Mai ai o dorință? Crede și se va împlini!

Ați citit cartea lui Andres, „Încă o dorință”? Dacă nu, vă sfătuiesc să o faceți, nu numai pentru că este un chick-lit deosebit de frumos, ci și pentru că vă oferă speranța că dorințele se împlinesc. Nu o să vă spun că după ce am citit cartea, am început să cred în împlinirea dorințelor, sau că tot ce mi-am dorit după s-a împlinit, dar recunosc că lecturarea acestei cărți m-a ajutat să sper. În plus, am descoperit-o pe Andres, care ne încurajează mereu să ne punem dorințe și să credem în ele.

Dar Andres și cartea ei nu sunt singurele care m-au adus azi aici, la acest articol. Mai e și Patricia Lidia, mai exact, articolul ei referitor la panoul dorințelor. L-a publicat în decembrie 2017 și a fost o reală inspirație pentru mine. Nu credeam prea mult în dorințe, sau în împlinirea lor, dar după ce am citit articolul ei (și eram, la acel moment, într-un punct destul de neplăcut al vieții), mi-am zis că nu mă costă nimic să îi urmez sfaturile.

Despre ce este vorba? Patricia ne prezenta ideea unui panou al dorințelor, pe care să afișăm poze cu dorințele noastre cele mai mari. Așadar, zis și făcut! Pentru că nu există o regulă strictă în realizarea panoului, am ales câteva imagini, le-am așezat frumos pe o coală A4 și le-am printat color. Am afișat „panoul dorințelor” lângă masa mea de lucru, chiar alături de un tablou cu propoziții motivaționale. Mi-am zis că dacă trebuie să aleg un loc în apartament pentru panoul dorințelor, cel mai potrivit este acela – chiar lângă mine, astfel încât să îl văd în permanență și să îl încarc cu energie pozitivă și lângă un tablou care este menit să ne motiveze să sperăm la lucruri bune.

Așadar, în decembrie 2017 am creat acest panou al dorințelor, așteptând să văd câte dintre ele se vor împlini în cursul anului 2018. Am pus câteva imagini, care reprezentau următoarele dorințe:

  • sănătate
  • stabilitate financiară
  • mai mult timp petrecut cu familia
  • mai mult timp în aer liber
  • o vacanță la munte
  • vizită la Târgul de Crăciun din Viena

Nu am îndrăznit să înșir mai multe dorințe, mi se părea și așa că sunt suficiente și nu vrem să forțăm norocul, nu? Vă spun sincer că ultima dorință din listă nu mă așteptam să se împlinească și, cumva, am fost tare reținută în privința ei, spunând mereu că nu e neapărat să se împlinească anul acesta, ci odată, în viitor. Din câte se pare, nici nu se va împlini în acest an (dar nu spunem hop până nu sărim gardul).

În ceea ce privește restul dorințelor, pot să vă spun că s-au împlinit toate! Chiar dacă nu sunt sănătoasă tun, comparativ cu starea în care eram la începutul anului 2017, pot spune că acum sunt mai sănătoasă ca oricând în ultimii 12 ani, cel puțin. Financiar, să nu vă imaginați că am devenit bogată peste noapte, dar nici nu pot să mă plâng de acest aspect. Chiar și timpul petrecut cu familia a devenit mai mult și mai de calitate. Iar în ceea ce privește ieșirile în aer liber, am avut parte de ele din plin. Vacanță la munte? Bifat! În august, am petrecut patru zile minunate în Stațiunea Moneasa, împreună cu soțul, fetița și mama mea.

Ei bine, dacă v-am vorbit despre toate dorințele de pe panoul de dorințe, lăsați-mă să vă spun că lista nu se încheie aici. Acum 3 ani și jumătate, ne-am cumpărat un apartament cu două camere, mic de tot, dar al nostru. Cam de un an ziceam că sperăm ca, la un moment-dat, în viitor, să îl schimbăm cu o casă, dar nu îndrăzneam nici să visăm prea mult la asta, de teamă că toate speranțele ne vor fi năruite – căci știm cu toții cât de greu e, în zilele noastre, să îți cumperi un imobil. Totuși, de câte ori mă uitam la panoul de dorințe, vedeam acolo și această dorință, chiar dacă nu o afișasem pe panou.

Pe cum trecea timpul, am început să spunem nu că la un moment-dat ne vom lua o casă în locul apartamentului, ci că în maxim un an sperăm să facem acest pas. Dintr-un impuls de moment, în luna august am luat decizia finală și am vândut apartamentul, după ce am găsit o casă pe care ne-o doream. Am decis să vindem printr-o agenție imobiliară, iar norocul a făcut ca tot procesul de evaluare-găsire cumpărător să dureze 4 ore! Nu exagerez, a durat poate chiar mai puțin, dar hai să rotunjim la 4 ore.

E adevărat, a durat puțin de când am vândut apartamentul și până să reușim efectiv să cumpărăm casa (chestie de proceduri și vacanțe notariale, nu alte cauze), dar acum avem căsuța noastră, așa cum am visat-o: mare și încăpătoare, fix opusul micuțului apartament pe care l-am avut. Într-adevăr, întotdeauna este nevoie de un compromis, iar în cazul nostru, acesta a fost renunțarea la viața în marele oraș și revenirea în orășelul meu natal. (Dar tot spre binele nostru, aici având familie.)

Pe parcursul anului, am avut și alte dorințe și fiecare dintre ele s-a împlinit, pe rând, cu multă încredere și speranță că dacă ne dorim ceva cu adevărat, se împlinește.

Așadar, dorințele chiar se împlinesc! Încercați și voi, urmând sfaturile Patriciei și ale lui Andres și vă aștept cu propriile voastre dorințe împlinite!

7 thoughts on “Mai ai o dorință? Crede și se va împlini!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.