tatăl său a fost ucis chiar de către partenerul de afaceri, nimeni altul decât Samuel Gill, iar Alessandro a fost martor la întreaga scenă. De atunci, a trăit doar pentru a se răzbuna, astfel că s-a îndepărtat de familie, aceștia ajungând chiar să îl creadă mort. Totuși, și-a urmărit mereu sora din umbră, asigurându-se că nimeni nu îi face rău.

„Eu sunt bărbatul din tenebre. Am reușit să ies la suprafață din cotloanele întunecate ale unei lumi pe care nu mă gândeam că voi ajunge s-o cunosc, folosind pumnii și punându-mi la bătaie trupul uitând de suflet. Eu sunt cel care a reușit să atragă în brațele lui un înger precum Regina, ai cărei ochi verzi îmi ung sufletul cu bunătate și iubire necondiționată. ”

Aduse împreună de circumstanțe, Regina și Alyssa devin prietene. Când Regina este în pericol, Alyssa decide să o ajute, trimițând-o la prietenul ei, Carlo. Acesta îl cheamă pe Alessandro să îi ofere Reginei protecția de care are nevoie, după ce fratele ei, Paolo, a aflat unde este și a amenințat-o. Alessandro decide că pentru binele Reginei, este necesar să o ducă în Italia, la casa lui. Ajunși acolo, Regina este găsită de familie și chemată de urgență acasă, unde tatăl său este la pat, în urma unui preinfarct.

Lucrurile se complică, atunci când Alessandro trebuie să se întâlnească cu un vechi prieten, moment în care Regina rămâne singură și dispare. Ce se va întâmpla cu ea și cum se vor încheia lucrurile pentru Regina, Alessandro, Alyssa și Alexander, rămâne să descoperiți voi, citind cartea.

Povestea este spusă la persoana întâi, din perspectiva diferitelor personaje. Acțiunea este ușor de urmărit, iar modul în care sunt prezentate evenimentele îl fac pe cititor părtaș la poveste.

 
Cartea „Roma. Pasiuni întunecate” de Rodica Mijaiche poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Librex.

0 thoughts on “„Roma. Pasiuni întunecate” – Rodica Mijaiche (Seria Pasiuni, vol. 2)

  1. Felicitări pentru recenzia minunată! <3 Eu am toate volumele publicate din serie până acum, nu știu de ce nu am ajuns la ele încă… Mă tentezi tu foarte tare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.